Skocz do zawartości
IGNORED

Czy mógłby mnie ktoś oświecić?

Shrykull

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem posiadaczem Marantza PM8000. Producent informuje że wzmak ma 95 W na kanał w klasie "AB", przy czym po wcisnięciu guziczka można mieć 25 W na kanał w klasie "A". W czoraj w rankingu AUDIOVIDEO z grudnia wczytałem się że mój wzmak gra w klasie C. Ja się tak nie bawię...

:)) znasz literki ale zle je skladasz i Ci to czytanie nie wychodzi... klasa a i AB to okreslenia pracy wzmacniacza a to co stosuje A-V to po prostu kategoryzacja sprzetu ;p

polecam nastepnym razem uwazniejsze skladanie literek

pozdrawiam

P.

Tak na przyszłość:

cytat ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Istnieją jeszcze wzmacniacze pracujące w klasieC. Punkt pracy takiego wzmacniacza leży w lewo od punktu odcięcia A ( zobacz punkt Pc na charakterystyce). Charakteryzują się one największą sprawnością lecz dużymi zniekształceniami. Nie używa się ich we wzmacniaczach audio, lecz np. generatorach, nadajnikach czy układach alarmowych gdzie potrzebna jest duża moc a nieważne są zniekształcenia.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie przesadzajmy, w końcu początkujący gdzieś się muszą dowiedzieć o sprawach podstawowych. Lepiej, że pytają, niżby się potem mieli brzydko na czymś przejechać z powodu nieznajomości rzeczy ... :)))

pzdr.

A wiesz, że gdyby ten wzmacniacz był tańszy to znalazłby się w klasie D? Wzmak Jozwy był przez nich testowany praktycznie dwa razy i lądował w innych klasach, bo zmieniła się jego cena:-)

Tak, umieszczanie produktow w roznych klasach majac bardzo duzy wglad przy tym na jego cene to naprawde dziwna i sliska sprawa.

Kazdy audiofil, ktory liznal chociaz odrobinke ekonomii zdaje sobie sprawe, ze cena finalna nie przeklada sie tak prosto jak wiekszosc knsumentow mysli, czyli koszty + marza w wysokosci powiedzmy 30%. Czesto wynosi ona 100 a czasem i 1000 procent. Skoro klient jest w stanie tyle zaplacic...

Wiec jesli zrobie niezle kolumienki, ktorych koszt materialowy bedzie powiedzmy 3kzl (spoko kolumn za kilkanascie i wiecej kzl ma taki koszt wykonania) i wycenie je na 20kzl to beda w klasie A, prawda?

A jesli ustale cene uczciwie, na 8kzl, do tego mniej zarobie, to beda najwyzej w klasie B, prawda?:)

Pozdrawiam

Wasza koncepcja literowania jakości wyrobów jest absolutnie błędna.

Przecież ogólnie wiadomo, że najgorsze są wyroby w klasie A -

np Matiz - w odróżnieniu od wyrobów luksusowych jak Mercedes E - Klasse

:-)

Marantz Pm8000 jest kontynuacja w prostej linii ich starszego i duzo moim zdaniem solidniejszego wzmaka PM78...rzeczywiscie ma 25W w klasie A..grzeje sie to to niemiłosiernie..i 80 W w klasie AB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.