Skocz do zawartości
IGNORED

camridge audio cd 540 i wzmacniacz 340

torbyd

Rekomendowane odpowiedzi

witam, chcę kupić system do pokoju dziennego ma on 30m2 + aneks kuchenny, kolumny to audio academy phoebe I, muzyka jaka słucham to instrumentalna jazz itp jak on sie sprawdzi w tej konfiguracji, zalezy mi na tym a by przy małej głośności dźwiek był dynamiczny ( cena kpl to 1600 zł) czy to dobry wybór czy polecacie coś innego-prosze o poradę

https://www.audiostereo.pl/topic/41376-camridge-audio-cd-540-i-wzmacniacz-340/

Witam obawiam sie ze do takiego pomieszczenia moze byc za slabo,zeby bylo dynamicznie galka od mocy musi powedrowac na 12.Radze cos mocniejszego nie wiem czy to musi byc nowe czy takze uzywane.Nowe to napewno Reloop 200,210 .Uzywki to Denony ,Harmany,Onkyo ale nie najstarsze i wysokie modele.

Raczej starsze modele ,najlepszy 680 moze byc tez 655,nizsze to juz lipa te nowe tez.Denon PM 1560,925,Onkyo 8850,8870.Te wzmacniacze maja naprawde potezny potencjal i napedza kazde kolumny bez trudu.Cambridge sa przereklamowane dostepne w sieci TESCO w Angli,a takiego wzmaka z Tesco to bys chyba nie kupil.Sam mialem Cambridga i naprawde brakowalo mu mocy,bylem zawiedziony a tak go chwalono.Zle nie gral czysto ale bez kopa ,jesli chcesz Cambridga to min Azura 640

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-12811-100006320 1206572498_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wyslalem ci zdjecie Denona pma 925 zobacz do srodka 14 kg wagi gigant najlepsze elementy oczywiscie w tak niskim budzecie te inne co wymienilem sa conajmniej tak zbudowane albo i lepiej.Nowe wzmaki za 1000 pln to zenada,wyjatkiem jest ten Reloop o ktorym pisalem wczesniej,a Harman 670 to plastykowy bubel uwierz mi.

Widzisz ja wlasnie posluchalem McGyvera jest to osoba z duzym doswiadczeniem i nie zaluje,mialem kupic nowego PM 700 ,ale po jego odpowiedzi porzyczylem ten wzmacniacz od znajomego porownalem z mojm PM925 i stwierdzilem ze wyrzucilbym 999 pln w bloto,bo ten starszy bije go pod kazdym wzgledem .Powiem ci ze bylem normalnie w szoku tym bardziej ze ten nowy mial opinie ze jest to troche ubozsza wersja kultowego juz PM1500,swoja droga szkoda ze nie moge pozyczyc tego cuda i porownac z mojm.Nie twierdze ze ten 925 to taka rewelka,ale widzisz ze nie warto kupowac tych nowych tanich wzmakow poniewaz sa naprawde gorsze od swojch poprzednikow.Pewnie jest to spowodowane tym ze te troche starsze z przelomu XX wieku jak byly w sprzedazy kosztowaly znacznie wiecej niz obecne.DZIEKI Mc Gyver ja ten wzmacniacz napewno sobie zostawie na pamiatke bo mialem go sprzedac,kozystajac z okazji bo pewnie czytasz ten watek powiedz mi ktory z tych czterocyfrowek bys mi polecil bo z checia bym poszedl jeszcze wyzej,czy jest to mozliwe.

Ja mam obecnie w pokoju syna sprząt kenwooda tzn wzmacniacz 5040r cdek 7050 i tuner 6040 i gra to bardzo dobrze , wzmacniacz dynamiczny przy małych głosnościach (pokój 22 m2) i szukam czegos lepszego do duzego pokoju - może wieza denona pm860 tuner 660 i cdek 615?

>torbyd,

W tej cenie tylko sprzęt z drugiej ręki. CA wyglądają ładnie i mają naprawdę ładne piloty. Nic poza tym. Bez względu czy to będzie 340A, 540A, 640A czy też 640A V2. Żaden z nich nie zagra dynamicznie. Wszystkie grają jasno, płasko z męczącą, sztucznie podbitą górą. W ogóle o tym nie myśl.

A moze to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) troche ponad budzet ale moze cos opuszcza a cd-Ka dokupisz pozniej.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

nie kupuj tego badziewia.To najbardziej rozczarowujacy sprzet jaki słuchałem w ostatnich latach.Przereklamowany i przegwiazdkowany.Zgadzam sie z opinia deepa co do dzwieku.Poszukaj Denona 350 SE.Bije na głowe dzisiejsze 700 i starsze modele z serii 735 i 925.Z kompaktow polecam jezeli chodzi o denona model 755AR.Niezła maszynka

Mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa za dość przydługawy tekst:

Jeżeli mogę coś napisać... oczywiście jest to "subiektywna" opinia mojego kolegi, który "nauczył" się słuchać muzyki na wzmacniaczu NAD 302. Ostatnio go sprzedał z zamiarem zakupu czegoś lepszego do 2.000 pln. No i moi drodzy koledzy jakże on jest zawiedziony odsłuchami nowych sprzętów, prawie żaden z niżej wymienionych wzmacniaczy nie zagrał tak jak NAD pomimo swojej niewielkiej mocy 2x25W. Teraz żałuje, że na początku nie zrobił odsłuchów bo z pewnością nie pozbyłby się tego wzmaka. Inne integry mimo, że dużo mocniejsze to miały dźwięk "wybrakowany".

1. Yamaha AX497 z tego co powiedział to wcale nie gra (w porównaniu do NAD'a). Bas nisko prowadzony ale mało precyzyjny. Zgaszone średnie i wysokie tony. Przestrzeni żadnej - wszystko pozlepiane.

2. Marantz PM7001 - bardzo dużo szczegółów i przestrzeni jednak dość natarczywie gra swoim własnym dźwiękiem. Koloruje odtwarzany dźwięk.

3. Rotel RA-04 - z tej trójki zagrał najlepiej. Bardzo szeroka i szczegółowa scena dźwiękowa. Muzykalność na poziomie ekscytacji jaka daje NAD - świetna! Bas dominujący i może przytłaczać z większymi kolumnami i męczyć. Mimo wszystko nie grał jeszcze tak dobrze jak NAD - zabrakło jakichś szczegółów w reprodukcji dźwięku. Mógłby zastąpić NAD'a ale jego neutralność może mylić.

4. Cambridge Audio Azur 640 A v2 - jako, że był to wzmacniacz wyciągnięty prosto z pudełka to podejrzewa, że zagrałby lepiej po wygrzaniu a tak wspomniał tylko, że dźwięk posiada bardzo równy we wszystkich zakresach, bardzo dynamiczny i czuć że ma "powera". Uklasował go na drugim miejscu po Rotelu.

5. Audiolab 8000S - tutaj powiedział, że dźwięk był najlepszy z wszystkich wymienionych. Zagrał klasowo lepiej niż NAD bardziej syntetycznie i sterylnie choć z całą zawartościa przestrzeni i powietrza. Jest klasę wyżej niż NAD, da się to wyczuć choć muzykalność będzie w tym modelu sprawą indywidualną. Tylko ta cena!?

Zamieściłem jego opinię, gdyż doszedłem do wniosku, że są to dość ciekawe spostrzeżenia - daleko różniące się od tych jakie możemy spotkać w różnych czasopismach traktujących o sprzędzie hi-fi oraz przeprowadzanych tam testach. Oczywiście nie można wykluczyć sytuacji, w której ww. wzmacniacze podłączone pod zupełnie inne kolumny zmieniłyby oblicze dźwięku i spostrzeżenia byłyby zupełnie różne od wymienionych.

Wszystkie wzmacniacze były podłączane pod monitory - Quad 11L

Ze względu na różnorodność wzmacniaczy (ich dostępność) testy odbyły się w dwóch różnych salonach sprzedaży.

Do odsłuchu posłużyły płyty:

Yello - baby

Sting - The Soul Cages

The Blues Brothers - soundtrack

Tori Amos - Under the pink

Elvis - 30 #1 hits

Stevie Ray Voughan and Double Trouble - the sky is crying

Marek Grechuta & Anawa - Golden Greats

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.