Skocz do zawartości
IGNORED

Nowe artykuły i testy

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Równocześnie z wprowadzeniem nowego layoutu strony głównej, rozpoczęliśmy pracę nad ewolucją zakładki Artykuły w czasopismo internetowe, zamieszczające artykuły teoretyczne, felietony, wywiady i oczywiście testy sprzętu. Nie od razu żurnal zbudowano, również internetowy, toteż zawartość naszego czasopisma narasta powoli. Jednak już teraz można tam znaleźć, oprócz falietonów i wywiadu, parę testów wybitnego naszym zdaniem sprzętu. Widoczne są one w wersji beta Audiostereo. Dzisiaj właśnie dołączył do nich test końcówki mocy Accuphase

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Drogą dodawania wpisów możliwe jest komentowanie i uzupełnianie artykułów i testów, do czego redakcja zaprasza.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/41455-nowe-artyku%C5%82y-i-testy/

Co to za test bez pomiarów ? Niestety to podstawa. Odsłuch, zdjęcia środka i inne przyjemności też są istotne ale bez pomiarów to tylko kolejny opis z wrażeń jakich pełno. Starajcie się zrobić test na wzór miesięcznika "Audio" - jedyny który się wybija pozytywnie z całego monotonnego motłochu. Dobry test/recenzja to odsłuch, zdjęcia ze środka, informacje o zastosowanych elementach + POMIARY współczynnika tłumienia, maksymalnej mocy (np. przy założonym 1% THD), poziomu szumów itd.

No, to chyba jest test tego, jak gra? Współczynnik tłumienia i moc są podane za producentem, ok, może nakłamał. Ale czy zrobienie tabelki typu: "o, podał 30W a jest 25W, podał df 150 a jest 100", da wiele informacji o dźwięku? Mi nie. Natomiast informacja, że świetnie radzi sobie ze skutecznymi monitorami, zaś duże podłogowce schodzące poniżej 4 ohmów dają brzmienie nieciekawe, to praktyczny konkret.

Arden, 31 Mar 2008, 13:44

>No, to chyba jest test tego, jak gra? Współczynnik tłumienia i moc są podane za producentem, ok,

>może nakłamał. Ale czy zrobienie tabelki typu: "o, podał 30W a jest 25W, podał df 150 a jest 100",

>da wiele informacji o dźwięku? Mi nie. Natomiast informacja, że świetnie radzi sobie ze skutecznymi

>monitorami, zaś duże podłogowce schodzące poniżej 4 ohmów dają brzmienie nieciekawe, to praktyczny

>konkret.

Jak umiesz czytać pomiary to bardzo wiele da. A co do DF to zwykle sytuacja wygląda tak że podają np. 120 a w pomiarach wychodzi np. 30

Z mocą jest podobnie ale np. w ampli kina - podają 7x110W a na prawdę jest 7x50W - mała różnica ?

A co do tego czy sobie świetnie czy nieświetnie poradzi ze skutecznymi monitorami to też można z cyferek wyczytać.

Testy "na ucho" są obarczone nieprawdopodobnym błędem i bez pomiarów jest to max połowa prawdziwego testu.

LOL jeśli tego do tej pory nie dostrzegasz.

rownie dobrze, zamiast Autor: Redakcja dajcie Autor NIEZNANY :D ROTFL! Czy artykuliki dostajacie odrazu od dystrybutora/producenta, ze tak chowacie tego autora????? ROTFL!!!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Arden, 31 Mar 2008, 14:17

>Przyjrzyj się dokładniej. Skoro ja zauważyłem podpis autora pod testem, to i inni mogą, nie?

ok sokole oko! hoho.. jak widze, nasz niezlomny dobrodziej sam pan admin w trzech osobach :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Szanowna Redakcjo co się dzieje. Siedziałem sobie w starym layout-cie i nagle mnie przerzuciło do nowej wersji. Poczułem się jak mały chłopczyk w wielkim supermarkecie, który stracił całkowicie orientację. Od 15 min szukam opcji dodania nowego wątku by coś napisać i nic ... nie widzę. W ogóle te nowe szaty ... wprowadzają we mnie jakiś niezrozumiały dysonans wzrokowy.

:(

ooo widzę, że paleta barw powróciła do normalności :) miło - poczułem się prawie jak w domu ;). Nie warto chyba na siłę zmieniać czegoś co funkcjonuje ... A ja dalej szukam tego przycisku "dodaj" ...

Problem ze znalezieniem przycisku od nowych tematów nie minął :( widzę, że są zakładane nowe, więc siedzę i szukam, szukam pixel po pixelu i nic ... straciłem cierpliwość do tych nowości :/ a w cholerę nie będę zakładał nowych wątków !!!

Równocześnie z wprowadzeniem nowego layoutu,

rozpoczęliśmy intensywną pracę nad jego dalszą ewolucją,

w celu uwzglednienia wszystkich zastrzezen uzytkownikow !

W moich wątkach na Bocznicy, odnajdziecie stary, dobry interface Audiostereo !

(bez tego gówna po prawej) !

...

Udzielam nieograniczonej licencji na poslugiwanie sie logiem : "INNOVATOR management",

pod warunkiem umieszczena Copyright'u : josef & atopos ! :)

...

Z powazaniem

Atopos Creative Team

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dalsza ewolucja interface'u (autorstwa camle) :

(Copyright : Josef Atopos & Camle MEGAcorp.)

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nowy Wspanialy Interface... P O P R A W I O N Y !

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Po usunięciu trzech wpisów atoposa, które wypychały przycisk "dodaj nowy temat" poza margines, powinien być teraz widoczny z prawej strony (taki duży zielony).

Wielkie przepraszam do moderatorów i redaktorów. Właśnie przejrzałem :) Ten zielony "przycisk" brałem za banner i dlatego nie zwracałem w ogóle na niego uwagi. Jak dla mnie to ten przycisk powinien się różnić o reklamy... ale to może tylko ja tak mam. Pozdrawiam

>Redakcja

Zamiast je usuwac, trzeba bylo przycisk "nowy temat"

(taka duza, landrynkowo-zielona, przejechana przez walec glizda),

umiescic na gorze oraz na dole wpisow !

(w zielone kulki lecicie, czy jak ?!)

A tak wygląda glizda...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Powyzsze zdjęcie jest sporo mniejsze od dopuszczalnego,

więc zachowanie tego idiotycznego interface'u, wymyślonego

przez jakiś marketingowy móżdzek, albo musi spowodować

konieczność redukcji zdjęć do karykaturalnych rozmiarów,

albo zakupu przez wszystkich co najmniej 20-sto calowych monitorów.

Chyba, ze Korporację na taki gest (prezent) dla forumowiczow - stać !

To ja poproszę 24" i-Maca !

Prosze o zmniejszenie prawego marginesu.Nie daje się czytać bez konieczności ciagłego przesuwania raz w lewo ,raz w prawo.Sporo ludzi już uciekło z forum,miedzy innymi z tego powodu.

Dodatkowo dośc czesto sie zdarza,ze odświeżanie działa strasznie wolno i pojawiają sie przez to te same wpisy po pare razy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.