Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel głośnikowy gotham

ciechu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem kabel głośnikowy Gothama jedna żyła w środku druga jako ekran czy to są dwa kanały do podłączenia?

Nie znam symbolu kabla bo zgubiłęm fakturę ale chcę zapytać być może inni już nie raz podłączali kable głośnikowe w ten sposób. Bo ja myślałem dotychczas ze w kablach głośnikowych idą dwie żyły obok siebie a nie że jedna oplata drugą -wiem być może myślę jak laik ale trudno liczę na pomoc?

https://www.audiostereo.pl/topic/41474-kabel-g%C5%82o%C5%9Bnikowy-gotham/

Dawno temu wielkim zwolennikiem podłączenia głośnika przewodem koncentrycznym było Dynaudio (ich system OCOS). Jestem pewien, że + był na żyle środkowej, złącze to zmodyfikowane RCA pod kątem przenoszenia sygnału o dużym prądzie.

To jest typowy estradowy kabel głośnikowy przystosowany do łączenia koncentrycznymi wtykami SPEAKON.

Gotham produkuje ten sam typ kabla jako koncentryczny i zwykły - równoległy. Można więc porównać parametry obu kabli na stronie internetowej Gothama.

>To jest typowy estradowy kabel głośnikowy przystosowany do łączenia koncentrycznymi wtykami

>SPEAKON.

Speakony stosuje od dawna i nie spotkalem okreslenia ze sa koncentryczne. Czym mialoby sie to objawiac? Rozwin prosze mysl bo jestem ciekaw...

Skoro je od dawna stosujesz to chyba wiesz jaki kształt ma element mocujący wtyku i gniazda speakon?

Doprowadzić do niego można każdy kabel oczywiście, także równoległy, byle w przekroju zewnętrznym okrągły, bo taka jest gilza przez którą się go wprowadza do wtyczki.

Koncentryczny przewód głosnikowy idealnie do niej pasuje, a jest niewygodny przy zarobieniu do - typowych w domowym sprzęcie hi-fi - zakręcanych zacisków głośnikowych.

• 1 rok później...

Witam słucham kabla gotham wpiętgo w mój system (XIndakA06C06 i DIY OSTINATO2K) już rok i jest naprawdę świetny mam teraz jeden dzień Procaba ls25 i na razie przegrywa z Gothamem Wybrzmiewanie talerzy przestrzeń jest ciut lepsza w Gothamie ale Procab też niczego sobie- moze kabel potrzebuje Wygrzania?

U mnie tez cały czas rezyduje głosnikowy Gothama (gac-spk 2.5) i pomimo wielu prób różnych droższych kabelków narazie go nie wymieniłem. Nie jest może idealny ale ta przestrzeń... szukam kabelka który będzie miał ją na równym poziomie Gothamem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.