Skocz do zawartości
IGNORED

Miles Davis - koncert w Warszawie '88 JJ

simonto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów,

Szukam zapisu koncertu Milesa Davisa z Jazz Jambore '88. Mam ten koncert nagrany na taśmie magnetofonowej - ale taśma od ciągłego słuchania "ma już dość" i dzwięk jest słaby. Poza tym na taśmie jest kilkunastosekungowa przerwa spowodowana przypadkowym nacisnięcie przycisku REC. Próbowaelm coś z tym zrobić ale niestety zgranie tego materiału na komuter, odszumianie, korygowanie, naprawianie dało bardzo mizerny efekt (słaby materiał wejsciowy = słaby materiał wyjściowy). W sieci znalazłem 2 informacje: koncert Davisa jest dostępny na płycie wydawanej dla jakichś "członków" (chyba Jazz Klub Polska) i jest dostępny na płycie LP w cenach po 300 Eur za sztukę - wielka to rzadkość. Część materiału jest dostępna na Emule - ale nie ma tam time after time, który to kawałek został zagrany bombowo. Zresztą uważam, że był to najlepszy koncert w tamtym okresie (poza Montreux) Monachium, Hamburg, Paryż itd - były słabsze. W Polsce były tego dnia 2 koncerty - prawie takie same.

Czy ktoś ma może ten materiał i jest skłonny się nim podzielić ??? Ja nie wiem już gdzie sie odzywać a szukam 2 lata. Podobno swego czasu w 2 programie PR powtarzali ten koncert. Ale kiedy (2006, 2005 ???)

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/41485-miles-davis-koncert-w-warszawie-88-jj/

Mam ten koncert na taśmie video nagrany z TVP Kulrura. Trwa tylko 40 minut i wygląda na to, że został zarejestrowany nielegalnie, ponieważ ani razu kamera nie pokazuje zespołu od przodu, a samego Davisa jest jak na lekarstwo. Ciekawe, czy istnieje jakiś lepszy zapis tego koncertu? Mam też inne koncerty Davisa, te z kolei sę zapisane cyfrowo na PC, kolorowe i czarno białe.

Tak - oglądałem ten koncert w TV, zapis jest całkowicie legalny, a prezentowany materiał jest skrótem (to jest pierwszy koncert z tego dnia) - pełny zapis dzwękowy był transmitowany przez radio i był to drugi koncert z tego dnia. Podczas koncertu było sporo obostrzeń, np. nie wolno było używać fleszy w aparatach a repotrzey mogli fotografować przez pierwsze 15 minut.

Interesuje mnie oczywiście zapis na taśmie magnetofonowej lub w formacie cyfrowym.

Przewertowałem swoje szpargały i niestety :( nie przetrwało ale za to przetrwały fragmenty z 1983 ze Scofieldem.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

W tym samym czasie został zarejestrowany LIVE IN PARIS.

Jest DVD łatwo osiągalne.

Chyba, że mylę z drugim konsertem Milsa w Warszawie, bo MILES był chyba w Kongresowej dwa razy,

Ja byłem w 1988. Grali dwaj basiści.

Mam oba koncerty MD w Warszawie. Pierwszy z 1983 ze Scofieldem, cyfrowy, jest zarejstrowany poprawnie, choć czsami zanika dźwięk w jednym kanale. To samo było w czasie transmisji radiowej.

Drugi, z 1988, mam go na video, jest zarejestrowany fatalnie, jakby ktos stał w kulisie i cichcem nagrywał. Obraz i dźwięk kiepski.

Posiadam koncert w postaci cyfrowej

Video: MPEG-2

Audio: Dolby Digital 2. 256 kbps

Miles Davis

Jazz Jamboree '88

Sala Kongresowa,

Październik 30, 1988

1.

01. In a Silent Way / Intruder

02. New Blues [star People]

03. Perfect Way

04. The Senate / Me and You

05. Human Nature

06. Wrinkle

07. Tutu

08. Time After Time

2.

09. In a Silent Way / Intruder

10. New Blues [star People]

11. Perfect Way

12. The Senate / Me and You

jakość jest znośna jak na '88 rok, koncert

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.