Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepszy możliwy wzmacniacz mocy 200W

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Szukam opisu zrobienia: kompletny schemat, płytki itd. wzmacniacza mocy najlepszego z możliwych, moc 200W / 4ohm, THD ekstremalnie niskie itd. On nie ma "dobrze brzmieć", tylko ma mieć ekstremalnie dobre parametry (wiem, że dobre są wystarczająco dobre, ale ja chce mieć najlepsze :)). To ma być "state of the art" :))

Układ powinien być sprawdzony i pomierzony. Zna ktoś coś takiego ? Myślałem, że w dobie internetu będzie tego setki, a tu dupa, kiepsko z czymś takim.

Dywagacje na temat "dobrze brzmiących" układach (i kiepskich pomiarowo) proszę sobie podarować, lampy też odpadają z przyczyn oczywistych.

pozdro

Paweł

Gość

(Konto usunięte)

Dzięki, jak na razie PA300 wydaje się najfajniejszy, ale trochę mnie martwią rosnące zniekształcenia w funkcji częstotliwości...

Dawajcie jeszcze jakieś propozycje.

Póki co mam Audiolaba 8000LX i generalnie jest to super wzmak, ale będę kupował akustyki RD2 i trzeba będzie je czymś popędzić :)

pozdro

Paweł

Gość

(Konto usunięte)

>Dzięki, jak na razie PA300 wydaje się najfajniejszy, ale trochę mnie martwią rosnące

>zniekształcenia w funkcji częstotliwości...

Taak, jest to znak zniekształceń dynamicznych, a wystarczyło dodać tylko jeden tranzystor... Cóż, trzeba dalej szukać...

Paweł

Jeśli zależy ci na dobrych parametrach to obejrzyj też Giganta (Titana) 2000 z Elektor Electronics.

Daje 300 W na 8 ohm. Te słynne 2000 W to jest tylko zmostkowana wersja dla 4 ohm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.