Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchawki wysokoomowe

mirfak

Rekomendowane odpowiedzi

600 na pewno były w wersjach bez Pro - ale coś mi się bije po uszy, że można zamówić wersję 600 omów (ale to na specjalne zamówienie - gra raczej nie warta świeczki i $$$)

odnośnie 250 vs 600 - słuchałem zarówno 990 jak i 770 w obu wykonaniach i mam takie same spostrzeżenia jak tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"I have compared an old DT 990 Pro with 600 Ohm drivers to my new DT 990 Pro with improved 250 Ohm drivers once, both driven by an Earmax Pro, and I felt the 250 Ohm model did everything better: its sound was more lively, more dynamic, contained more ambience information, had a larger soundstage, and more extension at both frequency extremes, whereas the old 600 Ohm model sounded a bit dull and less involving. The old 600 Ohm model looked rather worn, and maybe it was past its prime, I don't know . . ."

"Compared to the new 990 Pros the old 600 Ohm 990 Pros are downright dull, with a restricted dynamic range and limited extension at both frequency extremes. They do have similar tonal balance, centering musical proceedings firmly where music happens to have its center of gravity - in the mids - but the 250 Ohm 990 Pro is far superior in every respect: it's so much more transparent, "airier", its faster and more dynamic, has far deeper, tighter and more impactful bass, and a treble that just sparkles, that is very much how violins, brass or cymbals are supposed to sound."

porównywane na wzmacniaczach tranzystorowych i lampowcu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lampowiec był to ASL MG Head DT / OTL MK III - kombinowałem z różnymi lampkami i ustawieniami - najlepiej gra jako OTL, jeśli idzie przez trafo dźwięk się strasznie zamula (nawet na jasnych jakby nie patrzeć EH 6922) - dla OTL trzeba było dać do niego przybasowione lampki np. 6H23P

mam w domu zarówno DT990Pro i 770Pro w wersji 250om każda

oba modele są niezłe - generalnie stawiam 990Pro oczko wyżej - dźwięk ma troszkę więcej swobody i "świeżości", bas wydaje się głębszy i naturalniejszy

zaletą 770Pro jest świetna izolacja od otoczenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.