Skocz do zawartości
IGNORED

bardzo tani gramofon dla poczatkujacego

lenar_87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znajomy kupil sobie ostatnio gramofon (jakiegos techniksa) i mnie urzeklo :)... pomyslalem zorientowalem sie i wyszlo na to ze plyty tylko czekaja na strychu na wykorzystanie wiec mysl jest prosta - kupujemy gramofon... tylko jest jeden problem - kompletnie sie na tym nie znam a i budzet mocno ograniczony stad moje pytanie - czy da sie w miejscu takim jak allegro czy jakimkolwiek innym znalezc gramofon w cenie 200-300 zl (lepiej zeby cena oscylowala w granicach 250) chcialbym znalezc cos rozwojowego tzn. narazie cieszyc sie obcowaniem z winylem a potem w miare sukcesywnie dokupowac wkladke, igle itp. Czy da sie znalezc cos takiego? Na forum znalazlem temat sprzed 9 miesiecy ale nie wiedziec czemu wiele nie wynioslem z tego watku. Prosze o podawanie linkow i jesli ktos chce sie pokusic to jakis opis :).

Pozdrawiam,

Jedrek

To bardzo wciągająca choroba. Zaczynasz od płyt ze strychu. Potem kupujesz za 1-5 złotych potem za 20-30 potem do 100 a potem za tyle ile masz. Na początek spróbuj może jakiegoś duala z serii 7xx. Troszkę droższe są Thorensy 160 145 choć to zależy jak się trafi (ja swojego 160 kupiłem za 400 a 145 za 270).

>To bardzo wciągająca choroba. Zaczynasz od płyt ze strychu. Potem kupujesz za 1-5 złotych potem za

>20-30 potem do 100 a potem za tyle ile masz.

To jest prawda.

Ja kupiłem sobie niecały rok temu najtańszego Reloopa jako "dodatkowe źródło dźwięku"

Teraz chcę go wymienić na coś lepszego.

CD przestałem słuchać w ogóle :)

faktycznie, jedynym wyjsciem przy tej cenie jest sleczenie na allegro i ebay.

na przyklad :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no wlasnie... pewnie na niemieckim ebayu wiecej podobnych okazji tylko ze ja nie szprecham i nic nie rozumiem z tego co jest napisane... choc w to nie wierze to jesli ktos zna niemiecki i chcialby pomoc koledze :P to chetnie taka pomoc przyjme :D

myślę że e-bay przy sprzęcie za ok 200 zł nie ma sensu bo gramofon to duża i ciężka paczka za wysyłkę zapłacisz kupę kasy. Na początek lepiej coś z allegro. O dualach nic Ci konkretnego nie powiem. Ja mogę polecić Thorensa TD 160 to dość niedrogi a całkiem przyzwoity gramofon TD 145 to jego wersja z automatycznym wyłączaniem na koniec płyty TD 166 to uproszczona i tańsza wersja (inne ramię i plastikowy subplater) Td 125 to z kolei wyższa i droższa liga. Do poczytania

Ukryta Zawartość

Na niektóre nowsze Thorensy trzeba uważać bo firma miała swój wstydliwy okres. Generalnie polecam 160 bo istnieją duże możliwości tuningu (patrz link) a już na dzień dobry jest dobrze.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.