Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do Eltaxów 3+ (4 Ohm)

Pawel_W

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zdecydowałem się na upgrade mojego zestawu i kupiłem Eltaxy Liberty 3+ (z pierwszej serii - czarne głośniki, czyli 4 omowe) z których jestem bardzo zadowolony.

Teraz przydało by się dokupić do nich jakiś dobry wzmacniacz.

Po przejrzeniu różnych recenzji i tego forum wstępnie wytypowałem takie modele:

- Luxman A-451 (pilot)

- Cambridge Audio A500 (pilot)

- Creek 4330

- NAD 3010

Jednak zależy mi bardzo na tym aby obsługiwać sprzęt pilotem więc wybór z powyższych się zawęża. Aktualnie najbardziej skłaniał bym sie do Luxmana A-451 ale nie znalazłem go nigdzie jeszcze więc nie mam pojęcia ile moze kosztować.

Cena maksymalna to ok 1500zł, sprzet używany lub nowy (to chyba mało możliwe za te pieniądze).

Zastanawiam się tez na amplitunerami stereo, tu znalazłem do tej pory:

- Yamaha RX797 (pilot)

Kwestja tego co lepiej zagra, tuner zawsze można dokupić.

Źródłem dzwięku w tym zestawie jest komputer z muzyką w formatach bezstratnych i MP3 podłączony przez USB-DAC na PCM2702.

Muzyka jaką słucham: Jazz, Rock.

Zalezy mi głównie na detalicznosci dźwięku i stereofoni.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Ten Rotel RA-02 to ciekawa propozycja ma wszystko co potrzebuje (szczególnie jeżeli by dodac do niego tuner z tej samej serii to robi się dobry zestaw), czytałem opinie i jedyne co mnie martwi to niektórzy piszą że zbyt łątwo go przesterować (zbyt mała moc).

Nie zamierzam robić na tym sprzecie imprez tylko spokojnie słuchac muzyki więc chyba nie powinno to mieć takiego znaczenia?

Znalazłem Rotela RA-01 za 700zł, co sądzicie o tym modelu? Z tym że on nie ma pilota wiec brałbym go pod uwage jeżeli nie udało by się znaleźć RA-02

Czytająć dalej recenzje natknąłem się jeszcze na NAD-352 który kosztuje ok 1600zł.

Wiem że najlepiej było by odsłuchać te wszystkie klocki ale niestety mieszkam z dala od dużych miast a odsłuch sprzetu u sprzedającego w jego mieszkaniu i na jego sprzęcie też niewiele da.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.