Skocz do zawartości
IGNORED

ONKYO TX-SR605 czy TX-SR606

areq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Był już zdecydowany na zakup TX-SR605, ale pojawiła się już do kupienia na allegro 606.

Niby nowszy ulepszony model i tańszy.

Wg parametrów zamiast 140W na kanał jest teraz 90W.

Myślę o podłączeniu do tego zestawu tonsila siesta.

Proszę o poradę 605 czy 606

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/41934-onkyo-tx-sr605-czy-tx-sr606/

pewnie jeszcze nikt nie słuchał ! warto kupić nowszy model , a co do mocy pewnie napisali ( teraz ) prawdziwą...

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• 3 miesiące później...
  • 5 miesięcy później...

W nowym modelu zaniepokoiło mnie to że spadł max pobór mocy z 630W do 550W, niby szczegól ale może świadczyć o poczynionych oszczednościach w kwestii zasilacza co z kolei może przełożyć się na mniejszą oddawaną moc. Gdzieś już nawet czytałem że przy obciążeniu wszystkich kanałów jest gorzej niż w 605. Zastanawia mnie też cena dystrybutora o 200 zł mniejsza od poprzednika. Z tego co widzę to pozostałe parametry na papierze pozostały bez zmian, dodano jakis ulepszacz dzwięku w przypadku odsłuchu mp3 (czy działa nie wiem). Przy pobieżnym odsłuchu nowego modelu w E...... W..... moge stwierdzić że charakter brzmienia taki sam.

Pobór mocy wypisany z tyłu traktuj bardzo orientacyjnie ... jeden z modeli Yamaha z napisem na tylnej ściance 390W oddaje więcej mocy (pomiary) niż denon z napisem ~410W.

Choć z drugiej strony spadek u tego samego producenta (nawet jeśli to i tak kłamstwo co tam piszą) może sygnalizować mniejszą wydolność zasilania.

"Ulepszacz mp3" ? - olej go ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.