Skocz do zawartości
IGNORED

Bi-amping DenonA1 + Opusy2

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ata77

(Konto usunięte)

podlaczenie do sourr b nic nie dalo. nie ma basu. koncówki mocy w tym hd identyczne jak u mnie, tez tylko jedno podłączenie na fronty (l i r) niestety, w instrukcji ani slowa o podlaczeniu bi-amp. poki co zostanie chyba na 1 kablu ;(

• 4 miesiące później...
  • 1 rok później...

Witam

mam takie pytanie z racji tematu bi-ampingu to chcialbym sie podpytac nad taką opcją:

aby podłończyć końcówki mocy po złączach pre-out zasilając kolumny w systemie bi-amping a wzmacniaczem zasilić górę a końcówką mocy bas.

Z tąd pytanie co by było warte uwagi (model sprzętu) żeby uzyskać efekt dynamicznego szybkiego bardzo mocnego zwartego basu? - i czy takie rozwiązanie coś pomoże? - bo teraz z basu jego dynamiki itp nie jestem zadowolony

Ata a sprawdź, czy gdzieś w menu ampli nei ma wyboru wielkości kolumn: large / small. U mnie w HK tak jest - jak ustawione są small to pasmo jest filtrowane, a bas podawany na wyjście preout do suba. Ja próbowałbym przestawić wszystkie kolumny na tryb large (pełen zakres).

Powrót po dłuższej przerwie...

Teoretycznie powinno pomóc, musisz sam sprawdzić. Koszt takiej operacji polepszacza może przekroczyć koszt wymiany wzmacniacza na inny lepiej grający z GS. Popróbuj może jeszcze ze zmianą miejsca. Tudzież dużo osób pisze o odwrotnie proporcjonalnej jakości ceny do dźwięku w tym modelu. Wzmak drogi a muzylnie słaby. Sam zresztą piszesz że nie jesteś z niego zadowolony. Po co się męczyć może wymiana byłaby najlepszym rozwiązaniem. Forumowicze podpowiedzą po odsłuchu kilku wybierzesz sam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.