Skocz do zawartości
IGNORED

eposy M22 i cambridge audio 640

konrad1966

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak zagra zestaw CA z eposami ale wiem ze Linn Klassik zrobi tonapewno duzo lepiej nowa wersja tego,,pudelka,, ma kosztowac w przedziale 5-6klz wiec conajmniej atrakcyjna (teraz jeszcze w nowej szacie jak Movie)

Do posluchania w komplecie Wroclaw Visatex.

Sa tam Cambodze,NADy,Creeki i Linn oraz rzeczone Eposy mozna wiec samemu posluchac i ocenic no i dobra fachowa obsluga (wysraczy tylko umowic spotkanie na odsluch i gotowe)

robix

Są już Eposy M22i. Nie słuchałem starych, w sklepie mi powiedziano że nowe są znacznie fajniejsze.

Nowe słuchałem, ale z Myryadem Z140. Wrażenia tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A co niby mają powiedzieć? Że starsze były fajniejsze? :-) Pała z marketingu by się należała, a interes przecież musi się kręcić.

Miałem jakiś czas temu Azura 640A. Słabeusz, braki na basie, dźwięk chudy, suchy. Góra dość dobra ale znów średnica bezpłciowa, wyprana z uczuć. Do M22 (mam je teraz) potrzeba małej elektrowni - są naprawdę wymagające dla wzmaka i taki słabeusz jak Azurek pozwoli jedynie na wyrobienie sobie niewłaściwej opinii nt. tych kolumn.

Słuchając rozumu....

... zależy do jaką muzykę preferujesz (będziesz słuchał na CA). Ja mam Cambridge 640+740 (o mnie) i epos-y M12.2 - ten zestaw ma swoje wady i zalety - zgodzę się, że CA+Eposy grają trochę sucho, ale np. w elektronice (ambient, ezoteric) czy muzyce Jazzowej pokazuje wspaniałą stereofonię oraz dokładność.

CA w wersji V1 a V2 to różnica. V2 nie znam, więc się nie mogę odnieść jeżeli autor wątku ma na myśli V2.

A m12.2 to też nie m22. Ot taka oczywista oczywistość. Sam producent przy M12.2 zaleca wzmacniacze w przedziale do 150W a do M22 w przedziale do 300W !!! Coś w tym musi być.

Słuchając rozumu....

Witam,

Ja mam CA 640 C+A, broniłem go jak lew, bo fajnie grał, ale jak tylko wpiałem Baltlaba - nie ma już powrotu, to co piszą koledzy to jest prawda u CA, jasno trochę sucho, ja to załatwiłem Cardasem, troche to wyrównał, a kolumn naprawde trzeba szukać.

Powiem że troche szkoda Epos'ów

Pozdr

ktorego masz baltlaba????

tez mam chec na niego tylko juz na tego w pelnym dual mono i zbalansowanego.....

nie pamietam oznaczenia...ale chyba najwyzszy model...

ewentualnie mysle zlozyc pass alepha 5 w dual mono... jeszcze nie zdecydowalem...

Hej,

Każdy Baltlab jest w dualmono, są narazie 2 werscje Epoca 2 i Epoca 3, oraz wycofany z produkcji Epoca 1, no i w porzyszłosci (chyba Audio Show) producenci szykują coś nowego.

Pozdr

-> konrad1966

mam podobne doświadczenia z połączenia CA 640 A+C wer 1 + Eposy 12.2. I chociaż pytanie było o M22, a CA wer2 to mam przeczucie :) że ogólnie dźwięk pójdzie w tym własnie kierunku gdy weźmie się pod uwasgę zestaw CA.- ładna góra, ale płaski, kartonowy, z podbitym basem (tak było w moim zestawie).

Natomiast opcja CD Azur ale z innym wzmakiem (grającym dźwiękiem pełnym, nawet ciepło, w sposób wyrównany)i Eposy może być już ciekawa. CD Azur potrafi zagrać bardzo ładnie (sprawdzałem w połaczeniu z naimem 5i), a i podobno do tuningu nieźle się nadaje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.