Skocz do zawartości
IGNORED

arcam 5, 6, 6+ vs. diva 65, 75, 80 itp

tomato

Rekomendowane odpowiedzi

:) pewnie, ale sam w tej chwili nie mam sposobnosci, testuje calkiem inny wzmacniacz. starych arcamow sie wyzbylem i ciekawia mnie wlasnie te nieco nowsze. okazuje sie, ze moje kolumny calkiem lubily sie wlasnie z arcamami [sadzac po sprawdzianach innych wzmakow]. co do nowszych mam pewne obawy. zwlaszcza pod wzgledem rytmiki i niskich czestotliwosci. zreszta takie opinie gdzies spotykalem odn wzmaka A80: 'piekny lekki przestrzenny dzwiek'... :) stad ciekawosc. stare arcamy potrafily sporo w zakresie przejrzystosci, glebi, rytmiki, 'zejsc' basowych.

ja jestem ZA. podobne pytanie rzucone w watku o 'klubie milosnikow arcama' pozostalo bez odzewu. kazdy chwalil to co aktualnie ma. ja jednak troche powatpiewam w aktualne klocki sredniej klasy czytajac opinie ich uzytkownikow. nie wiem tez skad wziela sie awersja co poniektorych audiofilow oraz producentow do dzwieku przejrzystego ze zdecydowanym basem, pulsem... sam mam dosw ze wzmakami arcama 7r i 8r. i jest to calkowicie odmienna szkola dzwieku. owszem srednieca gladka, pastelowa ale... gdzie czarodziejski puls, 'podstawa'...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.