Skocz do zawartości
IGNORED

Zepsuty Rotel POMOCY!!! Krakow

Gość metalowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość metalowy

(Konto usunięte)

Kupilem miesiac temu wzmacniacz Rotela Ra-960Bx, z ktorego bylem do tej pory niezmiernie zadowolony, jednak wczoraj z stalo sie z nim cos dziwnego. Mianowicie objawiami tego jest iz na prawym kanale(lewy jest OK) dzwiek stal sie o wiele cichszy, zamulany oraz zostala wyeksponowana srodkowa czesc pasm z odcieciem pozostalych, co dziwniejesze przy podbiciu dzwieku pokretlami Bass Treble dzwiek staje sie cichszy, wylanczajc korekcje sygnal sie wzmacnia. Sam nie wiem co z tym zrobic. Moze ktos zna jakiegos speca od sprzetu HiFi w Krakowie, ktory bybyl w stanie pomoc mojemu wzmacniaczowi??? Z gory dziekuje za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/4211-zepsuty-rotel-pomocy-krakow/

Prawdopodobnie uszkodzeniu ulegl przedwzmacniacz.Nie znam tego modelu i nie wiem jak jest wykonany przedwzmacniacz.

Podobny przypadek mialem w wzm. Yamahy.Padl na jednym kanale wzmacniacz operacyjny i objaw byl podobny do tego ktory Ty opisujesz.

Za schemat zaplacilem na gieldzie w Krakowie 20zł,za uklad 15zł ,wymienilem go sam.W serwisie za naprawe krzykneli 150-200zł.

Ja na Twoim miejscu rozgladnal bym sie w Krakowie za dobrym elektronikiem.

Gość l.p.

(Konto usunięte)

Miałem podobny problem z RA-980BX, ale wystarczyło potraktować przałącznik TONE cudownym sprayem "SUPERCONTACT" i wszystko jest O.K. Oczywiście problem może być innej natury, ale trudno doradzić w 100% zdalnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.