Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie najlepiej stuningowac MusicAngel?

foxbat

Rekomendowane odpowiedzi

foxbat, 1 Maj 2008, 00:21

>jakiej prowokacji?? serio pytam.

Foxbat też interesuje mnie lampka MA :)

Mam zamiar kupić Music Angel XD-845 i szukam speca, który go fachowo zmodyfikuje. Czytam wpisy z wątku o MA, ale mam pewne wątpliwości. Kto jest więc w stanie zrobić to profesjonalnie? Proszę o pomoc.

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

mark11, ja myslalem o jakiejs mniejszej maszynie MA koniecznie z wyjsciem sluchawkowym. Ale slyszalem, ze to zaraz trzeba oddac komus kto sie na tym zna, tak zle sa te wzmaki zrobione, choc sa podobo dobra podstawa do zrobienia czegos lepszego.

pozdrawiam!

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Może Linnart.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 7 miesięcy później...

Witam, ja rowniez jestem zainteresowany zakupwm MA kt 88 i rowniez chcialbym go stuningowac. U kogo moglbym to zrobic?

Welly, welly, welly, welly, welly, welly, well. To what do I owe the extreme pleasure of this surprising visit?

mark11, 1 Maj 2008, 08:25

>foxbat, 1 Maj 2008, 00:21

>>jakiej prowokacji?? serio pytam.

>

>Foxbat też interesuje mnie lampka MA :)

>Mam zamiar kupić Music Angel XD-845 i szukam speca, który go fachowo zmodyfikuje. Czytam wpisy z

>wątku o MA, ale mam pewne wątpliwości. Kto jest więc w stanie zrobić to profesjonalnie? Proszę o

>pomoc.

vinicjusz, 16 Gru 2008, 09:14

>Jorgen ->> Gdybyś posłuchał MA 845 przerobionego i dowiedział się ile kosztował to jest szansa że

>byś zrozumiał po co kupować ;]

>

>Pozdrawiam

no tak,

przeczytaj sobie relacje forumowiczów z wystawy AS2008 jak i wcześniejszych, jednym coś się podoba - drugim nie, tak jest zawsze i tego nie zmienisz,

a z drugiej strony można wywnioskować, że to chyba celowa działalność producentów oferowanie systemów, które są do przerobienia??

jest tutaj na forum tylu znawców elektroniki z bogatym doświadczeniem, że nie mogę zrozumieć dlaczego nie ma jeszcze wspólnego projektu forumowiczów i zbiorczego wykonania np. wzmaczniacza lub kolumn, chętnie wybrałbym się na takie wspólne odsłuchy, jakie byłyby recenzje?

qb_1, no nigdzie na tym forum nie moge nic znalezc na temat tuningu MusicAngel

podobnie ma sie sprawa z drugim tematem, ktory mnie interesuje... slyszal ktos cos o dobrze opracowanej i ulampionej tzw. Lampucerze? wyszukiwarka milczy na ten temat...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

qb_1, ale przeciez McGyver i Grafton to fachowiec od kolumn, nie od lamp... nie pomylilo Ci sie cos?

foxbat, 16 Gru 2008, 12:20

>qb_1, ale przeciez McGyver i Grafton to fachowiec od kolumn, nie od lamp... nie pomylilo Ci sie

>cos?

Fox nie doceniasz potencjału McG nie wiadomo jeszcze czym nas kiedyś zaskoczy :)

„Pomnij, że sąd laika, gdy mówi o dziele

O dziele mówi mało; o laiku – wiele!”

— Henryk Elzenberg

Jorgen, 16 Gru 2008, 09:29

>jest tutaj na forum tylu znawców elektroniki z bogatym doświadczeniem, że nie mogę zrozumieć

>dlaczego nie ma jeszcze wspólnego projektu forumowiczów i zbiorczego wykonania np. wzmaczniacza lub

>kolumn,

Są i były - wystarczy czasami zerknąć do sąsiedniej zakładki.

>foxbat 16 Gru 2008, 10:39

" no nigdzie na tym forum nie moge nic znalezc na temat tuningu MusicAngel..."

" ...wyszukiwarka milczy na ten temat..."

U mnie wyszukiwarka tak calkiem nie milczy :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mi przebudowywal "wilu zubr" - jego nowa nazwa, to WŻ 845. Ale w tym wypadku trudno mowic o przebudowie..., raczej zbudowal nowy wzmak z wykorzystaniem z MA takich elementow jak obudowa, trafa zasilajace, lampy 845 - to tyle z tych glownych. Np. trafa koncowe na ksztaltkach IE od Ogonowskiego, 4 pozostale lampy, to E182CC Mullardy. O ile mi wiadomo, to wczesniej - z udzialem Gagacka - przerabiano wiele konfiguracji i pracowano nad nim ok. rok czasu, zanim uzyskano najlepsze rezultaty i otrzymal go inny wlasciciel w docelowej konfiguracji, ale oplacilo sie - opinie po odsluchach na Slasku wyjatkowo dobre. Co i jak mozna poczytac w powyzszym watku.

WŻ tylko raz posluchalem i to w nocy :-), bo natychmiast po otrzymania poproszono mnie o przyslanie z powrotem :-) aby go zabrac na Audio Show i jeszcze jest do tej pory na Slasku. No nie powiem...,gra to niczego sobie... Single ended - klasa A, a bas jak z wydajnego dobrego tranzystora. Wlascicielowi identycznego WŻ (ja mam dodatkowo sterowanie pilotem) - podoba sie on nawet bardziej od ostatnio sluchanego przez sluchaczy w Krakowie Audio Note za 35.000 zl !!! Nie pamietam nazwy. To jakis nowy model. Chyba o nazwie "Sixtet" na 845. Jak by znalazlo sie dwoch, trzech chetnych na posluchanie, to przyspieszylbym ewentualnie sciagniecie WŻ z powrotem do mnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.