Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie podłogówki dla Denon DRA-700AE

skobalt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dla was wielką prośbe. Chciałbym zebyście pomogli mi w wyborze kolumn dla tego właśnie amplitunera stereo. Moj pokój to 15m2, a muzyki jakiej szłucham to głownie rock, techno, trance, dance takze roznej. Kwota ja chciałbym przeznaczyc to do 1500zł. Zalezy mi na dobrym basiku. Zastanawiam sie nad dali conpekt 6, blue 5005, Wharfedale Diamond 8.4, Jbl e-80, a głowny moj faworyt to yamaha ns-8900. Prosze o pomoc. Słyszałem ze do denona pasuja kolumny dali ale chyba koniechny byłby sub a moze yamaha tez daje rade. Pozdrawiam

wyszukiwarka działa--->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Weź pod uwage Mission 33i lub ew 34i. To dobre glosniki, graja dobrze w wiekszości zestawień i na pewno sprawdza sie tez z Denonem. Graja ładnym bezposrednim dzwiekiem z dobrym, kontrolowanym basem.

bo takich w wyszukiwarce jest sporo ;) Do takiej muzyki nadają się też podstawki Paradigm w Twoim metrażu.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jak do techno i pochodnej to np Magnat Quantum 505 lub lepiej 507. Albo nizsze Altea 7. Techniczne kolumny do technicznej muzyki. Ale sa tez inne kolumny godne polecenia. Np Jamo S606 lub E680. JBL E80 to jak dla mnie srednie kolumny, ale mysle ze tez by sie sprawdzily w techno, choc nie maja takiego glebokiego basu. A w takiej muzyce to podstawa. Jak sie uprzesz to i mozesz dostac Mission M35i. Najlepiej sam posluchaj, bo my mozemy sie tylko odrobine naprowadzic.

?👈

dali concept odrzuć od razu ( basu tyle co nic..do techno na pewno za mało), jbl z denonem to niezbyt udane połączenie...poza tym to są za duże kolumny do takiego pomieszczenia...najlepiej zainwestuj w podstawkowe głośniki...albo małe podłogówki...jesli juz koniecznie podlogowki to Ja polece mission m34i w 15 metrach basu będzie dużo...będzie fajny elastyczny...będą dobre wysokie...w cenie do 1500zl najlepszy zakup...sub będzie zbędny...też zastanawialem sie nad jbl e80 ale wybrałem missiony i nie żałuję :)..większa kultura...no i designem do tego denonika będą bardziej pasowały niż gadżeciarskie jbl...pozdrawiam

aha missiony sa zbudowane dużo solidniej...lepsze komponenty...grubsze pudła...dostajesz w zestawie podstawki i kolce..które bardzo poprawiaja stabilność kolumn, dźwięk nie rozlewa się po meblach...kolumny nie drżą jak galareta...dodatkowo masz jeszcze komorę balastową...nie am niczego gorszego niż władować duze glosniory do obudowy z papieru toaletowego..a takie wrazenie jbl robią...w Missionach po prostu widać gdzie te 1350zl zostało włożone...kolumny warte swojej ceny...a i marka zacna.

Dziekuje wszystkim za porady. Widze ze głowny faworyt to właśnie misson. Ale mam jedno pytanko czy słuchał ktoś moze zestawienia tego własnie amplitunera DRA-700AE z kolumnami yamaha NS-8900 albo czy w ogóle słuchał ktoś tych kolumn???

Tu dość duży wybór podłogówek warto więc sprawdzić.

Ukryta Zawartość

Jak będziesz szukał kolumn wolno stojących to też zakładaj wątek to pomożemy.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.