Skocz do zawartości
IGNORED

Dac, kiepski sprzet czy gluchota?

nicki

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

chce zrobic sobie serwer muzyczny w oparciu o Wadie 170iTransport i ipoda 160Gb, w zwiazku z czym musze kupic daca. Z tego co jest na rynku zainteresowalem sie Xinadkiem Dac-5 i Audionemesis. Wczoraj na odsluch Xindaka zabralem swoje graty: val e-10, akg 701 i znanego i lubianego samsunga hd 745 i co... albo jestem gluchy albo val jest do dupy albo nie wiem co..:) Samsunga znam i porownywalem w tym samym zestawieniu z napedem cd od pianocrafta, testowalem rozne ic i zawsze slyszalem roznice, tym razem nic.. Xindak dzialal po lampie a Samsung byl wpiety po ic do Vala na drugim zrodle... Roznice w dzwieku kosmetyczne.. na dacu troszke wieksza przestrzen i wiecej powietrza, ale tak bardzo znikimo ze jestem w szoku... Z jednej strony to dobrze bo iPod bedzie gral z wadia tak jak moje Cd ale oczekiwalem czegos wiecej. Co myslicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/42297-dac-kiepski-sprzet-czy-gluchota/

Wadia jest zamowiona w Kanadzie i powinna trafic do mnie za jakis miesiac :) Co do Xindaka to sluchalem go przez moment na transistor ale szybko przepialem go na lamp. Odsluch robilem w sklepie, wiec w srodku pewnie byla lampa dostarczana przez producenta, no i trudno powiedziec czy Xindak byl wygrzany. Powinienem posluchac go jeszcze raz z napedem od yamahy pianocrafta, ktorego samsung rozklada na lopatki w kazdym wzgledzie, wowczas roznica bylaby ewidentna nawet przy niewygrzanym dacu. Niestety moja uczciwosc nie pozwala mi na meczenie sprzedawcy, bo raczej nie zdecyduje sie na ewentualny zakup Xindaka w Polsce... obecna cena u nas - 2500 zl w stosunku do detalicznej w Hongkongu (1000) wydaje mi sie mocno zawyzona. Przeciez przedstawicielstwo musi kupowac je w Chinach jeszcze taniej a koszty transportu przy hurcie i oplat skarbowo celnych nie sa znowu az tak wysokie, wiec importer robi zloty interes, ale to juz zupelnie inny temat... LTJ Sonic, widze ze sluchales xindaka na roznych lampach, ciekaw jestem w jakim stopniu zmiana lampy wplywa na charakter brzmienia tego daca.

każda lampa brzmi inaczej, co daje możliwość dopasowania brzmienia do własnych preferencji. Osobiście lubię detaliczne brzmienie i dlatego wybieram telefunkeny i siemensy. Ciepło dają mullardy.

Seryjną lampkę można z czystym sumieniem można położyć na półkę. Powinieneś posłuchać na jakichś NOSach.

LTJ, Twoje slowa wiele wyjasniaja. Gdzie mozna kupic jakies NOSy ? Ze znanych mi adresow to: www.rcm.com.pl- ale tam sa tylko Electro Harmonix i Sovtek. W domu mam wojskowa 6n2p-eb natomiast mullarda znalazlem na allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy warto ja kupic?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

3 różne lampy - 3 odmienne brzmienia. Niestety najbliższą moich preferencji czyli siemensa już kupiono.

Cena nie jest wygórowana więc dla audiofilskiej ciekawości/zabawy możesz w nie zainwestować.

Za telefunkena goldpin zapłacisz ok 80euro

Większy wybór jest na ebay.pl

Odpowiem na >>.zakup Xindaka DAC-5 w Polsce... obecna cena u nas - 2500 zl w stosunku do detalicznej w

>Hongkongu (1000) wydaje mi sie mocno zawyzona.

Nic tylko zamawiać ,cena znakomita według moich obliczeń .Proponuje opublikować adres lub link do oferty może sam skorzystam inni pewnie też by chcieli .

Kerikawon ,widzialem ze pracujesz w Polpaku, wiec mnie nie podpuszczaj :) Generalnie biorac wszystkie z i przeciw zdecydowalem, ze kupie Xindaka u Was na Jerozolimskich. Niemniej uwazam, ze przyzwoita cena w Polsce, znajac wartosc tego klocka w Chinach powinna oscylowac w granicach 2Kzl.

• 2 miesiące później...

Witam

ja co prawda nie brałem udziału w dyskusji sprowadzania sprzętu prosto z Chin ale sam dla siebie sprowadziłem i mogę coś na ten temat napisać.

Do ceny zakupu liczonej z przesyłką która przy cięższych klockach oscyluje 160-200$ należy doliczyć 4,5% cła (przy zakupie wzmacniacza). Do kwoty która wyjdzie doliczamy 22% VAT.

Chińskiemu sprzedawcy płacimy za sprzęt i przesyłkę, przy odbiorze kurier pobiera od nas pozostałą kwotę.

Czy się opłaca? jeśli sprzęt przyjdzie sprawny to owszem się opłaca.

Mój przykład Xindak 6950.

Cena z przesyłką ~1900 zł

cło 4,5% - 85,50 zł

VAT 22% - 437 zł

RAZEM - 2422,50 a w sklepie łatwo sprawdzić ile...

Dostawa UPS'em pocztą lotniczą z trackingiem, czas max tydzień.

Pozdrawiam

O i to jest konkret . Dotyczy co prawda bezpośredniego importu ,i nie ma tu zakładanych kosztów importera lub dystrybutora ,reklamy serwisu ,no i upustu dla dealerów ,takie tam drobiazgi.....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.