Skocz do zawartości
IGNORED

projektor z USA - jaki i skad?

mispaf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam sie do zakupu projektora w usa. Mam 2 pytania:

1. Budzet $2000-$2300. Oczywiscie full hd i tylko LCD. Zalezy mi rowniez na bdb lens shift.

Pierwsze pomysly : Epson TW2000/Epson Home ProCinema 1080, HC4900 a moze cos z Panasonica lub Benq?

2. Znacie jakies sprawdzone sklepy w usa?. Konkretne przyklady - mile widziane :-) (te z czestymi promocjami :-)

pozdrawiam

pawel

https://www.audiostereo.pl/topic/42306-projektor-z-usa-jaki-i-skad/

Nie benq - bo pewnie nie ma dobrego lens shiftu.

Nie AE2000 bo nie warto za niego tyle płacić. Za mniejze pieniądze masz ta bardzo podobnaą jakość w Z2000. Ale ze stanów to brac już co u nas jest drogie - Jak Epsona 1080UB czy Sony VW60, albo JVC RS2.

>---A dlaczego nie DLP? A dlaczego nie Panasonic AE2000? A dlaczego BenQ?

Mam mieszane odczucia i doswidaczenia z DLP;-). Nie wiem juz do konca czy reaguje na ten caly "rainbow effect czy nie;-). A poza tym mam nietypowe ustawienie projektora wzgldem ekranu i rozwiazanie lens shift byloby wskazane.

Co do Panasonica AE2000 to juz cena blisko $3000 i wiecej. Troche duzo. No i pytanie czy warto majac na uwadze tanszego Epsona TW2000, ktory zbiera pochlebne opinie (rowniez i Twoje Meloman - chyba, ze cos sie zmienilo ;-)

Dziwna polityka cenowa z tym Epsonem - 1/2 ceny w Europie.

A co do sklepow mozecie cos polecic?

Nic się nie zmieniło :-) Nadal uważam, że w technologii LCD nie ma nic lepszego od TW2000.

Ale rozważyłbym zakup BenQ W20000 lub Infocusa IN83.

Ten pierwszy naprawdę ma świetny obraz, ten drugi oparty jest na DC4 i zbiera dość pochlebne recenzje. Może nie entuzjastyczne, ale na pewno wart jest analizy, zważywszy, jeżeli cena w USA będzie korzystna.

Jeżeli z LS to zdecydowałbym się chyba jednak na TW2000.

Nie wiem czy JVC RS2 ma lens shift.

Sony VW40 lub VW60 ja bym sobie odpuścił. Są bardzo podzielone zdania. Niektórzy stawiają ich jakośc obrazu niżej niż projektorów opartych na D7.

Poza tym Optoma ma chyba dość ciekawą ofertę na USA.

tylko Optome poniewaz przed sprzedaza chcialem go rowniez porównac z moją Optoma HD70. Po za tym jest ryzyko ,ze ktos nie kupi - wiec zostanie u mnie. Ewent. oddam do sklepu jak bede mogl.

Zresztą to i tak jedyny projektor kinowy 1080p w tym sklepie.

witam wszystkich

zastanawiam sie nad kupnem

Optoma HD700X - DLP co sądzicie o tym projektorze ? mogę go nabyć w Uk w cenie 400f to jest ok 1750zł czy to dobra cena , jak z jakością tego projektora , jak z jego możliwościami czy ktoś może mi coś doradzić , czy też może nie warto kupować i kupić coś lepszego za tę cene prosze o porade

pozdrawiam

Damian

Coś lepszego za cenę poniżej 2 tysięcy? Żartujesz...

Mnie tylko martwi, że okazuje się, że na Wyspach, które mają jednak piekielnie drogie ceny w stosunku do pozostałych starych państw UE jest taniej niż u nas. :-(

Meloman ile trzeba dać za taki projektor u nas ?

w Uk 3/4 rzeczy jest tańsza , wyobraź sobie że za dobrej klasy 50 cali LCD lub plazmę płacisz 800f gdzie u nas jest to niemożliwe , ipody kolejna kwestia dużo tańsze niż w Polsce , Laptopy , amplitunery itd kiedyś także wydawało mi się że Anglia to napewno kosmos ceny , ale funt teraz jest słabiutki i opłaca sie tutaj kupować .. pozdrawiam

Damian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.