Skocz do zawartości
IGNORED

zużycie prądu...

adamgdansk

Rekomendowane odpowiedzi

xniwax, 9 Maj 2008, 12:32

>dokładnie o ile 1KW kosztuje 39gr.

>

>Z tym, że to klasa A więc jeśli bedziesz trymał na jałowym biegu to 24H x usredniony pobór

>(jałowy/obciazony). Jeśli się nie mylę.

Jak klasa A to pobór jest raczej stały. Jeśli się nie mylę :)

Rzeczywiscie, pytanie troche dziwne...

Troszke podobne do "Ile twoje 330i spala na setke ?" - Mam nadzieje, ze tyle, ile potrzebuje...

Od poczatku nabycia sprzetu, jest caly czas "pod para"...

400W amp+CD+Gramofon+Phono Stage i jego dodatkowe zasilanie - caly czas aktywne. Amp, CD player maja schowane wylaczniki sieci gdzies z tylu, phono stage i zasilanie w ogole nie ma takiego wlacznika. Nie wylaczam nawet jak jestem na wakacjach.

"Zimnego" sprzetu nie da sie sluchac, a przed Levinsonem, Krellem czy Coplandem wrecz nalezy uciekac... Przecietnie sprzet uzyska dobre brzmienie po okolo 1-3 godzinach minimum. Z

marekzawa

W zasadzie racja :) w tym wypadku czy sie lezy, czy sie stoi za prund tyle samo się należy.

Słuchając muzy na urządzeniu w kl. A trzeba liczyć min. 1 godz. na rozgrzewkę - 2 godz. na poważne słuchanie. Trzeba liczyć dziennie średnio 3-4godz.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

1800W? nie wierze, ja u siebie mierzylem miernikiem klamrowym pobor pradu przy normalnym sluchaniu mojego zestawu. R 1.5 plus preamp 280p0 plus odtwarzacz 300CD to jakies 0,6 A - w porywach 0,7A. Co przy 230V daje ~ 140 W - 160 W. Wiec jesli Krell 400xi sssie 1800 W to ja jestem Dalajlama :-)

xnivax > nie mam pojecia co to za klasa? A jak to sprawdzic?

Dołączam zdjęcie. Najlepiej zapisac na kompie, wtedy mozna powiększyć. Moze bedziecie wiedzieli co to za klasa?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

?👈

Cos link nie dziala. Wklejem jeszcze raz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Trzeba było kupić Naima Supernait - ten na biegu jałowym pobiera tylko 8W :-)

To nawet mniej niż "ekologiczna" klasa D - tego typu wzmacniacze pobierają ok 30W jak nie ma sygnału.

Martin Colloms miał fajny wykład o tym na HiEnd 2008 w Monachium.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

adamgdansk, 9 Maj 2008, 13:53

>pytałem z ciekawości, bo w sieci znalazłem info, że np. Krell 400xi to 1800W.. to jednak bardziej

>sporo....

400xi ma trafo 800W ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

To w dalszym ciagu ponad 2x więcej niż Naim Supernait. Wspominam o tym tylko dlatego, że w przypadku Naima nikt nie chwali się tym, że jest ekologiczny :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.