Skocz do zawartości
IGNORED

Sommer czy Tara Labs prism 200

DawidM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W zasadzie to pytam się w imieniu kolegi, zakupił budżetowy system Yamahy(ampli stereo RX797 plus CD CDX497) podłączone to ma do głośników Tannoy Mercury M1. Pokój 15m2. Kable głośnikowe już zakupił dzięki mojej namowie że nie ma sensu kupowania zbyt drogich, padło na Procaby ls25 teraz czas na interkonekt. Jako że posiadam sommera i chwale go sobie za tą cenę za neutralność i to że sprawdził sie w PianoCrafcie(czyli Yamaszce) również go mu polecałem, jednak ostatnio zainteresował się wpisem w nowym AV i testem tanich interkonektów. Dość poważnie myśli nad kupnem Tara Labs prism 200. Czy ktoś z Was miał możliwość odsłuchu tego interkonektu, jak wypada względem sommera lub mu pochodnych. Z góry dzięki za wpisy. Aha bym zapomniał dodać że budżet to max 150zł. Cechy które będą pomocne to komfort odłsuchu, przestrzeń i neutralność.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

https://www.audiostereo.pl/topic/42371-sommer-czy-tara-labs-prism-200/

Miałem wypożyczony ten kabelek wraz z Straight Wire Musicable za 175 zł. a także InAkustika Black & White NF 102 Referenz za 350 zł. I powiem szczerze, że zarówno Tara jak i Straight Wire nie wnosiły w moim systemie jeżeli chodzi o jakość dźwięku nic a nic więcej niż mój najzwyklejszy Profigold z MM za 64 zł.Dopiero dużą różnicę, oczywiście w pozytywnym sensie, usłyszałem na InAkustiku i dlatego nie pożałowałem zapłacić więcej ponad 200 zł. Szkoda na tą Tarę kasy bo ze swoich doświadczeń uważam, że jest dzieckiem typowego marketingu i typowe voodoo.Niech kolega sobie kupi Profigolda lub Klotza na Allegro a za resztę co mu zostanie z tych 150 zł. kupi sobie ze 2 płytki z muzyką.

Dzięki za wpis, na pewno weźmiemy go pod uwagę.

Pozdrawiam

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

a czy srebro nie rozjaśni zbytnio dźwięku??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.