Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o opinie o pioneer pd-s904

kigen

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Filip MI

(Konto usunięte)

Witam. PD-S 904 jest w sprzedaży chyba od 1994 roku. Przez trzy lata pełnił rolę topowego modelu Pioneera, aż do momentu pojawienia się PD-S 06. Jest to konstrukcja udana pod względem technicznym i mechanicznym. Dobry na transport. Brzmienie ma delikatne, rozjaśnione, w miarę przestrzenne. Do wad zaliczyć można osłabienie w zakresie basu i jego potęgi. Ogólnie jest dobrym odtwarzaczem, rzadko spotykanym na rynku. Lecz określenie dobrym, uzależnione jest od jego ceny.?

Nie wiem czego patefon używa jako transport - na pewno nie 904 bo ten odtwarzacz nie ma elektrycznego/koaksjalnego wyjścia cyfrowego. Nie ma i już !

Poniżej wklejam link, można tam przeczytać parę ciekawych rzeczy o 904.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

male sprostowanie

patefonik i patefon to zbieznosc nazw:-)

w kazdym razie jako patefon musze oswiadczyc ze nie mam nic wspolnego z patefonikiem chociaz tez uzywam pineera ale tylko pds701

nawiasem mowiac transporty pioneera mooim zdaniem sa nie do zdarcia

No wlasnie cyfrowka jest ale to moze w nowszych modelach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam cd Pioneer'a PD-S901. Ma prawie 8 lat. Wszystko jest w nim sprawne. Ma 2 cyfrowe wyjścia: koaksjalne i optyczne. Łyka wszystkie CD-Ry , niezależnie od producenta nośnika i prędkości nagrania.

Napęd chodzi pewnie i cicho. Cd reaguje na polecenia pilota nawet pod wariackim kątem (odbicie od naprzeciwległej ściany). Odczyt płyt trwa ok. kilku sekund. Wyświetlacz można wyłączać. Podobnie wyjście optyczne.

* * *

Konkurentów widzę na dziś z 7. (wszystkich nie znam: SONY z Batorego, 2 modele Rotela, CEC, Paganini - najmniej, ale jednak, pewnie Micromegi). Ten 7. to Krell - nokaut ; ))

Generalnie mogę zgodzić się z opinią Filipa MI.

Chciałbym mieć lepszą przestrzeń (choć wiem, że akustyka pom. odgrywa tu kolosalną rolę), jednak odrobinę żywszy dźwięk (bez przesady, ale jednak), potężniejszy bas i lepszą górę.

Prawda jest też taka, że jest on dość mocnym punktem mego systemiku. Budżetowego przecież. Preamp CA A500 uniemożliwia uzyskanie lepszych wyników brzmieniowych, dlatego marzy mi się inny. Jaki - nie wiem (JAKIEŚ PROPOZYCJE - ?) jeszcze.

Zdecydowałem się też na tuning cd u garmina, tylko nie wiem, kiedy to będzie, bo garmin ciągle mocno zapracowany. Cierpliwie czekam na sygnał. Podjęcie ostatecznej decyzji decyzji umożliwił mi przypadkiem odsłuch b. udanego tuningu cd Marantza kolegi.

Pozdr.

PS. Najbardziej upierdliwa moim zdaniem rzecz rzecz to... pilot ; ) Bo jak łapię nie patrząc to cżęsto myli mi się góra i dół : )) Poza tym - obleci ; )

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.