Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma do 4 tyś zł

sirholly

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chciałbym zapytać jaką plazme z tych obecnie bedących na rynku w kwocie do 4tyś lekko ponad 4300 moglibyście polecić ?

na co trzeba zwracam w Plazmie uwagę ? jaki rozmiar ? dziekuje bardzo za pomoc pozdrawiam

Damian

https://www.audiostereo.pl/topic/42605-plazma-do-4-ty%C5%9B-z%C5%82/

A ja polecam Samsunga PS-42Q91H. Kupilem i jestem zadowolony. Obraz mimo ze nie najlepsze zrodlo sygnalu (warszawska kablowka Aster) jest bardzo dobry.

Tu mozesz poczytac troche o tym i innych modelach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zreszta, najlepiej isc do marketu i poprosic o wlaczenie kilku TV z tym ze nie w funkcji demo ale na sygnale np. z anteny.

Ukryta Zawartość

Witam

Jako, że mieszkam w Belgii mam informacje może trochę szybciej niż w Polsce, sądząc po tym, że jeszcze ktoś się plazmami w Polsce interesuje. Wczoraj przypadkiem będąc w sklepie i rozglądając się za głośnikami do kina domowego dla kumpla pogadałem ze sprzedawcą który powiedział, że plazma jest na tyle nieudaną technologią, że zostaje powoli wycofywana ze sprzedaży. Produkowane mają być tylko LCD. Mnie samemu po tym co widziałem wydaje się, że LCD daje dużo lepszy obraz i jest w dodatku tańsze w eksploatacji - plazma ciągnie prąd jak szalona. Dlatego zanim ktoś jeszcze kupi plazmę może rozpatrzy i tę wiadomość (od razu zastrzegam, że ten temat mnie nie interesuje - mówię co usłyszałem i na ewentualne komentarze nie odpowiem bo się nie znam).

Pozdrawiam

Marcin

PS: ktoś kiedyś szepnął, że do krajów Europy wschodniej często trafiają egzemplarze uszkodzone i nie w pełni sprawne (zwłaszcza plazmy - które nie poszły na zachodzie), uważajcie więc co kupujecie.

Stradiwariusz,

choc informacje masz szybciej

to jednak masz niesprawdzone :)))

i nikomu nie radze Twoich informacji stosowac :)))

ps. moja plazma (panas pv80) ciagnie 275 W

- mniejwiecej tyle co poprzedni CRT...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Podglądnij proszę na ten link - to jest model na 2008 - nowy model Samsunga PS42A451P Real 100 Hz myślę żę nieco lepszy od modelu 91 i cena sporo poniżej 4 tyś .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

Dzięki za poprawienie. Nie chcę nikogo wprowadzić w błąd, chodziło mi głównie o to co sklepikarz powiedział na temat wycofywania plazmy z powodów jej kłopotów technologicznych - mnie dało do myślenia. Oczywiście niech każdy bierze co mu się podoba.

Co do prądu, to usłyszałem od kogoś innego... wierzę, że może to być bzdura, skoro użytkownik nie narzeka ;)

Marcin

Ukryta Zawartość

jesli masz pokoj wieksszy niz 4 m do plazmy - to bierz 50 cali

ja mam 42 cale i 4 m - to jest na granicy wielkosci - mniejszy bylby porazka

w cenie o ktorej mowiles bedziesz juz mial panasa z wejsciemm na laptopa VGA -

warto w to zainwestowac (HD z lapka po VGA przyjemnie sie oglada :)))

Ukryta Zawartość

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

ja bym sie nad tym zastanowil

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

odległość od tv bedę miał jakąś 2,5-3m też sie zastanawiałem na 50tką sygnał hd wiadomo z lapa obecnie mam Lcd samsunga 40 ogólnie wypas na grach , na kompie natomiast piłka nożna w polsatu cyfrowego żenada bo ze to dlatego ze mieszkam w Uk u sygnał nie jest zadobrej jakosci chociaz na skalometrze jest ponad połowa ale brakuje mu tego czegoś dlatego chciałbym się przesiąść na plazme

pozdrawiam

Damian

plazma Panasonica spokojnie wynagrodzi Ci słabą płynność Samsunga w sportach.

Chyba że poczekasz na nowe modele Hitachi, prezentowane na CES a Las Vegas:

Ukryta Zawartość

Lub Pioneera :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Od dłuższego czasu śledzę temat plazmy nie tylko empirycznie lecz również organoleptycznie - jestem jeszcze przed zakupem lecz wiem, że nie będzie to LCD lecz PLAZMA oraz, że będzie to Panasonic TH-42PV80 nie Samsung.

Początkowe zachwyty nad Samsungiem przechodzą jak porówna się go z Panasem który ma lepsze parametry i ekran G11. Wszystko co nie było dopracowane w PV70 skutecznie zostało poprawione łączenie ze współpracą z tunerami "N" po HDMI, a przy cenie obecnej - ok 3500 jest tak atrakcyjna że deklasuje 50' zostaje jeszcze by zacząć myśleć o projektorze w tym wypadku moim faworytem jest Sanyo PLV-Z5 i masz i do TV i do KD.

jeśli chodzi o mnie o projektor nie miałem problemu z podjęciem decyzji postawiłem na cene jakość tzn Optoma HD700X mogę go zakupić w Uk za 399f więc nie wydaje mi sie abym coś takiego w tej cenie mógł kupić w POLSCE jeśli chodzi o Plazmę zdecydowany jestem generalnie na 50tkę więc która plazma sposród 50tek jest waszym faworytem? z góry dzięki za opinie

Damian

miesiac temu kupilem panasa 37pv80 oczywiscie plazme mowiac krotko bardzo porzadny tv zarowno na zwyklej siatkowce jak i na tv cyfrowej n odbiera extra na hd wprost rewelacja a mecze w hd to juz poprostu nowy wymiar .polecam

adam

Jak wygląda sprawa różnic między PV a PX podobno jet to tylko tuner DVB którego nie ma PV natomiast w wielu zestawieniach nie ma wzmianki o 100Hz przy PV które to 100Hz napewno ma PX. Czy to prawda, że PV nie mają 100Hz ?

Architect, chyba niechcący wyszło Ci masło maślane:

Cytat: Od dłuższego czasu śledzę temat plazmy nie tylko empirycznie lecz również organoleptycznie.

Empirycznie oznacza doświadczalnie, czyli, można rzec, organoleptycznie.

Pozdrawiam

ArtS :)

• 4 tygodnie później...

Ponowie pytanie

Czym róznia sie Plazmy Panasonica z serii PV70P od PX80E

Wiem tylko tyle, ze drugi jest nowszy ale co rózni "PV" vs "PX"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Masz linka do modelu PX ? Na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) takowego nie widzę.

ps. jeśli możesz kup PY a nie niskorozdzielcze PV

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te plazmy Panasonic są naprawdę dobre. Używam już parę miesięcy a wciąż jakość obrazu budzi we mnie szacunek. Anie razu nie żałowałem że nie kupiłem LCD.

A co do tych "rewelacji" z Belgii, to można na nie tylko spuścić zasłonę miłosiernego milczenia... Pewnie ten sprzedawca był równie kompetentny jak nasi experci z MediaMarkt.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

PV dla mnie za drogo :) dlatego poprzestane na PV lub PX tylko czym sie różni te PV i PX. Czy tylko DVB i 100hz w PX? To dlaczego PV jest drozszy?

PS

Dlaczego 37" - bo mam pomieszczenie tylko dla siebie do słuchania muzy i ogladania TV (11 m2) i TV bedzie ogladany z 2,5 m.

Dobra ale czym się róznią :)? Poza dystrybucją taka czy siaką ? Cz mozna liczyć na te sama jakość jak z PV

To są DOKŁADNIE te same tv różnią się tylko tym że jeden ma cyfrowy tuner mpeg2 a drugi nie (w polsce jest/będzie mpeg4 więc ten tuner i tak się nie przyda) - brać bez tunera chyba ze cena taka sama

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.