Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do Jolidy 502?

twonk

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni forumowicze, poradźcie, proszę... "Wsiąkłem" w lepsze stereo niedawno, ze dwa lata temu na Audio Show. Przedtem twierdziłem, że nie usłyszę różnicy (no bo jak się porównuje jedno badziewie z drugim ;-) ). No i okazało się, że jednak słyszę... i spodobało mi się. Wprawdzie zacząłem od Pianocrafta, ale rok temu (posiłkując się testami w HiFi i Muzce, ale i uchem) "szarpnąłem się" na Jolidę 502B (moje ulubione żeńskie wokale) i JBL-e XTi 100 (bo duży pokój). Zabrakło mi czasowo wolnych środków płatniczych na lepsze CD, więc poprzestałem na HK-750... No i teraz chętnie bym zmienił na lepszy, najchętniej na coś w okolicach 6 kzł, maksymalnie 8. Oczywiście, pójdę i posłucham przed kupnem, ale garść sugestii zawęziłaby mi krąg poszukiwań. W HK chyba najbardziej brakuje mi przestrzeni, zwłaszcza w głąb... właściwie wszyscy grają w jednej linii, a przestawianie kolumn tego akurat nie zmienia... No i przydałoby się więcej szczególików, smaczków itp.

https://www.audiostereo.pl/topic/4273-jaki-cd-do-jolidy-502/

No ja bym poszedł w Twoim przypadku na firmową kombinację. Najnowsza jolida 100A Cd z lampką 12AX7 na wyjściu. Sam posiadam ten odtwarzacz i jestem bardzo zadowolony.

Z tego co napisałeś wynika, że szukasz tego co właśnie firmowy odtwarzacz Jolidy może Ci dać.

Dodam jeszcze, ze transport czyta mi wszystko co w niego wrzucę, nawet płyty które uznałem za stracone.Fakt ppoprzednie modele Jolidy serii 600 miały gówniane transporty. Obecny Philips jest napędem CD-Rom

Poczytaj sobie w necie opinie na jego temat

np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

moim zdaniem szczególnie trafnie oceniono go na tnt

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/4273-jaki-cd-do-jolidy-502/#findComment-62031

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.