Skocz do zawartości
IGNORED

NAD Master Series.

Kaszana

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

NAD Master to wysoka półka, brzmienie w dużej części zależy od kolumn, okablowania, zasilania. Z zasady (biorę pod uwagę system 2-kanałowy z CD) taka konfiguracja gra stosunkowo neutranie bez ewidentnych przerysowań, z dobrym basem. Scena jest prawidłowo rysowana, napewno elektronika nie stara się na siłę przedstawić sceny szerszej. Idealny porządek. Poza tym świetne wykonanie. Napewno warto zastosować połączenie XLR. Jak to NAD, praktyczne z większością kolumn gra poprawnie, warto jednak poszukać najbardziej optymalnej konfiguracji, gdyż przy odrobinie poświęconego czasu, efekt może być świetny. W podobnym przedziale cenowym jest kilka alternatyw np. Luxman, Accuphase, każde jednak urządzenie prezentuje swój charakter.

https://www.audiostereo.pl/topic/42770-nad-master-series/#findComment-1088637

na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) dostał wysokie noty (audio.de,stereo)

zastanawia mnie jak cambridge audio azur 840a v2 wypadl by na tle Nad M3 to samo tyczy sie CD

pzdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/42770-nad-master-series/#findComment-1088713
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

CA Azur 840 zrobil na mnie zupelnie dobre wrazenie ale nie porownywalem go bezposrednio z NADem Mastersem. Moja recenzja brzmienia NADa jest w temacie Spotkania w Krakowie - lista obecnosci. Przykro mi stwierdzic ze z cdekiem NADa rozprawil sie w kazdym aspekcie tuningowany Akai CD 73 Reference Master. Zaloga krakowskiego salonu Chillout Studio byla wielce zdziwiona ale przewaga Akai byla bezdyskusyjna. Nie znaczy to ze NAD Masters jest slaby. Raczej swiadczy o tym ze tuning w Akai zostal znakomicie wykonany. Adam Bobek (znany jako adamhiend) wlozyl w niego serce i wiele pracy. O tym takze mozna przeczytac. Sa tez zdjecia. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/42770-nad-master-series/#findComment-1088765

Witam,

NAD z serii Master to sprzęt specyficzny. Specyfika polega głównie na sporej czułości elektroniki na dobór pozostałych elementów systemu. Interkonekt XLR, kable głośnikowe, zasilanie i - najważniejsze - kolumny. System taki to może nie jest najprostsza ścieżka, ale spokojny dobór wszystkich elementów pod własne upodobania gwarantuje satysfakcję na najwyższym poziomie. Wspomniany wcześniej CD Akai - doceniam takie zmiany, ale odpowiednio zestrojony system oparty na elektronice NAD M series kładzie "na łopatki" większość nawet dużo droższych systemów.

W naszym salonie planujemy od drugiego "długiego weekendu" majowego dni z NAD.

Zapraszamy na odsłuch indywidualny.

Szczegóły - www.fusic.pl.

Daniel Duda

https://www.audiostereo.pl/topic/42770-nad-master-series/#findComment-1088835
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

FUSIC

15 Maj 2008, 11:21

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 28 / 3 / 0

Witam,

NAD z serii Master to sprzęt specyficzny. Specyfika polega głównie na sporej czułości elektroniki na dobór pozostałych elementów systemu. Interkonekt XLR, kable głośnikowe, zasilanie i - najważniejsze - kolumny. System taki to może nie jest najprostsza ścieżka, ale spokojny dobór wszystkich elementów pod własne upodobania gwarantuje satysfakcję na najwyższym poziomie. Wspomniany wcześniej CD Akai - doceniam takie zmiany, ale odpowiednio zestrojony system oparty na elektronice NAD M series kładzie "na łopatki" większość nawet dużo droższych systemów.

W naszym salonie planujemy od drugiego "długiego weekendu" majowego dni z NAD.

Zapraszamy na odsłuch indywidualny.

Szczegóły - www.fusic.pl.

Daniel Duda

Twn Akai jest obecnie na testach porownawczych z wysokim modelem CD Accuphase. Prosze uprzejmie nie wypowiadac sie o sprzecie o ktorym nie ma Pan zielonego pojecia. Podejrzewam ze nie wie Pan nawet jaki to model kiedy byl produkowany i ile kosztowal pomijajac zmiany jakie zostaly wykonane. Roznice byly slyszalne wyraznie bez wzgledu na to jaki byl sprzet towarzyszacy. Ja rozumiem ze prowadzi Pan badz jest pracownikiem salonu ze sprzetem i zalezy Panu na promocji NADa ale prosze nie wprowadzac innych w blad. Gdyby byl Pan kiedys w Krakowie zapraszam. Z wyrazami szacunku. RG

https://www.audiostereo.pl/topic/42770-nad-master-series/#findComment-1088933
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Choc przyznaje ze ten zestawik NADa zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie. Generalnie odwarzacz wydaje sie jednak byc slabszy od wzmacniacza. Calosc brzmi kulturalnie i bardzo neutralnie. Jesli ktos chce miec komplet jednej firmy to bedzie to naprawde niezly wybor. Co do Akai to byl to owoc kilkuletnich doswiadczen Adama. Ktorys z kolei i mocno poprawiony.

https://www.audiostereo.pl/topic/42770-nad-master-series/#findComment-1088989

>Twn Akai jest obecnie na testach porownawczych z wysokim modelem CD Accuphase. Prosze uprzejmie nie

>wypowiadac sie o sprzecie o ktorym nie ma Pan zielonego pojecia.

Proszę wskazać miejsce, w którym się wypowiadam...

>Podejrzewam ze nie wie Pan nawet jaki to model kiedy byl produkowany i ile kosztowal pomijajac zmiany jakie zostaly wykonane. Roznice

>byly slyszalne wyraznie bez wzgledu na to jaki byl sprzet towarzyszacy. Ja rozumiem ze prowadzi Pan

>badz jest pracownikiem salonu ze sprzetem i zalezy Panu na promocji NADa ale prosze nie wprowadzac

>innych w blad.

Nie mam zielonego pojęcia i nie wypowiadam się na ten temat. Proponuję jednak bez emocji i ze zrozumieniem "wgryźć" się w moją wypowiedź. Nie oceniam Akai - nawiązuję do wypowiedzi, w której Pan ocenia i porównuje. Ja wypowiadam się odnośnie NAD Master i swoje zdanie podtrzymuję. Odpowiednio "skomponowany" system oparty na elektronice NAD M jest porównywalny z wieloma droższymi systemami. NAD daje ponadprzeciętną możliwość ułożenia systemu pod własne oczekiwania.

Jeśli dalej uważa Pan, że wprowadzam kogoś w błąd - również z całym szacunkiem - pozwolę sobie nie zgodzić się z Panem. Co do promocji NADa - raczej nie ma potrzeby promowania. Są inne zacne marki zaniedbane przez dystrybutorów, które należy promować poprzez budowanie świadomości zainteresowanych. Jedą z nich Pan wymienił. Chyba z większym szacunkiem - Daniel Duda.

https://www.audiostereo.pl/topic/42770-nad-master-series/#findComment-1089054

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.