Skocz do zawartości
IGNORED

Kassiopeia Marker-Audio Gdzie/Kto/Opinie

phoenix_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

byłem uczestnikiem Audio Show 2007, chodziłem sobie od jednego pokoju do drugie i słuchałem słuchałem słuchałem. Kilka razy wracałem do pomieszczenia w którym prezentowała się firma Marker-Audio (strona

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ; polski dystrybutor,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Grały tam sobie monitorki o wdzięcznej nazwie Kassiopeia. Ich dźwięk bardzo ale to bardzo przypadł mi do gustu. To co przykuło moją uwagę to pełnia brzmienia o przyjemnym ciepłym charakterze oraz dość mocno nasycona średnica. Dźwięk był "gęsty" (nie mam na myśli separacji, która była bardzo dobra) i było go dużo. Tak przynajmniej ja odebrałem te monitorki.

Bardzo chętnie znowu bym ich posłuchał z różnymi wzmacniaczami tylko są one u nas na tyle egzotyczne, że za bardzo nie ma gdzie (śląsk). Jeśli ktoś je posiada lub zna miejsce gdzie można ich posłuchać to proszę o te informację.

Chętnie też posłucham waszych opinii na temat tego z czym mogłoby to najlepiej zagrać..

Cena u dystrybutora to około 6k, więc zakładam, że cena wzmacniacza powinna zamknąć się w granicach 4k.

Z góry dziękuję za wszystkie rady i opinie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/42920-kassiopeia-marker-audio-gdziektoopinie/

Kyle, 17 Maj 2008, 13:36

>Co jak co ale ciekawie wyglądają. Obudowa robi wrażenie bardzo sztywnej.

może to przez ten lakier fortepianowy.., mnie natomiast bardziej interesuje dźwięk (kolor i tak wybrałbym jakiś ciemny)

można sobie poczytać recenzję:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gdybym miał się oprzeć na samej recenzji to bym je skreślił z listy zakupów za słabą rozdzielczość co przekłada się na brak odpowiedniej przestrzeni. Oczywiście - przesłuchać trzeba i porównać z innymi ... np. Usher X-719

Kyle, 17 Maj 2008, 14:14

>Gdybym miał się oprzeć na samej recenzji to bym je skreślił z listy zakupów za słabą rozdzielczość

>co przekłada się na brak odpowiedniej przestrzeni.

W recenzji napisano, że rozdzielczość środka nie jest ich najmocniejszą stroną, a nie iż ogólnie rozdzielczość jest słaba lub średnia. Właśnie dzięki temu, że rozdzielczość środka nie jest tak bardzo wyeksponowana dźwięk z Kassiopei ma swój unikatowy charakter, ciepły i mięsisty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.