Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny zamiast B&W 602 s2

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam mam pytanie dotyczace wymiany kolumn B&W 602 s2.Kwota jaką moge przeznczyc na ten cel to 2500 pln i interesuja mnie raczej monitory.Kolumny te maja grac jako fronty w zestawie amplituner Yamaha RX-V 640 połączonym ze wzmacniaczem Yamaha AX 397 w stereo,zrodlo to cd Nad 521 Bee.Pozostale kolumny zostaja do kina starcza ,a poszukuje czegos do stereo.Czy w tej kwocie znajde cos duzo lepszego od tych B&w.

https://www.audiostereo.pl/topic/43170-jakie-kolumny-zamiast-bw-602-s2/

Poszukaj jbl ti 1000 - idealny kompromis miedzy stereo a kinem w postaci hi-endowego monitora

Chyba na allegro lub w ogloszeniach dwie osoby to mialy

wg mnie nic lepszego nie kupisz jako monitor do kina i stereo

Był już taki temat, dość wyczerpujący:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam,

w tej kwocie (do stereo) nie znajdziesz nic lepszego niż ww. kolumny (Chyba że wersję s3, albo nieco mniejsze 685 ;-)). Na Twoim miejscu pozbyłbym się jak najszybciej Yamahy AX 397, zamiast zmieniać najlepszy element w zestawie. Reklamowy slogan Yamahy "natural sound" nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Pozdrawiam

msyl

Możesz zostać przy B&W,słyszałem jedynie wersję SE,kawał dobrego monitora w przystępnej cenie:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U znajomego grają z Acamem Diva A85,dźwięk wyśmienity ale bez wyczynów na basie.

Ukryta Zawartość

Myślę,że taki układ jest znacznie ciekawszy od Yamaha/B&W602.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

l'enfant sauvage

Ooops!chyba zareklamowałem wzmacniacz,który sprzedawał/sprzedaje jeden z piszących w tym wątku.To nie było zamierzone.No ale z drugiej strony to Arcamowi i jego właścicielowi ujmy nie przyniesie bo A85 to na prawdę niezły klocek.

>dariusz964, 21 Maj 2008, 20:20>>

>witam tez oglądalem te cdm,szukam kolumn ktore maja troche mniej basu niz te 602,moze cdm2 to jest

>to.Pozdrawiam.>>

Ja po odsłuchach CDM1se/A85 miałem tylko jedno zastrzeżenie-brak rozciągnięcia w dolnych rejestrach,powodowało to przesunięcie środka całej prezentacji nieco w górę,a co za tym idzie lekkie rozjaśnienie brzmienia.Nie odnosiło się jednak wrażenia aby góra była przejaskrawiona-raczej mocno akcentowana.Dźwięk wówczas podawał odtwarzacz Arcam bodajże CD82 z serii Diva.

l'enfant sauvage

Tak :) wystawiałem go, lecz nie było chętnych. Polubiłem się z nim i raczej będę grzebał w źródłach dźwięku. Czasem się zdarzy posłuchać innego wzmaka i wtedy dopiero ponownie doceniam Arcama. Wyrównany charakter daje mu pełen polot :) Z B&W 602 też było dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.