Skocz do zawartości
IGNORED

Pass DIY - płytki drukowane

Przemek

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje projekt Plytki do Alepha 4 w Protelu.

W necie nie moglem znalesc, sa tylko w plikach graficznych...

Może ktos juz robił i ma takowy.

Po kilku (kilkunastu) probach zrobienia plytki domowa metoda postanowilem zamowic w zakladzie.....

https://www.audiostereo.pl/topic/4361-pass-diy-p%C5%82ytki-drukowane/

Jakby co, to zainteresowany jestem parą płytek do Alepha. Niestety nie wiem, czy Aleph 4 zmontowany jest na jednej, czy na dwóch plytkach.

Ja składam monobloki Aleph 2, więc potrzebuję 2 płytki dla 2 kanałów.

Czy ktoś z forumowiczów składał może A2 lub A4? Ciekaw jestem wrażeń brzmieniowych i konstrukcyjnych.

Krzysiek

Gość czajkowski

(Konto usunięte)

Wykonałem projekt płytki do alepha5, ale można na niej złożyć 3, 30 i 4. Proszę o recenzję i ewentualne wskazanie błędów. Jeżeli płytka będzie OK,

mam zamiar zlecić wykonanie w profesjonalnym zakładzie. Chętni na współudział mile widziani.

wstępnie skalkulowałem cenę wykonania kompletu płytek na 10zł + część z 80 zł do podziału na ilość chętnych ( przy czterech osobach wychodzi 80/4+10= 30zł za komplet). Konkrety moge podać po nowym roku i do tego czasu czekam na zgłoszenia.

Kontakt na [email protected]

PS

Życzę wszystkim wesołych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia i Hi-End'owego Nowego Roku.

Witam:

Konkretnie do jakiego modelu jest ta płytka (Aleph 4?). Jest narysowana w Protelu?

Czy ktos ma moze płytkę w Protelu do - Aleph 5 lub 3? Wg moich informacji cena za komplet przy 4 sztukach wychodzi nieco więcej - 10zł. za dm^2 - czyli ok. 1 płytka, 20zł. za kliszę i z tych 4 płytek zakłada się że dwie pierwsze mogą zostać źle wydrukowane. To daje ok. 60zł. za dwie pierwsze płytki - z tego 40zł. to koszty stałe. Zlecenie przeniesienia rysunku do Protela to przynajmniej 100zł. Za tę cenę płytki są pocynowane i nawiercone. Cena nie zmienia się do 25dm^2.

A jakie są koszty złozenia i uruchomienia całego wzmacniacza?

Z jakimi preampami może pracować (tylko Passa czy np. Rotela lub Ri-Audio)?

pozdrawiam

>AVW

Projekt płytki jest do alepha5, ale można na niej złożyć 3, 30 i pierwsza wersje 4 na 6 mosfetach. Jest przygotowana w Protelu. Koszty stale rozdzielimy na wszystkich chetnych i powinno wyjsc taniej, ale konkrety podam we wtorek lub srode, po kontakcie z wytworca. Do osób które wyslaly do mnie maila wysle odpowiedzi.

Koszty zaleza od jakosci czesci i obudowy.Mysle ze 1000 zl to orientacyjny koszt.

Mój Aleph pracuje teraz z klonem Alepha L, a wczesniej z pasywka.

Jat to 2 razy szersz? To radiator musi mieć 25*50cm ???

Zwykle na długość żeber mozna zamawiać ale szerokosci sztaby są ograniczone najszersze widziałem na 19cm...

Ma ktos namiary na firmę sprzedająca szersze?

Panowie. Prosze zgloszenia wysylac na poczte.

Rozsuniecie tranzystorów pogorszy ich warunki cieplne. Dobierajac je, zwracamy przeciez uwage na temperature. Prosze zwrocic uwage jak sa rozmieszczone u Passa. Poza tym doszlyby wieksze spadki napiec na sciezkach zasilajacych.

aby zapewnic podobne warunki pracy mozna je umocowac do grubego plaskownika miedzianego ktory zlaczy 2 lub 3 radiatory. wtedy bedzie rowno rozprowadzal cieplo.

rowniez bardzo wazne jest zeby rezystory 1R i 221R byly jak najblizej fetow.

to tyle co wiem na ten temat z autopsji i opowiadan starszych kolegow :)

Wydaje mi się że taniej nie bedzie (chyba ze po znajomosci i bez VATu) Cena wydruku (płytki jednostronne cynowane, bez nadruków) kosztują ok. 9,5-9,8zł brutto za dcm^2 przy zamówieniu do 25dcm^2 i 20zł za folie do naswietlan i moze jeszcze bezie 10-20zł. więcej za te płytki które wyjda w prewydruku a moga być wadliwe...

Ta płytka jest dwustronna i widze że chyba z nadrukami, wiec jeśli jeszcze bedzie pozynowana to sadzę ze trudno będzie znaleźć coś tańszego...

Firma która znalazlem miała podobne ceny roznic moga byc 2-3 zł na komplecie...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Zarejestruj się już teraz

Zyskujesz dostęp do wielu dodatkowych treści, o których nawet nie wiesz!

• Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.