Skocz do zawartości
IGNORED

Przedwzmacniacz gram. - lampowy dźwięk

Azorsky

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wzmacniacza o brzmieniu lampowym, ciepłym. Lampowe potrafią mięć niestety przydźwięki, chyba że kosztują kilka tysięcy z plusem.

Miałem Primare R20, ale był zbyt mało wyrazisty i ciepły. Co możecie polecić. Budzet 2000tys uzywany moze być

Polecam kontakt z kol.Dink

Ma cos czego jeszcze na forum nie było.

A o walorach nie wspomnę.Reszta milczeniem , bo byłby temat sponsorowany.

A włałsciwie czemu nie ;-)Wart tego.

Poszło w temacie na PW

synromka, 27 Maj 2008, 09:07

>A dałoby się uchylić rąbka tajemnicy?

może ten?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Drogi galicyjski .

Nie jestem macenasem , ani nie czuję się powołany do walki z "psujacymi atmosfere na forum"

ale decyzje forumowiczów sa autonomiczne i wszelkie ironizowanie z naszch dzialań wykracza poza co najmniej tzw takt i kindersztube ,O ile takowe przymioty jako zabierający głos posiadasz.

Skoro koledze i nie tylko jemu podoba się sprzęt i jest z niego zadowony to kwestja wygłaszania pozytywnych opinni jest jego i tylko jego sprawą . Nie znajasz sprzetu nie wiem na jakiej podstawie zabierasz głos. A do tego samemu się ośmieszając pisząc własne skróty myślowe .A to pierwszy stopień do de'javeau.W którym to być może stanie trwasz.

Praktyczna rada zejdź z obłoków fantasmagorii (jak śpiewał twój Ziom) posłuchaj sprzetu i wtedy zapraszam do dyskusji.A skoro nas dwóch ma cos w tym temacie do powiedzenia to znaczy że mieliśmy

możliwosc pozanania sprzętu. Cóż może masz żal ,że nie dostąpiłeś tej okazji.

Witam,

wrzuce swoje trzy grosze.

Zachęcony opinią Konrada,które to opinie bardzo sobie cenię( och ten Shure!)zadzwoniłem do kolego Dinka.Rozmowa była bardzo miła i widać że jest to facet który wie co mówi.Niestety, kiedy doszło do konkretów,czyli rozmowie na temat wypożyczenia do odsłuchów,nieoczekiwanie natrafiłem na opór.Gość stwierdził że jego wzmacniacz gra świetnie i albo chcę kupić albo nie.Trochę mnie zatkało i zacząłem tłumaczyć że ja jak i każdy szanujący się audiofil,nie kupię czegokolwiek bez odsłuchu u siebie w systemie.Gość powoływał się na świetne recenzje i tak to jakoś brzmiało że odniosłem wrażenie że uważa siebie za nieomylnego.Przykro mi to pisać,relacjonuję tylko rozmowę, która jak pisałem do pewnego momentu była bardzo rzeczowa.

Mam nadzieję że jakaś możliwość odsłuchu jednak będzie.

A może po prostu nie wzbudziłem zaufania i nie dostąpię zaszczytu odsłuchu ani zakupu.

Widać koledzy mieli więcej szczęścia.

A tak na marginesie,tak zupełnie teoretyczne pytanie do kolegów którzy go słuchali.Z jakimi phonostage'ami był on porównywany?To dość istotne pytanie, bo bez punktu odniesienia pisanie w kategoriach absolutnych nie ma większego sensu.Myślę że się koledzy zgodzą?

Pozdrawiam

Wojtek

Może mój zachwyt wyniknął z ubóstwa skali porównawczej

Zwykle punktem odniesienia były konstrukcje na OPA.

Z jednej strony dynamiczne ,o dużej skali możliwości osiągnięcia optimum dla uszu. Z drugiej dość(teraz moge stwierdzić porównawczo) o dość ztechnizowanym brzmieniu.Krótko- ZIMNE..Dotychczas były to VSPS'y , Buggle, w wielu kombinacjach z OPA,Nie wspominając starej konstrukcji z ZSRR-na scalakach K 157UD2 +kondensatory legendy-z toroidem w zasilaniu i baterią kondensatrów elektrolitów bocznikowanych.No i dobór korekcji RIAA .Az dziw że to wstawiano w Adama w Mińsku,Ale przecież ich szkola radioaudio techniki nie była zła (literatura). Nigdzie nie jest powiedziane że tylko konstrukcje za n-xxxxxPLN bedą akceptowalne. Kazdy z nas ma inne uszy. A że zawsze powtarzam do upartego że nie gra wkłądka , nie gra pre , nie gra wzmak , nie grają kolumny .GRA wszsytko razem.Skoro szlysze jednak róznice we wkkładkach to chyba słuch jeszcze jest-choć czasem w uchu pojawia sie generator .Cóz fizjologia w funkcji czasu jest nieubłagana .Poczekajcie młodzi.

Drogowskaz j.w :

Ukryta Zawartość

Ale nieróbmy tu zakładki

Zainteresowani -->>do twórcy ,jak kol. Azorsky

Ukryta Zawartość

Witam po raz ostatni w tym wątku,

kolega Dink wysłał mi wczoraj, w zasadzie od razu po moim wpisie ( wyjątkowa czujność) maila na priva, z którym niestety nie będę polemizował.Myślę że lepiej żebym nie ujawniał jego treści, bo niestety nie świadczy on o klasie rozmówcy, a raczej o głębokim przekonaniu co do swojej genialności i nieomylności.Tak więc dla mnie temat zamknięty i nie przywykłem dyskutować w taki sposób( nawet jeśli odbywa się na priva).

Życzę kolegom przyjemności z odsłuchu a ja szukam dalej,być może bardziej elastycznych i rozumiejących wytwórców.Nawet jeśli okażą się mniej genialni.

Pozdrawiam

Wojtek

>wojtek r100r

>... maila na priva, (..) .Myślę że lepiej żebym nie ujawniał jego treści, bo niestety nie świadczy on o klasie rozmówcy

No cóż, to było do przewidzenia. Kiedyś przeczytałem to:

Ukryta Zawartość

Jak widać to żadna nowość, pauperyzując czuć mentalność starego trepa. Na szczęście można szybko znaleźć w wyszukiwarce. Bardzo polecam:)

Niestety, na takie osoby często nabierają sie początkujący w temacie audio. Takie postaci zawsze wytwarzają otoczkę wiernych-biernych poklaskiwaczy piszących różne dziwne rzeczy, a cierpią na tym ci, którzy rzeczywiście szukają dobrego rozwiązania.

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Nie miałem wpisywać już nic,ale widzę że nie jestem odosobniony w agresywnych atakach.Na szczęście aż tak ostrych odpowiedzi od kolegi Dinka nie dostałem, ale i tak wystarczająco nieprzyjemne i agresywne.

Myślę że zamykam moje wpisy.Nie kwestionuję genialności tego preampu, ale podchodząc do tego empirycznie jak to robią naukowcy, przyjmuję że bez sprawdzenia nie ma możliwości oceny brzmienia.

Pozdrawiam wszystkich, a koledze Dink życzę powściągnięcia nerwów i większej kultury na priva.

Wojtek

A tak swoją drogą myślę że zawsze znajdzie się lepszy model. Tego to już chyba nikt nie przebije:

LAMPA: czarna rozpacz lub gorzej....

Ukryta Zawartość

Miłego dnia i fajnej lektury.

post-13337-100002235 1211963134_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>>gagacek

Nie rób przeszczepów tematów z www Elektroda. Wszyscy znamy

Mr Florka.Byłbys oryginalny gdybys zamieścił nowe aktualne zdjęcię jego w firmowym "salonu na Wolumenenie".Na ale to tego trzeba miec pewnie jakieś tele- min 135mm.

A tak .Plagiat i nic więcej.

• Redaktorzy

Z powodu wpisów, dokonywanych m.in w tym wątku, jeden z userów złożył skargę na innego za uporczywe ataki personalne. Była to druga skarga w ciągu ostatnich dwu tygodnie. Administracja forum na tej podstawie zablokowała dziś usera na tydzień.

Poproszono mnie o zapoznanie się z całością sprawy, w tym również zdaniem drugiej strony, uprzejmie przekazanym mi przez jednego z forumowiczów (dziękuję!). Otóż muszę powiedzieć, ze zarówno niegrzeczne wpisy, jak i agresywne PW źle świadczą o usearach i powinny być powodem zablokowania. W tej sytuacji jednak właściwym byłoby zablokować na tydzień obu adwersarzy, albo nie blokować żadnego.

W zwiazku z tym poprosiłem moderatora o odblokowanie forumowicza gagacek i staranne przejrzenie tego wątku w poszukiwaniu pozostałości pyskówek. A do kłócących się kolegów apel: panowie, więcej opanowania, do licha! Tutaj są dorośli ludzie.

Uprzejmie informuję, że p. Stanisław był mi uprzejmy podać w poniedziałek (po dwu podajże rozmowach telefonicznych) sprzęt pociągiem z Łodzi do Warszawy. (Jak kogoś interesuje mogę podać numer nadania).

BEZ ŻADNEJ ZAPŁATY. Włączyłem w domu posłuchałem, zebrałem szczękę z podłogi i zapłaciłem następnego dnia (we wtorek) przekazem pieniążki. Całość tematu zabrała mi 3 dni.

Więc albo Panowie Wasze negotiation skills są słabe, albo sami nie wzbudzacie zaufania będąc potencjalnymi "słuchaczami" których pełno po salonach i dzięki którym to, salony żądają kasy za odsłuch. Postawcie się w sytuacji tego Pana, z tego co rozumiem, to nie jest ktoś kto to to produkuje i ma 6 sztuk w domu, z czego 3 na odsłuch, tylko raz na jakiś czas złoży sztukę inwestując swój czas i pieniądze w części.

Obserwuję ten temat z rozbawieniem i nie ukrywam że uhahałem sie jak nigdy.

Najbardziej podoba mi sie to:

"to nie jest ktoś kto to to

>produkuje i ma 6 sztuk w domu, z czego 3 na odsłuch"

The Best in the World:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.