Skocz do zawartości
IGNORED

Kompromitacja a brzmienie systemu

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Czy towarzystwo takie lub inne ma wpływ na brzmienie systemu i doznane wrażenia odsłuchowe?

Zostałem zainspirowany do postawienia takiego pytania na skutek takiego oto wpisu kolegi z forum

w wątku o monoblokach AA:

"Mam takie pytanie do "zasłużonych" (z racji stażu)forumowiczów, czy nie czuli dyskomfortu w odsłuchiwaniu tych klocków w towarzystwie skompromitowanych osób na tym forum? Myślę, ze nie ma potrzeby dokładnie wymieniać kogo mam na myśli - wszyscy zapewne wiedza o kogo chodzi.

Wiadomo, ze akustyka pomieszczenia, samopoczucie, itd. - po prostu rożne czynniki maja wpływ na nasza psychikę. Uważam, ze jest to jednoznaczne z "pojmowaniem" dźwięków dochodzących do naszych uszów. Pytanie skierowane do Arka67 i Papamka."

A moze warto na ten temat podyskutować i wyjaśnić o co chodzi?

https://www.audiostereo.pl/topic/43632-kompromitacja-a-brzmienie-systemu/
  • Redaktorzy

No właśnie, i co to te "pizdraki" w tym wątku? Bo my tu teges, o muzyce i sprzęcie, polityka w innym departamencie jest wałkowana. Nie dzieliłem jakoś odsłuchów na pisowskie i sldowskie, bo kolega XYZ nie powiedział mi, jak w takim wypadku przeprowadzić ślepy test.

Towarzysz Stalin opublikował sweg oczasu pracę pt. Marksism-leninizm a zagadnienia językoznawstwa. Oparł się w niej na teoriach niejakiego Marr'a, który twierdził, że znaczenie słowa uzależnione jest od tego, do jakiej klasy społecznej należy mówiący. Np. słowo 'pies' miało znaczyć co innego w ustach robotnika, a co innego w ustach burżuja. Jak widać, z dźwiekiem jest tak samo...

Genesis

...tak tak , bo dzwięki Panie to nie jest muzyka .

Taki co ma "Discografie" Dody i Wisniewskiego będzie zawsze zwracał na coś innego niz ten od ...Chopina ,Dolfiego czy Davisa .

A tak poza takimi TAM - wszyscy w jednym miejscu "widzieli" to samo a każdy słyszał inaczej .. ;)

• Redaktorzy

Prawdę mówiąc wydaje mi się, że przeciwnie, powolutku się ostatnio znowu rozwija. A że tamat dziwaczny? Cóż, też jestem ciekaw, co to miało znaczyć, ale widać że się nie dowiemy.

zildjan...paradoksalni jakos tego honoru widze wiecej u tego "człowieka honoru" niz u tych dwóch ryjkowych,u niejakiego kurskiego i wielu wielu innych.Chyba ze honor w tych przypadkach równiez podlega odpowiedniej interpretacyji.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.