Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie NAD z Cambridge Audio opinie

marcelinho24

Rekomendowane odpowiedzi

Co myślicie nad łączeniem urządzeń NADa z Cambridge Audio, zwykle sprzęt ten jest oferowany i wybierany w zestawach wzmacniacz i CD tej samej firmy ( szczególnie Cambridge, NAD mniej)...czy ktoś już mieszał te dwie firmy ze sobą...zastanawiam się nad kupnem wzmacniacza NAD C315 bee i do tego odtwarzacza Cambridge Audio Azur 540C...czy ktoś odsłuchiwał takiego połączenia ??...W zestawach Nada brakuje trochę selektywności i blasku natomiast w Cambridge kuleje bas i są dość ostre w brzmieniu...dlatego chciałbym wziąć to co najlepsze z Cambridge czyli szczegółowość i blask wysokich oraz dynamikę i bas z Nada...proszę o opinie :)

niedawno testowałem zestaw nad 352 z ca 540cv2 i 640cv2, 540 brzmiała super w basie w gitarach w orkiestracjach, było przejrzyście, selektywnie, dobitnie kulały natomiast wokale, niestety były wycofane, zdecydowanie za cicho, gdyby nie to byłoby rewelacyjne połączenie, cóż 640 rozwiązała ten problem, wokale zabrzmiały głośno i magicznie, orkiestracje również, bas potęga ale niestety gitary juz nie były tak smakowite jak w 540, wycofane i nie brzmiały tak wyraziście i z pazurkiem, także w tym zestawieniu coś zawsze kulało, niestety nie próbowałem z ca 740c czy 840c może to byłby strzał w 10, myślę że warto spróbować bo na odsłuchiwanych przeze mnie zestawach było naprawdę blisko ideału, jeśli 740 lub 840 łączą cechy dwóch młodszych braci to zagra to wyśmienicie

Miałem kiedyś połaczenie CA AZUR 640C i NAD-a 372. Zagrało to bardzo słabo. Dzwiek byl matowy,

niewciągający, nie było energi. Wzmacniaczowi jakby brakowało mocy, co jest dziwne po ponoć 372 jest chwalony za duzą wydajność prądową. Połączenie CA AZUR 640C i 640A zagrało zdecydowanie lepiej. Nie wiem jakby zagrał NAD 372 z jakimś CD NAD-a, moze byłoby lepiej.

Ze swojego doświadczenia mogę stwierdzić że najlepiej jednak grają klocki tego samego producenta.

Unikamy wtedy wielu problemów.Ciężko jest bowiem zestroić sprzęt różnych producentów.

Dzięki, bardzo cenna opinia...niestety 750stka i 840stka to już nie na moją kieszeń...to już potężne urządzonka...wchodzi w grę tylko 340,540 i ewentualnie używana 640stka

...albo zrywanie tulipanów kosiarką spalinową :)

NAD cieply dynamiczny grający średnicą...natomiast Cambridge to suchotnik grajacy jasno ale krzykliwie i płasko...miałem wiekszośc modeli i do dzisiaj niewiem jakim cudem ktokolwiek klasyfikuje ta firme jako producenta audiofilskiego sprzetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.