Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C352 B&W602S3 - przeciązenie

pogiel

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

od kilku tygodni jestem posiadaczem wzmacniacza Nad C352, podłączonego do B&W602S3. Brzmi to dla mnie świetnie, ale nie tego dotyczy pytanie. Otóż, dziś po raz pierwszy odkręciłem gałkę głośności trochę głośniej. Potencjometr powęderował na godzinę 11, żadna super głośność, a jednak... wzmak się wyłączył. Po chwili, mogłem go znowu uruchomić, wszystko działało idealnie, ale po pru minutach znowu się wyłączył. Po powrocie do niższych rejestrów głośności wszystko jest ok. Wiem oczywiście, że mimo tego że na tabliczce znamionowej bowersów stoi 8Ohm, to impedanacja spada do 3. Tymczasem Nad obsługuje min 4Ohmy. Czy to jest powód tego że wzmak się wyłącza? Nie ma żadnego marginesu bezpieczeństwa. Te same kolumny. Te same kolumny podpięta do amplitunera obsługującego min 8Ohm grają wspaniale!!! Czy ktoś ma podobną konfigurację i ma podobny problem? Czy wzmacz należy oddać do serwisu?

https://www.audiostereo.pl/topic/43995-nad-c352-bw602s3-przeci%C4%85zenie/

Sprawdź czy nie masz gdzieś przebicia na kablach. Jeżeli masz w domu jakieś zwierzęta (np. psa) to mogło się zdarzyć, że Ci nadgryzł przewód i się robi zwarcie. Załącza Ci się niewątpliwie zabezpieczenie przeciwzwarciowe. Coś za bardzo nie mogę uwierzyć, że NAD się nie nadaje do B&W. Chyba że któryś głośnik Ci się zaczyna sypać - może zaczyna się robić przebicie na cewce głośnika. Poszukaj czy ktoś ma NADa z B&W to może Ci coś podpowie.

Witaj,

Twój wzmacniacz bez żadnych problemów jest w stanie zasilić nawet znacznie bardziej wymagające kolumny. Sprawdź okablowanie, może przypadkiem dotykają się nawet drobne żyły przewodów głośnikowych ze sobą

jak widzisz trzeba było zajrzeć do środka, najlepiej otwórz go sam, chyba ze gwarancje masz;-))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.