Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do 30m2?

olo90

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ata77

(Konto usunięte)

2000 do 30m. Z czałym szacunkiem dla ciebie to kwota ktora umozliwi ci zakup monitorów rzedu (patrzcie jakie mam fajne kolumny a jak n....ja?). jeszcze 3k i masz zestaw ktory zagra tam sympatycznie. Lepiej za te pieniadze kupic monitory ktore latwo sprzedasz i zbierac na porzadne kolumny. Nie proponuje marki ani modelu bo nie pracuje w zadnej z firm ktora jest dystrybutorem albo producentem. Jedno jest pewne za 2000 nie kupisz nic co zagra dobrze na takim gabarycie

=> sav

Na podstawie czego wyciągasz aż tak "rewelacyjne" wnioski, że nowe wzmacniacze za 1000 zł. to badziewie? Z moich doświadczeń wynika niestety co innego. No ale jeżeli ty oceniasz elektronikę audio po kilogramach a nie po jakości dźwięku to może zadasz sobie kiedyś trud ( przed pisaniem takich bzdur) i posłuchasz np. NAD-a C315BEE ważącego zresztą 5,6 kg. Gwarantuję, że mocno się zdziwisz. Zapraszam zresztą do lektury miesięcznika AUDIO nr 3/08.

=> ata77

Jeżeli uważasz, że sprzęt za 2000 zł. nie nagłośni 30 metrów to jesteś w błędzie. Podam na swoim przykładzie: NAD C315 BEE ( nowy 1090,00 zł.) + CD Sony CDP-990 (używka w idealnym stanie ze świetnymi parametrami i bardzo dobrym dźwiękiem za 245,00 zł) + głośniki Koda AV 702 ( używki ale jak nowiutkie i wielokrotnie wyróżniane za jakość dźwięku a kupione na Allegro za 400,00 zł)czyli razem 1735,00 zł + do tego ok.250,00 zł na kable i zestaw ten bez najmniejszego wysiłku nagłaśnia mój pokój o powierzchni 38 m2 i wysokości 2,95 m. Niesympatycznie, bo cholernie głośno robi się już przy potencjometrze w NAD-zie ustawionym na 10:00. Tak więc nie wyciągaj górnolotnych wniosków. Bo nie problem wydać 2 lub 3 razy więcej pieniędzy i stwierdzić potem, że jest jako-tako ale wcale nie adekwatnie do wydanej sumy.

Perkoz_1, 17 Cze 2008, 13:18

>=> sav

>

>Na podstawie czego wyciągasz aż tak "rewelacyjne" wnioski, że nowe wzmacniacze za 1000 zł. to

>badziewie? Z moich doświadczeń wynika niestety co innego. No ale jeżeli ty oceniasz elektronikę

>audio po kilogramach a nie po jakości dźwięku to może zadasz sobie kiedyś trud ( przed pisaniem

>takich bzdur) i posłuchasz np. NAD-a C315BEE ważącego zresztą 5,6 kg. Gwarantuję, że mocno się

>zdziwisz. Zapraszam zresztą do lektury miesięcznika AUDIO nr 3/08.

>

>=> ata77

>

>Jeżeli uważasz, że sprzęt za 2000 zł. nie nagłośni 30 metrów to jesteś w błędzie. Podam na swoim

>przykładzie: NAD C315 BEE ( nowy 1090,00 zł.) + CD Sony CDP-990 (używka w idealnym stanie ze

>świetnymi parametrami i bardzo dobrym dźwiękiem za 245,00 zł) + głośniki Koda AV 702 ( używki ale

>jak nowiutkie i wielokrotnie wyróżniane za jakość dźwięku a kupione na Allegro za 400,00 zł)czyli

>razem 1735,00 zł + do tego ok.250,00 zł na kable i zestaw ten bez najmniejszego wysiłku nagłaśnia

>mój pokój o powierzchni 38 m2 i wysokości 2,95 m. Niesympatycznie, bo cholernie głośno robi się już

>przy potencjometrze w NAD-zie ustawionym na 10:00. Tak więc nie wyciągaj górnolotnych wniosków. Bo

>nie problem wydać 2 lub 3 razy więcej pieniędzy i stwierdzić potem, że jest jako-tako ale wcale nie

>adekwatnie do wydanej sumy.

nie pisz mi o recenzjach gazet czy czegokolwiek, wyrosłem z tego.tak się składa że kupując 10 dni temu paradigmy miałem okazje słuchać właśnie 315 wzmak i cd-ka między innymi.sprzeęci Twój był podłączony również z audi phsyci yara monito oraz kefy q 3.jaki był nad?dla mnie jest prostolinijny, suchy i zapewniam Cię z gość co to za 1000 zł chce kupić wzmaka zapewne z drugiej ręki dostanie lepszy wzmak.natomiast moje "5 kg" użyte w wątku powyżej miało na celu zapewnienie gościa ze za kwote 1000 zł dostanie lepsze cacko, lecz z dugiej ręki

Gość ata77

(Konto usunięte)

Kolega pyta o kolumny do 30 m. Jak rozumiem ma to grac dobrze. Niestety za 2000 rewelacji nie bedzie chyba, ze ma byc tylko glosno. JBL e 80 to dobry wybor i za ta cene nie mozna im wiele zarzucic. Przyjdzie pewnie czs kiedy kolega postanowi zmienic monitory i wtedy warto miec w domu cos co bedzie mozna sprzedac bez duzej straty i w miare szybko. 2x taka kwota na kolumny czyli 4000 daje juz naprawde duza mozliwosc wyboru gdzie bedzie nie tylko głosno ale i poprawnie dzwiekowo.

Ale już za 1600zł można kupić nowiutkie Siesty - a te grają lepiej od wielu znacznie droższych konstrukcji zagranicznej konkurencji.

Na przereklamowane Jble z serii E i ES szkoda kasy.

Powiem Ci tak olo90... Nie staraj się za wszelką cenę znaleźć absolutnie najlepszego zestawienia, jakie za te 2k jest dostępne. To jest po prostu niemożliwe, nie ma jednego najlepszego sprzętu za daną kasę. Nie szukaj też jakichś super okazji, bo może być tak, że napalisz się na coś a okaże się to totalnym nieporozumieniem. Poczytaj po prostu rady, które dają Ci koledzy na forum, a także inne wątki o podobnej tematyce (AS to ogromna kopalnia wiedzy, trzeba tylko trochę pogrzebać).

Masz duże pomieszczenie, więc przyda się pewnie wydajny prądowo wzmacniacz, i stosunkowo łatwe do napędzenia kolumny.

Jak już troszkę się naczytasz to znajdź oferty kilku jakichś generalnie cenionych klocków (ale nie koniecznie we wszystkich opiniach, jak jedna, czy kilka będzie nieprzychylnych to nie rezygnuj z tego). Wpisz w wyszukiwarkę "o mnie" nazwę danego klocka, i zobacz z czym to u różnych ludzi gra. Wtedy będziesz mógł dobrać na podstawie tego kolumny. Możesz też wtedy zadać konkretne pytanie na forum "czy xxx zagra mi z yyy w 30m2", albo znowu poszukać w wyszukiwarce, czy nikt nie maił z takim zestawieniem jakiejś strasznej kichy.

Oczywiście procedura może być odwrotna, najpierw znajdujesz ogłoszenie o kolumnach, a potem o wzmaku.

Jak będziesz szukał ofert, to najlepiej tu na forum w ogłoszeniach, lub na giełdzie hifi.pl, a nie na allegro, bo tam masz praktycznie zero gwarancji.

Jak znajdziesz już dwa elementy, które prawdopodobnie będą do siebie pasować, to kupuj i się nie zastanawiaj, bo jak się za długo będziesz zastanawiał to w końcu nic nie kupisz :)

Słuchasz teraz na głośnikach komputerowych i jakichś niewyszukanych słuchawkach, jesteś jeszcze młody, masz niewyrobione ucho. W związku z tym niemalże gwarantuję Ci, że jeśli zrobisz tak jak napisałem, to po zakupie będziesz zadowolony.

Posłuchasz na tym trochę, to po jakimś czasie zapewne przybędzie gotówki, i przyjdzie ochota na zmiany... :) Wtedy sprzedasz to co masz (lub któryś z elementów) i będziesz szukał następnego :) Ale to przyjdzie z czasem... :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.