Skocz do zawartości
IGNORED

Toshiba hddvd i xbox pyt. do posiadaczy

fugazi

Rekomendowane odpowiedzi

W piątek odebrałem Benq W500, mam możliwość zakupu odtwarzacza Toshiby hd dvd z wystawy za 550 zł, model

do którego dodawano gratisowe filmy hd. Czy ktoś kto posiada ten model Toshiby może coś o nim powiedzieć czy wart jest tej kasy, czy lepiej kupić tani JVC z HDMI chyba za 250zeta. Aha mam xboxa obraz po kompozycie ulega znaczącej degradacji (oczywiste).Jak podłaczyć xboxa do projektora po hdmi i jednocześnie mieć dzwięk na wzmacnicz stereo (creek).Oryginalne wyjście na kompozyt zasłania hdmi (jedno albo drugie)?

https://www.audiostereo.pl/topic/44040-toshiba-hddvd-i-xbox-pyt-do-posiadaczy/

Witam !

Nie wiem jak z xboxem ale generalnie warto kupić Toshibe HD-DVD za takie pieniądze. Nie wiem też jaki model masz na myśli. Ja kupilem za 400 pln model E-1 (z trzema płytami) i był to najlepszy zakup ostatnich lat. Obraz znakomity i to nawet z płyt DVD ( zacząłem dopiero teraz kupować filmy). Sporo lepszy od zwyklych, tanich oddtw. DVD - mam w domu jeszcze jakiegoś Thompsona i Philipsa - bawią sie nimi dzieci. Po hd jest pięknie i sądzę, że z W500 będzie bajecznie. Jest jeszcze trochę filmow i koncertów do kupienia - np. na Allegro. Dżwiek też jest zaskakujaco dobry - ja podpinam do wzm. lampowego - stereo i jest świetnie. Mam na myśli koncerty na hd-dvd. Bierz bez wahania jeśli tylko jest sprawny i z gw. Pozdrawiam

ja tez polecam, mam hd dvd od roku, podpiete do porjektora optoma hd800x i jest bajka , skaler działa super a widać top zwłaszcza na obrazie z projektora, za ta kase nic lepszego nie kupisz, a na necie filmy hd dvd sa po 15 dolarfów z wysyłką, ja mam koło 60 pozycji

A tutaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

masz z pięcioma.

Generalnie opłaca się kupi - pozatym same płytki HD DVD też nie są drogie, np na dvd.co.uk bez problemu można wyrwa całkiem ciekawe tytuły za +/- 40 zł ( wliczając w to koszty przesyłki do Polski )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam.

Ale czy warto inwestować w HD DVD.Przecież ten format umarł śmiercią naturalną.Nie będzie nowych filmów i koncertów.Zakupisz trochę filmów i co dalej?

Lepiej już poczekać jak stanieją odtwarzacze blue-ray lub już teraz kupić takiego za 1000zeta.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

daru0105

nie masz racji, co z tego ze hd dvd umarło, kloega szuka taniego zródła dobrej jakosci obrazu z płyt dvd a nie ma nic lepszego niz toshiba za ta cene,hd dvd mozna potraktowac jako bonus, obecnie jest do kupienia około 500 filmów w tym formacie i to wcenie ok 20 pln za sztuke( wiem bo wczoraj zamówiłem troje i last samuraj z przesyłką z UK za 41 pln!!!!!) obecnie blue raye tylko z wysokiej półki patrz sony 500, panasonic,czy pionier maja skalery do dvd porównywalne z toshiba za 400pln, jak mu sie rozwali to sobie za 2 czy 3 lata moze kupić BR moze z dobrym skalerem za 1000 pln, chciaz jak na razie to tylko samsung ma cos w tej cenie no i PS3 która sam posiadam i uważam za fajny sprzecik

>skalmen

Zgodzę się.Ale to ma służyć do filmów HD

A co z nowymi filmami.Te co wyszły większość hitów obejrzałem na DVD.Zakupię teraz HD DVD i obejrzę je jeszcze raz jak sobie tanio ich kupię i to nie wiem czy z polskim tekstem.Raz obejrzany film nie cieszy jak nowy.

A co z takimi jak ludźmi jak ja co większość filmów wypożyczają.

Dla autora wątku taki odtwarzacz się przyda,ale dla wielu może kasa być wywalona w błoto.

Chciałem ostrzec tylko innych kinomaniaków.

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

ok daru,

ja tez chciałem tylko napisac ze jako odtwarzacz dvd nie ma sobie równych w tej klasie cenowej, zakup dla samego hd dvd to juz sprawa indywidualna, ja mam i B Raya i Hd dvd i starsze dobre i ulubione filmy posiadam w cześci na Hd DVD i BR, a nowosci to juz tylko BR , chociaz ostatnimi filmami jakie wyszły na hd jest I am legend, Beowulf,takze tytuły dosyc swieże, ale oczywiscie dla ludzi którzy korzystają z wypozyczalni jest to napewno problematyczne

pozdr

jeszcze jedno jak jest z klasyką, ze starymi filmami jaką jakość reprezentują w br czy hd dvd, czy róznica jest znacząca? czy nowe formty a w zasadzie już format jest zareerwowany dla nowych tytułów?

duzo klasyków w hd wygląda o niebo lepiej, np matrixy, the thing, czy blade runner, oczywiscie nowe produkcje maja lepszy obraz ale to co udało im sie zrobic z klasyków to naprawde rewelacja, mam matrixy na dvd i w hd i róznica jest porazająca, to samo jesli chodzi o blade runnera,obraz jest czystszy wyrazniejszy ostrzejszy, oczywiscie zdarzaja sie szumy tła ale i tak jest to niebo a ziemia od sd dvd

Witam!

Jeśli myślisz o hd dvd i masz xboxa 360 to najlepszym rozwiązaniem ( patrz najtańszym) jest zakup odtwarzacza hd dvd do xboxa cena ok w uk 25funtów!

Jeśli chodzi o hdmi i korzystanie z opital out. Rozwiązaniem jest kupno kompletu hdmi+audo out.Niestety są to akcesoria dostarczane przed MS wiec drogie (ok 30funtów) ale masz hdmi oraz dzwięk 5.1

Sam dzisiaj tak zrobiłem i Jestem bardzo zadowolony. Obraz z hd dvd to poezja dzwięk 5.1 standard ponieważ moja Yamaha nie obsługuje dd plus i dts hd itp.

Teraz tylko skupuje filmy na hd dvd!

Pozdrawiam

Witam.

Gospodarza proszę o wybaczenie, że mu się wcinam w wątek.

Zamierzam kupić Benq W 500. Pod wpływem tego wątku, pomyślałem sobie żeby prewencyjnie, (bo zabraknie) zakupić do niego HD DVD Toshiby. Jednak nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tym jakie były modele, i jaka ich hierarchia katalogowa.

Czy wobec tego, który model bym nie kupił, będzie dobrze? W świetle tego coście dobrego o tych HD DVD pisali?

Pozdrawiam.

kazdy z modeli ma dobry skaler, ale lepszy ma ep30, ep35, najlepszy xe1 , i niezły ep10, najsłabszy ma e1 ale tez lepszy niz na przykłąd wq denonie 1940, który kosztuje 1000 pln

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.