Skocz do zawartości
IGNORED

Quadral Shogun MKIV opinnie

michciusek

Rekomendowane odpowiedzi

zacna firma, ale uwazać na modele.

jest tak duzo serii i modeli ze ciezko sie połapać.

moim zdaniem trzeba posłuchać tym bardziej ze quadral w polsce nie jest popularny.

mają w swojej ofercie model szczytowy vulcan, ale mimo wszystko opinia była podzielona.

wstegi na wysokich nie kazdy lubi

• 4 lata później...

Może odkopię temat, ale opinii na temat tych kolumn próżno szukać w polskim internecie. Parę tygodni temu stałem się ich właścicielem. Od razu po podłączeniu zaskoczyły mnie jakością odwzorowania niskich częstotliwości. Bas schodził bardzo nisko nie tracąc przy tym kontroli. Środek był dokładnie taki jaki powinien, nie męcząc uszu i w przyjemny sposób przekazując informacje o barwie głosu, góra natomiast zyskała blask i mnóstwo szczegółów, których wcześniej, na poprzednich kolumnach (tonsil fenix)

nie słyszałem. Po wielu godzinach słuchania moje wrażenia nie uległy zmianie, dlatego z czystym sumieniem polecam każdemu, kto nie chce wydać fortuny na prawdziwie audiofilskie kolumny, a lubi posłuchać muzyki na dobrym poziomie.

Zawsze lubiłem Quadrale.

To przyzwoite kolumny, uczciwie skonstruowane, Quadral ma duże zaplecze badawcze i poziom inżynierii niemieckiej to jest coś do czego Polska nigdy nie dojdzie (ani reszta świata).

Ale (jak napisano powyżej) - jedne serie grają tak a inne inaczej, więc nie warto brać w ciemno.

Zresztą żadnych innych kolumn też bym w ciemno nie brał.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.