Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M10 sub vs. Paradigm pdr10/8 ??

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zaczynam sie rozgladac za jakims sub'em do muzyki. Pokoj ok 20m. Muzyka wszelakiego rodzaju:) Ale lubie r'n'b, hh, cos z mocnym 'kopnieciem'' Lubie miesisty miekki niskoschodzacy bas... Czy ten tannoy z serii M jest ciekawym subem? ew jak sie prezentuja paradigm pdr10 /8 ? Ktory lepiej zagra w stereo? Mam mozliwosc kupienia ktoregos z tej trojki tylko szczerze mowiac nie wiem ktory:) Z gory dziekuje za pomoc

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

https://www.audiostereo.pl/topic/44313-tannoy-m10-sub-vs-paradigm-pdr108/

te modele Paradigmów nie są do muzyki, może i mają mięsisty, nisko schodzący bas ale są za wolne

ogólnie ciężko coś kupić taniego, co zagra dobrze w muzyce, to raczej troche wyższy przedział cenowy

dołóż lepiej do Velodyne CHT 8R lub 10R (1,5 - 2 tys) a będziesz na pewno zadowolony

wlasnie przegladam forum i faktycznie sub do muzyki to nie taka prosta sprawa:/ Zaznaczam ze szukam uzywki takze ebay bedzie okupowany...:) Napisales ze Velodyne, ciezko w uzywkach, znalazlem tylko model Velodyne CHT15 ale to juz chyba za duzy kloc:) Ciekawi mnie ten tannoy poniewaz jest to skrzynia close wiec teoretycznie do muzyki. Zeeszta seria M tez nie jest najgorsza:)

Mile widziane jakies propozycje z uzywek w rozsadnych pieniazkach:)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

No i jednak sie skusilem na tego Velodyne 15 . Potezny kloc. Gra na 'pol gwizdka' poniewaz Rozdzielacz Y dopiero w drodze ale telepocze moim malym mieszkankiem niezle... Zreszta sami zerknijcie:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wzmacniacz jakos 300w rms. Dopiero go testuje i szukam miejsca dla niego bo to bydle ogromne:) Narazie stoi w rogu i jest zle w stosunku do miejsca odsluchu- za to w kuchni (ostwarta przestrzen z pokojem gra super- robi male trzesienie :)Czekam na paczke z rozdzielaczem Y poniewaz teraz gra tylko na jednym chinch poniewaz we wzmacniaczu mam tylko LFE. Czy przesadzilem? jasne ze tak:) ale jak bys mial mozliwosc kupienia go za 450zl nie wzial bys?? chocby na jakis czas zeby oddac go komus i kupic cos mniejszego. Moja druga polowka nie jest zbytnio zadowolona:) take moze bede zmuszony szukac 10 lub max 12

a czy ja napisalem ze mam cht15 r?? czytaj dokladnie kolego :) Ja mam cht 15 bez'r' i mam 15'' ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.