Skocz do zawartości
IGNORED

które paradigmy???

dsm_213

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Siedzę godzinami w wyszukiwarce ,słucham Waszych prywatnych porad i nadal prosze o pomoc. Który model kolumien Paradigm wybrać? Po głowie chodzi mi :

Titan Monitor v5

Monitor 7v5 (podobno dużo lepsze są 7v4 ale czy kupię nowe?)

studio 20v3 ( czy kupię jeszcze gdzieś nowe?)

z góry dzięki

R.I.P Jeff

R.I.P H.R.Giger

https://www.audiostereo.pl/topic/44438-kt%C3%B3re-paradigmy/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

kupuj !! unikaty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w kategoriach bezwzględnych lepsze są na pewno 7v5 od 7v4, zwłaszcza jeśli chodzi o średnicę i wysokie tony, po prostu są bardziej uniwersalne... jednak w niektórych gatunkach muzycznych (nazwijmy to "młodzieżowych") lepiej sprawdziłyby się 7v4 (mają mniej zróżnicowany ale potężniejszy bas, bardzo nisko schodzący)

z wymienionych najlepsze są Paradigm Studio, o ile je jeszcze dostaniesz... a czy 7v5 czy Titan Monitor to zależy od tego jak duży masz pokój

ok jestem nowy i się nie znam . chcę kupić kolumny na zasadzie - wchodze do salonu proszę o parę nowych kolumienek. problem który zawarłem w pytaniu polega na wyborze modelu. ale skoro jestem nowy do posłucham dlaczego polecasz te modele. może masz rację.

R.I.P Jeff

R.I.P H.R.Giger

może ktoś jeszcze dorzuci cos do wątku. wiem że na forum jest mnóstwo miłośników i znawców Paradigm więc proszę o opinie. powiem inaczej - pomóżcie nowemu dobrze wybrać!

R.I.P Jeff

R.I.P H.R.Giger

cena nie jest za ciekawa (nówki wyprzedawali chyba po 1,8 tys jak weszła seria v4), do tego jeszcze trzeba by jakieś podstawki

25m to nie jest mały pokój, na dużą ilość basu bym nie liczył mimo że to całkiem mocne monitory, ale raczej powinny sobie dać radę

najlepiej jakbyś miał możliwość wypożyczenia i sprawdzenia u siebie w domu

cena mnie nie przeraża. w końcu 7v5 czy titany v5 to ok 2,6kpn. największym problemem dla mnie jest to że nie mam miejsca na kolumny. mój kącik rtv stoi w bardzo niewygodnym skosie. jego szerokośc to 1,2m. podstawkowce będa więc stały na stoliku rtv w odległości 0.9 m od siebie na wysokości 40 cm a jeżeli podłogowce to miejsce miałyby na jednej bocznej ścianie stojąc koło siebie.to jest problem co nie?z drugiej strony w najbliższych dwóch latach jest opcja zmiany mieszkania. co wy na to?dzięki Zyzio za udział w dyskusji. jeszcze nie masz mnie dosyć :)

R.I.P Jeff

R.I.P H.R.Giger

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.