Skocz do zawartości
IGNORED

NAKAMICHI AMPLIFIER 2

niania

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM CHIAŁBYM SKORZYSTAĆ Z WIEDZY FORUM, LUDZI KTÓRZY SIĘ ZNAJĄ NA SPRZECIE NAKAMICHI, JESTEM POSIADACZEM OWEGO SPERZĘTU NAKAMICHI AMPLIFIER 2, NIESTETY NIC NIE MOGE ZNALEŹĆ NA JEGO TEMAT, PARAMETRY, PO ROZKRĘCENIE W ŚRODKU WIDZĘ 6 KONDENSATORÓW 4X 10 000 I 2X 8200 NICHICON, CIEKAWIĄ MNIE WIDOCZNE 4 CZERWONE KONDENSATORY NAPISANE JEST NA NICH MADE IN GERMANY, CZY COS BYŁO MODYFIKOWANE DLACZEGO MADE IN GERMANY. JAKA TO JEST KLASA WZMACNIACZA CZY TO HIGH-END , DOSTAŁEM GO OD WUJKA Z NIEMCZECH, ILE MOŻE BYĆ WARTY?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16683-100009726 1215883320_thumb.jpg

post-16683-100009727 1215883320_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44447-nakamichi-amplifier-2/

Wzmacniacz 2 x 50 W na 8 Omów, z serii Art Line, produkowany w latach 1993-94. W 1997 egzemplarz w idealnym stanie sprzedano na ebay.de za 100 euro. Tyle jest mniej więcej wart. Uczciwe hi-fi, ale hi-end to z pewnością nie jest.

mogę tylko zgadywać ze te 4 czerwone kondy sa dodane przez kogoś- dziwne że zasilacz (trafo, mostek i dwa czarne kondy) sa po prawej stronie, a te czerwone kondy po lewej. ktoś chyba je samemu tam umieścił, co nie zmienia faktu ze wzmak nie wygląda źle ;)

z tego co wiem to Od 1 stycznia 1999 r. euro wprowadziło 11 spośród 15 państw: w tym Niemcy,

więc jak mógł pójść na ebay.de za 100 euro w 1997 roku, nie wiem czy wogóle ebay.de już był?wtedy , a pozatym jakby tak było jaki byl wogóle kurs walutowy, 1 euro ile się równało złotówek jakby takie coś wogóle miało miejsce, liczę na fachową odpowiedź

Ukryta Zawartość

szybko go wystawiłeś :)

Ukryta Zawartość

Czechy24.com.pl - Czechy na okrągło

niania, 13 Lip 2008, 19:41

>CZY TAKIE MODYFIKACJE SĄ ZALETĄ CZY WADĄ?

Kurcze .... miałem zapytać, czy pracujesz w księgowości, czy co ? :)

Potem przeczytałem Twoje "O mnie" :)

Wyłącz proszę CAPS LOCK jak przechodzisz na forum :)

>NIE NO OCZYWIŚCIE ZGADZA SIĘ CENĘ OBNIŻĘ, TO BYŁA CENA KONTROLNA;)MYŚLĘ, ŻE JUŻ CZAS;)

Bez przesady. Zaproponowanie wyższej ceny nie jest niczym nagannym. To wolny kraj.

Chyba nikt z Was mi nie powie że sprzedając cokolwiek na allegro, nie zależy Wam na pieniądzach.

A że 1600 to trochę dużo, to już inna broszka.

niania-gratuluje udanej sprzedaży.To jest biznes na miare księgowego :))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

witam wszystkich, wzmacniacz Nakamichi amplifier 2, na niemieckim www.ebay.de został sprzedany za 161 euro, wtorek 05.08.2008 r, po kursie 1 euro = 3,21, koszty przesyłki do Polski 30 euro, razem cena wzmacniacza 516,81 koszty przesyłki 96,30, w sumie 613,11 zł do tego trzeba oczywiście znac płynnie niemiecki, trzeba jeszcze doliczyć prowizję przelewu na bank zagraniczny, tutaj aukcja

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Placisz paypal i nie trzeba doliczac zadnych kosztow. Niemieckiego plynnie tez nie trzeba znac bowiem mzez kupic to poprzez polski ebay i tam beda po polsku wszystkie informacje dotyczace zaplaty itp. Poza tym mozna uzyc translatora.Koszt przesylki do Polski 24,90 euro ubetpiezcone UPS,em np.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.