Skocz do zawartości
IGNORED

Stare Filmy w dolby digital PROBLEM

Vitold_MAN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam u kolegi na amplitunerze yamahy wystepuje pewien problem sprzet to yamaha rx-v1700 nie moge dojsc z tym do ładu wszystko po ustawiane posprawdzane kabble zmieniane kolumny ! dvd i to samo problem wystepuje taki

ze na starych filmach nie na wszystkich ! ale np lowca androidow lub ghostbusters gdzie dzwiek jest remasterowany do dd 5.1 i jest dosc płaski jak na stare filmy to w dialogach czasami przy koncu dialogu powstaje z wysoko tonowego glosnika takie lekkie szumy trzeszczenie ! zaznaczam dzieje sie to tylko na starych remasterowanych filmach na filmach nowych dzwiek jest piekny ! zadnych problemow co to moze byc ? zaznaczam ze na obecna chwile nie ma jak sprawdzic u innego uzytkownika zestawu kina

ZAZNACZAM ZE POUSTAWIANE JEST WSZYTKO FACHOWO DZWIEK BYL PODLACZANY I PRZEZ COAXIAL PROFIGOLDA RCA I PO PRZEZ HDMI na kazdym polaczeniu wsytepuje te samo trzeszczenie

https://www.audiostereo.pl/topic/44554-stare-filmy-w-dolby-digital-problem/

Może niech sprubuje zmienić kompresję dźwięku przy odtwarzaniu, ja mam co prawda Yamahę 457,

i u mnie zdażało się że na niektórych filmach pojawiały się błedy dźwięku jak m iałem ustawiną najwyższą, po pewnym czasie ustawiłem na stałe na średnią i przestałem bawić się z tym ustawieniem,

co prawda straciłem nieco na efektownej dynamice basu szczególnie z suba (mniej wieje po nogach z otworu bas-reflexu, ha, ha). Piszesz, że wszystko jest dobrze poustawiane wię pewnie nie jest to na miejscu, ale sprawdź czy dźwięk z DVD wychodzi jako cyfrowy, czy nie zachodzi podwuje kodowanie raz przez DVD, a potem przez Ampli

w dvd wszystko dobrze poustawiane dvd to s1700! ale co do kompresji dzwieku nie bardzo wiem co i w jakich ustawieniach to sie ma? przeciez po koncentryku juz idzie skompresowany sygnal dd nie?czy cos myle?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.