Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1500 zł i gra muzyka :)

matman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym skompletować zestaw stereo do pokoju o powierzchni około 11 metrów (2,50m x 4,50m), ale żeby słuchać muzyki brakuje mi tylko wzmacniacza. Na razie to co mam to:

- laptop :)

- kolumny podstawkowe Yamaha z zestawu PianoCraft

Do tego zestawu muszę dobrać jakiś niskobudżetowy wzmacniacz w cenie do 1500 zł, najlepiej nówka na gwarancji. Proszę o pomoc w wyborze. W poniedziałek chciałbym podjąć ostateczną decyzję i coś zamówić na allegro. Na razie moim najpoważniejszym kandydatem jest NAD C315 BEE. Jest to nowy, niedrogi wzmacniacz, spotkałem się z wieloma pozytywnymi opiniami na jego temat w necie i chyba na początek to dobry wybór? Czy ewentualnie coś innego w zbliżonej cenie byście polecili?

Z góry dzięki za pomoc.

najlepiej wez te kolumienki i jedz do jakiegos salonu na odsłuchy, w tej cenie masz szeroki wybor wzmacniaczy roznych firm i nie ograniczaj sie tylko do Nad-a z najnizszej półki, posłuchaj koniecznie Xindaka A-06, Cambridge Audio Azur 640A V2, to moi faworyci w cenie do 1500zł, pozdro

Ja również!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Rzeczywiście jak czytam opinie na temat tej Manty V7 to już nie wiem na co się zdecydować :) Boję się jednak trochę brzmienia lampowego bo nigdy takowego nie słyszałem.

Ale propozycja jest bardzo ciekawa i godna przemyślenia

Z marką Xindak nie chcę mieć nic wspólnego po tym jak kupiłem zestaw A-06/C-06 i oba klocki miały ewidentne wady które po wysłaniu do serwisu POLPAK nie były dla serwisantów widoczne, a więc ja i moi znajomi się myliliśmy. W CD czasami nie chciała się otwierać szuflada, nie czytał wielu płyt czytanych przez inne odtwarzacze. We wzmacniaczu testowanym na różne sposoby, wpinanym w różne systemy, nieczysto grał jeden kanał i nawet płyta wysłana do serwisu z utworem na którym bardzo dobrze było słychać usterkę nie pomogła - serwis wiedział lepiej.

Tak więc nigdy więcej Xindak z jego beznadziejnym polskim serwisem!

A co do Cambridge Audio Azur 640A V2 to też biorę go pod uwagę. Nie mam jednak możliwości posłuchać czy lepiej gra od NADa.

Na używanych rzeczach też już się przejechałem. Kupiłem wzmacniacz Denon PMA-860 w którym nie wiadomo dlaczego przestał grać jeden kanał. Wysłałem go do sprzedawcy który przyjął reklamację i naprawił usterkę, ale w tym czasie wystawiłem go już na allegro i poprosiłem sprzedawcę o wysyłkę na inny adres. Od tej pory nie kupuję sprzętu jeśli nie jest nowy lub używany ale na gwarancji.

fakt,że można się zrazić.

ja jestem entuzjastą bo trochę sprzętu nakupowałem , moja Yama ma koło 30 lat, stan idealny, jedno CD w tym roku osiągnęło pełnoletniość , stan idealny, wizualnie jak by je dopiero co z pudełka ktoś wyjął.

"Wolę błędy entuzjazty od obojętności mędrca" - Anatol France

matman

dobrze znac twoja opinie na temat sprzetu Xindak bo powaznie bralem pod uwage ten zestaw, ciekawe tylko czy wady dotycza jednostek jak u ciebie czy w kazdym egzemplarzu siedzi jakies zło?

ja jednak zdecydowałem sie na kambodze, jestem bardzo zadowolony, posmigam troche i sprzedam. Chcialem wlasnie jeszcze sprobowac po drodze tego Xindaka ale chyba sobie odpuszcze. Uwierz mi w jeden szczegol, że jak wezmiesz do reki pilota Cambridge to zrobi ci sie miło.....:) (mysle ze zrozumiesz co mialem na mysli) pozdrawiam

Mam dwa wzmaki jeden ponad dziesiecioletni - integra onkyo,gra do dzis bez zarzutu,drugi wzmak- xindak 6200 po roku trzeszczy potencjometr,buczy transformator,czasem buczenie w glosnikach (pomaga reset).promuje sie ChRL ale co do przyzwoitej jakosci to daleko im jeszcze.

Xindak A06 to wzmacniacz zdecydowanie lepiej grający od CA Azura 640A v.2 i od Nada C320BEE także - ja przesłuchiwałem całkowicie sprawny egzemplarz, więc kolega musiał mieć pecha trafiając na wadliwy.

Nie potwierdzam, A06 śmiga u mnie prawie rok i nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Także Kolega musiał trafić na jakiś szczególny przypadek. Jestem zbudowany jakościa wykonania tego sprzętu i tym co potrafi zagrać.

RADUL, 18 Lip 2008, 22:19

>Xindak A06 to wzmacniacz zdecydowanie lepiej grający od CA Azura 640A v.2 i od Nada C320BEE także -

>ja przesłuchiwałem całkowicie sprawny egzemplarz, więc kolega musiał mieć pecha trafiając na

>wadliwy.

Akurat uważam że lepiej od NADa C320BEE to gra prawie wszystko. Dopiero NAD C350/352 zaczyna być godny uwagi. Ale jeśli ten Xindak gra lepiej od CA Azura 640 to znaczy, że gra bardzo przyzwoicie.

Ja ostatnio po przesluchaniu paru wzmacniaczy- w tym Denona PMA 1500 AE, Audiolaba 8000S czy tez NAD 352 itp wybralem CA 640 v2. Najciekaiwej z nich gral. Nic gprzej od Denona. NAD natomiast kolumny KEF Reference wprowdzil w dudnienie wiec sobie go szybko odpuscilem choc byl faworytem jako, ze dpo tej pory uzywalem i bede uzywac nadal jako drugi wzmak sterego NAD-a 7130. pozdr

Mi podobal sie bardziej. I wbrew temu co sie tu pisze slucham na nim metalu glownie. Zreszta na zestawie jak w "o mnie". A co do awaryjnosci-czas pokaze. Na razie wszystko dziala. Naped cd jest nieslyszalny i czyta wszystko bez problemow.

musze tez przyznac ze na odsłuchach Xindak A-06 zagrał chyba najlepiej jednak nie wypozyczałem juz go do domu, natomiast miałem na 24h wypozyczonego Marantza 7001 i Azura 640 V2 i w wielkim skrocie powiem tak, Marantz pograł nie dłuzej niz 2h i spakowalem go z powrotem do kartonu a Azur juz po podłączeniu tak pozostał

w kazdym razie opinie o awaryjnosci kambodzy dotycza chyba bardziej odtwarzaczy CD, chyba ze sie myle...?

A co do Xindaka. Wyleczylem sie z takich wynalazkow na Audioshow gdy jakis chinski cd, bodjaze Ushera (czyli Tajwan) zawieszal sie co chwile i trzeba go bylo resetowac, a obsludze pozostawalo tylko zbywac to zartem.

Mnie niestety zawiódł NAD. Straszne dudnienie. Totalna porażka. A przecież w zasadzie chciałem go kupić, a te odsłuchy miały być tylko dla świętego spokoju. Aż musiałem podejść do niego i sprawdzić czy bas nie jest podkręcony. No ale nie był. Więc z jedną rzeczą się zgadzam - trzeba w miarę możliwości posluchać pare sprzętów przed zakupem bo można sie zdziwić.

dla ciekawosci goscilem u siebie ok 2 tyg nowa Yamahe AX-497, dla mnie grało to jazgotliwie zbyt ostro, jasno, słaba scena a przestrzeni trzeba szukac totalnie zakłocilo charakter brzmienia moich Kefów

co do CA 640a v.2, to mogę jedynie powiedzieć, że potrafi zagrać całkiem fajnie. tyle, że ma, jak wszystkie ca z jakimi miałem do czynienia, jedną zasadniczą wadę. raczej kiepsko gra na niskich poziomach głośności. jeśli mówimy o sprzęcie do pokoju 11m2, to (jak dla mnie) ma to spore znaczenie. dotyczy ten problem wielu wzmacniaczy tranzystorowych i tu lampa ma nad nimi przewagę. dlatego posłuchałbym mant. zarówno v7 jak i v5. mogą okazać się strzałem w dziesiątkę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.