Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do 2700zł - szybko proszę

veto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę o propozycję głośników (monitorów) do około 2700zł, max 3000zł. Powinny to być głośniki podstawkowe do wygłuszonego pokoju 20m2. Ja zastanawiam się nad Adam'em ANF10 jednak proszę też o inne propozycje.

Będą grały najprawdopodobniej z wzmacniacza AKAI AM-95 lub innym podobnej klasie (ewentualnie proszę o propozycje wzmacniacza do 1600zł). Muzyka będzie płynęła z komputera przez kartę o studyjnej jakości lub z CD Denon DCM 500 albo Denon DCD-700AE.

Proszę o jak najszybszą odpowiedź!

serdecznie pozdrawiam,

Łukasz S.

czesc,Usher X718 sam sie donich przymiezam,posiadam teraz ushery s520 i jestem przekonany do tej firmy

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>Pablo-rock,

>czesc,Usher X718 sam sie donich przymiezam,posiadam teraz ushery s520 i jestem przekonany do tej

>firmy

Mam do Ciebie 3 pytania:

1. jaką one mają średnicę ?

2. jaką górę ?

3. jak łatwe są do wysterowania ?

Tylko proszę bez audiofilskiej poezji, bo ta mi już uszami wyłazi.

W tym budżecie masz też A.D.A.M. P11A - aktywne monitory - nie potrzebujesz wzmacniacza. Na AS były podłączone do jakiegoś przedwzmacniacza lampowego o ile dobrze pamiętam.

>Mam do Ciebie 3 pytania:

>1. jaką one mają średnicę ?

>2. jaką górę ?

>3. jak łatwe są do wysterowania ?

>

>Tylko proszę bez audiofilskiej poezji, bo ta mi już uszami wyłazi.

chodzi ci o 520 czy 719

ok ;-) domyslam sie ze chodzi o 718,słyszałem je raz i szczerze niewiem z jakim wzmacniaczem grały,ale grały cudnie,tak jak lubie,jasno do przodu,przy 20m bas bedezie konkretny przy wiekszym metrazu moze go troche brakowac-chyba?,zato wysokie i srednie niema sie do czego przyczepic,na jesien jak juz kase uzbieram biore wzmak i jade ich posluchac i pewnie je kupie

deep, 19 Lip 2008, 10:27

>Chodzi oczywiście o 718.

>

>Ta cena 3300 to chyba same kolumny bez standów ?

bez standow,w akkusie nazywa sie V1 taki kit i drogo wychodzi,moi zdaniem sie nieoplaca,prawie 2k same glosnikim z zwrotnicami a gdzie obudowy,tu za 3k masz calosc orginal

Monitorki na 20m to może być troszkę mało. Będą ładnie grać ale nie wypełnią pokoju dźwiękiem sam to właśnie przerabiam. Ale jak już muszą być monitory poszukaj audio bronze br2 albo audio slilver rs1. Nie słuchałem ale ludzie co słuchali mówią, że grają lepiej nie ushery 520 a te moim zdaniem są te wybitnie udanymi monitorkami brakuje im tylko basu. Ja obecenie rozważam podłogówki do pokoju około 22m audio silver rs8 i we wtorek idę na odsłuchy.

zulus, 19 Lip 2008, 11:59

>Monitorki na 20m to może być troszkę mało. Będą ładnie grać ale nie wypełnią pokoju dźwiękiem...

Jezeli chodzi o ADAMy to wypełnią. Na Audio Show były to jedne z nielicznych monitorów, których nie mogłem od razu odróżnić od podłogowych. Dźwięk potężny jak na monitory. Jeżeli pamiętacie ten pokój to za monitorami stały te potężne kolumny za ponad 50.000zł i sporo osób myślało wchodząc do tego pokoju, że to właśnie grają tamte. Ogólnie bardzo dobra dynamika.

W 20tu metrach jesli już monitory,to powinny miec wiecej basu niz MA RS1 czy Usher 520.. Jeśli myślisz o Usherach 718 to proponuje również 719 Ushera,mają właśnie wiecej basu i sa głośnikiem 8 ohmowym. Jeśli byłbyś zainteresowany to mam takie na sprzedaż i to za kwote mniejsza niz deklarujesz,więc jak co zapraszam na PW.. Jak zagraja z Twoim sprzetem nie wiem ale sam je napedzałem lampą i są moim zdaniem dość łatwym obciążeniem.Brzmienie otwarte,z ładną sceną i pokazuje sporo szczegółów w kulturalny sposób.

Na pewno się skontaktuje, ale jeszcze nie teraz - możesz przytrzymać je jeszcze dla mnie jeszcze przez parę dni.

Cały czas czekam na inne propozycje, jeżeli się znajdą :)

Jeżeli ktoś jeszcze ma coś na sprzedaż to także proszę o kontakt:

4325642, [email protected]

W kolumnach a pasywną zwrotnicą 1/3 mocy marnuje się w postaci ciepła, bardzo spada kontrola itd.

Mając 2700 + 1600 proponuję np. KRK VXT 8 za 3900 ... a resztę przeznaczyć na ew. DAC itp.

Polecam ci rubicon 63F, sam je kupiłem, idzie wyrwać za mniej niż 2kpln. Duże podłogówki z mocnym basem. Grają naprawdę miękko, bas schodzi nisko, ładna srednica i miękki sopran. Gra to u mie na arcamie a80 i jestem naprawdę zadowolony.160W rms, 4 ohm więc łatwe do wysterowania + możliwość bi-wire.

Za te pieniądze rewelacja.

Jesli jeszcze nie jestes zdecydowany posluchaj rowniez magnat quantum 903 powinny byc w kazdym markecie . Calkiem przyzwoite kolumny.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

ja porównywałem paradigmy między innymi z audio psychic yara monitor.

w ap jest rewelacyjna przestrzeń, scena.naprawde bylem pod wrażeniem, niestety brakuje w nich basu.pomijając fakt ze brak go w każdym rodzaju muzyki.zresztą sam producent tego faktu nie ukrywa.natomista w paradigmach masz rewelacyjną barwe basu.świadectwem moze być fakt ze jest różnorodny w zależności od muzyki.w połączeniu z vickiem basu nawet na 20metrowym pokoju mam dość.proszę posłuchaj tych kolumn, ponieważ według mnie są naprawde fajne.

veto, 19 Lip 2008, 13:50

>Przepraszam za podwójny post...

>

>Więc wybór ograniczam do:

>

>1. Usher X718 lub

>2. Usher X719 (jeżeli g69 trochę poczeka ;-) lub

>3. ADAM P11A

Szkoda że nie bierzesz pod uwagę aktywnych KRK VXT8 - słuchałeś kiedyś aktywnych monitorów studyjnych wysokiej klasy ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.