Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuję mieszkania w Krakowie

mjuzik

Rekomendowane odpowiedzi

W związku z tym, że wraz z kilkoma kolegami dostałem się na studia w Krakowie, poszukujemy mieszkania dla 3, 4 lub 5 osób.

Może ktoś z Was ma mieszkanie do wynajęcia, lub zna kogoś kto takim przybytkiem dysponuje?

Jesteśmy studentami, więc oczywiście chcielibysmy aby wyszło jak najtaniej, i zeby nie było to zbyt daleko centrum :)

Moglibyśmy wynająć je od zaraz.

https://www.audiostereo.pl/topic/44648-poszukuj%C4%99-mieszkania-w-krakowie/

Ehh...

Zależy mi na tym po prostu. Cudem zdałem maturę i cudem dostałem się na studia na jakie chciałem. Ale jak nie będę miał gdzie mieszkać w Krakowie, to nici z moich studiów :(

Więc proszę o pomoc na forum, bo wiem, że sa tu ludzie chętni do pomocy :)

Myślisz, że stać studentów na mieszkanie za 1kzł od osoby? Nie nie nie.

Miło by było, gdyby sie zmieścić w ok 400 zł od osoby (czyli 1600 na 4, 2000 na 5), najlepiej już razem z opłatami.

Za te pieniądze to na 99,99% niemożliwe. Tyle płaciłem za pojedynczy pokój jakieś 4 lata temu, a od tego czasu ceny skoczyły w kosmos. Jeśli chcesz zmieścić sie w tych pieniądzach, to lepiej pogódź sie z myślą o dzieleniu pokoju na 2 lub nawet 3 osoby.

Panowie :) Gdzie ja napisałem, że szukam mieszkania czteropokojowego? :) Napisałem o mieszkaniu dla biednych studentów :)

Myślę, że w 2-pokojowym ok. 50-60 m2 spokojnie zmieścimy sie we 4 osoby, a jak będzie te 60m lub troszke więcej, to nawet w pięciu :)

Nie mamy wygórowanych wymagań... :)

mjuzik, 28 Lip 2008, 13:54

>To jak Panowie? Nikt nic?... :(

chcesz tanio czy szybko

tanio to przyjeżdżasz i szukasz samemu (w środe w Dzienniku Polskim jest dużo ogłoszeń)

szybko to robisz to przez agencje - tylko wtedy zabulicz prowizje

Ja w styczniu dałem do ludzi 2pok 50m2 okolice dworca płaszów za 1600 + ok450 media . dziewczyna zadzwoniła o 6.30:):):) 5 min przepraszała że mnie obudziła :):):) jak sie z nią spotkałem to już sie nie gniewałem za ta pobudkę:):):) Moja widziała jak na nią patrze:):):) tylkona początku byłem zobaczyć "co słychać" w mieszkanku , potem sprawy wynajmu przejęła moja żonka:):)

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Huraaaaaaa!!!!! Mamy mieszkanie :D

Teraz inny problem (już znacznie mniejszy) :)

Przydało by nam się łóżko piętrowe :)

Czy ktoś z Krakowa ma na zbyciu taki wynalazek?

Molibden, można brać takie mieszkanie, kiedy jest 10 września, ofert wynajmu już prawie nie ma, a nie stać kogoś żeby płacić 600 złotych plus opłaty za jedno miejsce w mieszkaniu studenckim, i to w przechodnim pokoju.

W ikei zapłacimy pewnie z pięć stów, a nie musimy mieć pięknego nowego mebla. Może to być i wojskowe żelazne łóżko, byle sie nie przewracało kiedy się na nie wejdzie :)

A metrów mamy 57, więc fajnie by było zyskać trochę miejsca, wstawiając taki mebel.

>A metrów mamy 57

i chcecie pietrowe??

to ilu bedzie mieszkac 22 ???

na takim metrazu pietorwe to pomylka - n azelaznych pietrowych nie uspicie duzo (na goorze)

a i na dole rewelacji nie ma...

jak musza byc pietrowe - to brac drewniane i to super!!!- stabilne...

wiem co mowie - chwile mieszkalem w takim mieszkanie z przepychem i pietrowymi zelaznymi lozkami

co sie kiwaly - nie bylo szans tego ustabilizowac, a jak jakies cielsko jeszcze wlazlo na gooore -

to byla tragedia...

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Będziemy mieszkać w 5 osób. Z tym że sama kuchnia ma 12 metrów, a do tego metraż pokoi (jeden duży i jeden mały) jest tak niefortunny, że w małym dwóm osobom może być ciasno, a i w dużym we czworo niezbyt komfortowo. I w tej sytuacji jedna piętrówka załatwiła by sprawę.

Ale widzę, że chyba rzeczywiście trzeba będzie postawić na DIY... :)

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.