Skocz do zawartości
IGNORED

HP DeskJet F380- drukuje tylko blade ko

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

od pewnego czasu drukarka ma problem z drukowaniem czarno białych obrazków. drukuje same kontury- obrazek jest ledwo widoczny tak jakby tusz się skończył, ale tak nie jest (tuszu jest dosyć mało, ale w ręce czuje że kartridż jest cięższy niż poprzedni pusty - oryginalny- tusz drukował aż do pełnego wyczerpania). Tekst z worda oraz stronę testową drukuje bez problemu z dobrym kontrastem, tusz używam od kilku miesięcy, zamiennik 18 ml.

obrazek (jpg) drukowałem z photoshopa, z worda i z windowsowej opcji, używałem wszystkich profili (od szybkiej roboczej do maksymalnej dpi), kalibrowałem i czyściłem tusze i efekt był zawsze ten sam.

na drukarce kolegi drukowało normalnie.

Co może byc przyczyna takiego kiepskiego drukowania obrazów?

https://www.audiostereo.pl/topic/44653-hp-deskjet-f380-drukuje-tylko-blade-ko/
  • 2 miesiące później...

"A nie używasz przypadkiem kolorowego zasobnika do druku cz-b?"

-> raczej nie, katridze sa wsadzone poprawnie, w opcjach tez nic nie zmieniałem

Tekst z worda, i pdf-ów drukuje normalnie.

jedynie obrazki bardzo słabo- nawet jak konrast jest bardzo mocny (bardzo mocna czerń) to i tak obrazek wychodzi blado (konturowo) lub wcale.

dałem rade- ustawiłem Druk w skali szarosci- "tylko czarny katridż" oraz wyłączyłem opcję "poprawy zdjęć". (ciekawi mnie tylko to, że wcześniej działało bez grzebania w opcjach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.