Skocz do zawartości
IGNORED

Audiowave 171SE + Baltlab Epoca 1.3 ??

ICE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Mam pytanie do forumowiczów odnośnie zestawu z tematu. Posiadam obecnie kolumny Audiowave 171SE i mam możliwość kupienia wzmacniacza Baltlab nie wiem jednak czy z tymi kolumnami ten wzmacniacz dobrze zagra. Jako źródło na tą chwilę służyć będzie cd Yamaha CDX 596?.

Proszę o opinie o takim zestawie.

Z góry dzięki

Pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/44721-audiowave-171se-baltlab-epoca-13/

Baltlab to swietna maszyna. Co do kolumn, sam myslalem nad Audiowave kiedys. Lepiej zeby kolumny byly z wysoka skutecznoscia (db), bo w przeciwnym razie Baltlab nie bedzie wyrabial pradowo i bedzie znieksztalcal przy glosniejszych odsluchach, przekonalem sie o tym z Sundialami.

Pozdrawiam.

Ps. cd w najblizszym czasie koniecznie do wymiany ;)

Po ewentualnym zakupie Baltlaba, nie będzie mnie tak szybko stać na zakup NAD-a S500. Muszę raczej celeować w niższy półap cenowy. Może macie jeszcze jakieś inne propozycje i opinie o omawianym zestawie.

• Redaktorzy

a nie myślałeś o zakupie DACa zamiast wymieniać CD? Wybór jest na prawdę spory a ceny zaczynają się od 85$ za Super Pro DAC707 na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Słyszałem takie maleństwo i było lepiej niż dobrze, chociaż do mojego Zhaolu trochę mu brakowało (ale jest przecież tańszy, więc nie ma tragedii)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Jak już mowa o tanich DACach, to istnieje śmiesznie tani DAC znany na forum jako "lampucera". Jakościowo jest zbliżony do Zhaolu, a jeszcze bardzo dużo można z niego wydobyć tuningiem.

• Redaktorzy

ICE - jak nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Poszukaj czy ktoś z forumowiczów mieszkających koło Ciebie nie ma DACa i zaproś go do Siebie na odsłuch. Będziesz wiedział czy warto.

Krótką relację z porównania 3 DACów w moim systemie znajdziesz tutaj:

Ukryta Zawartość

Msz na początek najlepszym i chyba najtańszym rozwiązaniem jest zamówienie Super Pro DAC707 z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wychodzi 85$ za DACa +31$ za transport. Czyli 116$ co po obecnym kursie daje 240zł !!

ewentualnie jeśli od czasu do czasu w system wpinasz laptopa/PCta to warto zastanowić się nad zakupem SUPER Pro DAC 707 USB za 110$

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Odnośnie DAC Zhaolu D2.5 to jest istotna różnica pomiędzi chipem AD-1852 i CS-4398. Bo różnica w cenie jest już znaczna i pytanie czy jest warto dopłacać. W grę wchodzi również DAC Beresford MK6/3. Czytając co nieco o tych DAC-ch trudno sie zdecydować. Może ktoś podsunie jakąś sugestię odnośnie wyboru pomiędzy nimi. Super Pro DAC707 raczej odpada bo jak juz wydać kasę to lepiej troche więcej ale z głową.

Moim zdaniem powinieneś szukać czy to cd, czy DAC szybkiego, przynajmniej mi się tak podoba. Np. cd Rega Planet przedstawiała muzykę w sposób dojrzały, ale bez większych emocji, a NAD S500 dodał do tego życia i dla mnie to było to. Nie bez znaczenia są kolumny, moje Sundiale grały bardzo żywo.

Ale co kto lubi, ja stawiam na życie w muzyce...

• Redaktorzy

ICE - jest sporo wątków w sieci o Zhaolu - poczytaj, pogadaj z tymi szczęśliwcami, którzy mieli możliwość porównania obu wersji, .... i zastanów się nad możliwością zakupu Zhaolu D3 - ma więcej wejść, ale nie ma wzmaka słuchawkowego

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy

tomaen, 6 Sie 2008, 09:09

>Moim zdaniem powinieneś szukać czy to cd, czy DAC szybkiego, przynajmniej mi się tak podoba.

No to na dzień dobry można skreślić takie wynalazki jak AudioNemesis i większość Nos-DACów ze względu na zauważalnie wycofane wysokie tony.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.