Skocz do zawartości
IGNORED

Czy wymieniać CXD2500BQ?

dik

Rekomendowane odpowiedzi

Zepsułem swojego CD-ka Onkyo DX7511 podłączając 13V pod kość SM5872CN (DAC) przy podłączaniu nowego zegara 16..MHz. Wymieniłem SM, wróciłem do starego fabrycznego zegara, ale dalej jest problem: płyta nie startuje, wyświetlacze działają, płyta po włożeniu trochę sie obraca (powoli raz w jedną stronę, potem nawet w przeciwną) wolno i zatrzymuje. Ten SM jest połączony pięcioma ścieżkami z CXD2500BQ. Mam podejrzenie, że jego może powinienem wymienić, ale to mała kość z 80 nóżkami lutowana "drobnym" SMD. Mogę kupić w serwisie nową płytę za ok. 485 zł, ale czy warto, albo używanego DX7511 za może 320 zł. Może jest to inny problem, ale proszę o pomoc praktyków: czy to może być potrzeba wymiany CXD2500? Czy technicznie jest taka możliwość (wylutowanie i wlutowanie)? Dodam, że mam serwisówkę.

Może ktoś z forumowiczów mieszkających niedaleko Radomia, albo W-wa, Lublin, Kielce mógłby mi pomóc, bo może sprawa jest banalna.

https://www.audiostereo.pl/topic/44774-czy-wymienia%C4%87-cxd2500bq/

Mam podobny problem z Denonem DCD755AR, objawy są takie same, wymieniłem ten układ i nic to nie dało - jest dokładnie to samo. Niby wszystko działa, napięcia z zasilacza są ok, ale nie ma odczytu, zakręci parę razy w jedną i drugą stronę i koniec:(

Problem leży zapewne gdzie indziej, może ktoś wie gdzie??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.