Skocz do zawartości
IGNORED

JAk zagraja te kolmny za 2000/para

VoiceKraft

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba wsyztskie słabe strony altusów zostały pokonane - to może yć niezły sprzęt jak myslicie czy warto?

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/45021-jak-zagraja-te-kolmny-za-2000para/

Zagrają tak że laskom z okolicy stringi pospadają :)

A tak poważniej to za takie pieniądze można kupić coś co "zagra" a nie będzie robić łomot i syczeć...chyba że oto chodzi.

VK nie przepłacaj tu mozna kupic na sztuki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

cir, 15 Sie 2008, 21:47

>VK nie przepłacaj tu mozna kupic na sztuki

>

Ukryta Zawartość

Podana cena dotyczy jednej sztuki...

Ja bym jednak nie ryzykował i wydał te 2.000 zł. W końcu to grosze są.

Za takie pieniądze to się nawet dobrej sieciówki nie kupi. O interkonektach nie wspominając.

:D

Ukryta Zawartość

VoiceKraft, 15 Sie 2008, 20:38

>Jak myslicie czy warto ?

Co chcesz osiągnąć jakość czy łomot ?

Jak to drugie to zajrzyj np. na:

Ukryta Zawartość

Kup do tego piec 2 x 500W i słuchawki ochronne (spokojnie zmieścisz się w 2 kzł).

Wszystkim kobitom w promieniu mili biustonosze, stringi a nawet bawełniane barchany spadną jak nic.

Ukryta Zawartość

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jak wiadomo wada altusów była krzyklika górai słaby dół ale średnica była... W PORZĄDKU!!! Natomiast wprzypadku tych kolumn krzylkiwa tubke zastapiono kopułką z TLC maestro 70 które były cenione za delikatne brzmienie, a wysokoefektywnego papierzaka bez zejścia zastąpiona zeusem o ciężkiej plastikowej membranie, otwory stratne zastąpiono bass refleksem i to dość nisko strojonym - 39 Hz wiec moze to bede kolumienki mąjace zalety alutusów bez ich wad?

Sąsiad za scianą ma zestaw Akira 5.1 za ok. 700zł; nie pamietam modelu. Przody maja chyba 1,2m wysokości; jak zrobi głośniej to mi sie zupa z łyżki wylewa, ściany drżą, wsio... :(

>> Therion

"Zagrają głośno. A przecież o to chodzi. Im kolumna ma wiecej WAT tym lepsiejsza. Pamiętam, jak chłopaki się tym chwalili w podstawówce :) 30 lat temu raptem"

Ja znam takich nawet teraz. Nadal jest sporo ludzi, którzy jakość mierzą liczbą Watów.

Janusz z Torunia

Voice, przeciez altusy zawsze były bas reflexami. Tam nie było żadnych otworów stratnych.

a co do brzmienia to na pewno jest głośnio, ale kto wie, jeżeli wymienili zwrotke na dobrze zestrojona do tych głośników ( w co wątpię ) to mogło by być całkiem kulturalnie. Z reszta, 30cm na basie w takim pokoiku to pomyłka. W 50m2 zagrało by to z pełnią możliwości. A tak to pewnie bas schodzi mu do 100hz.

poszukałem trochę po necie i sie dowiedziałem ze to można nazwać otworem stratnym, zawsze mi sie wydawało ze są to basreflexy zasłonięte siatką, gdzie długość tunelu wyznaczała gróbość przedniej ścianki, a siatka jest poto zeby nie wżucać tam nic...

Do tej pory ma "karteczke" dołączoną do każdej sztuki altusa z 1988r( taka ze schematem i danymi tech) i napisano na niej ze altusy są konstrukcjami basreflex.

A jakby tak sprzedawac altusy za oceanem za grubą kasę , zareklamować je jekia idealne kolumny do lampy , napisać że ta tubka to zmodyfikowany emimence , opłacić dziennikarzy że niby to konkurencja dla wlm diva

ja moge do nich zrobić zwrotkę, kiedyś zrobiłem juz do 140, całkiem nowa :) Oj zdziwilibyście sie jak to moze zagrać, tzn moze to razem zagrać całkiem normalnie, bez tych pisków, jazgotów tubowych, dynamicznie z fajną sceną. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.