Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Ikon 6 i CA AZUR 640R

Sandowall

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Dali z tematu, szukam ampli jak wielu do stereo i KD. Wygląda na to że ten CA nie za bardzo ma konkurencje w swojej kategorii cenowej. Pytanie tylko czy aby nie pogryzie mi się z kolumnami. Podobno jest taka szansa. Czy ktoś tego słuchał?

Z góry dzięki

Pzdr, Sadnowall

https://www.audiostereo.pl/topic/45091-dali-ikon-6-i-ca-azur-640r/

trudno powiedzieć, CA gra jasno, te Dali też mają dosyć wyeksponowaną górę, musisz sam przesłuchać

CA ma konkurencję w swojej cenie - HK 445, Onkyo 805 - również warto je przetestować

Amplituner 640R, to godny kandydat w tej cenie, ale raczej nie do DALI IKON. Słuchałem tego połączenia jakiś czas temu-już zbytnio nie pamiętam. Ale to chyba było jedno z najgorszych połączeń które słuchałem- kluchowate brzmienie. Ale wszystko też zależy od sprzętu towarzyszącego, materiału dżwiękowego wymagan gustu itd. Pozdrawiam

No właśnie. Miałem i mam niewielkie szanse na odsłuch tego w parze. NIestety z racji tego że mieszkam w wiosce na któej ciężko o sprzęt audio na takim ciut wyższym poziomie to jeszcze nie jestem na tyle nakręcony żeby podróżować setki kilometrów dla weryfikacji tego brzmienia. Z Dali jestem strasznie zadowolony ale gra to ze starym wzmacniaczem stereo Technicsa (SU-VZ220). Mam śwoadomość że na 'pół gwizdka'. Miesiąće spędzone w sieci wyłoniły dwóch faworytów (polskie i zagraniczne fora i testy) ale w praktyce jestem tak mały że nie mam śwoadomości jak duży błąd mogę popełnić łącząc nieumiejetnie sprzęt. Może być aż tak źle? Pomóżcie.

Dzięki z góry.

Pzdr,Sandowall

tzn jakie sa dzisiaj czasy ze trzeba szukac kompromisu ?w sprzecie dla stereo i kd?

jak dla mnei to dwie osobne rzeczy ! szlak by mnie trafial jak bym mial uniwersalne urzadzenie do tych dwoch rzeczy wsiadalo by mi to na psychike ze nie mam dzwieku najwyzszej jakosci !

do stereo kup sobie jest w ogloszeniach sony taf es870 potwor najwyzszej klasy a do kina uzywana rxv800 i tu bedziesz mial do kina dobry sprzet i w stereo potege zaleznei od kolumn i przestancie sie wkoncu podniecac tymi azurami i harmanem

i przestancie

>sie wkoncu podniecac tymi azurami i harmanem

tu nikt niczym sie nie podnieca,podałem Harmana jako przykład,czy sony zagra lepiej tego niewiem bo go niesłyszałem ale słyszałem tego Harmana i za te pieniadze gra lepej niż niejeden wzmacniacz w podobnej cenie,dodam jeszcze ze ten Harman to jest ampli stereo i niema mowy o żadnym kompromisie,kompromisem jest zato zakup używanego sprzętu

marcin1982, 23 Sie 2008, 13:07

>ten sony to flagowy wzmak ! z lat 90 tych czyste 30 kg zasilanie jednym slowem potwor ktory do

>dzisiaj niema konkurencji ! chyba ze na wzmak wydasz 20 tys

ok rozumniem za ile sprzedajesz ;-)

konwersacjach netowych

>sie domyslac oco chodzi hehe

a chodzi oto że proponujesz wzmacniacz używany który jeśli jest takim rarytasem bedzie ciężko kupić,dalej jeśli gra na poziomie wzmacniaczy za 30 tyś to ile bedzie kosztował?

proponujesz produkt używany,pewnie ciężki do zdobycia,możliwości odsłuchowych żadnych,jedyne kryterium na które sie powołujesz to waga 30 kilo

kiepski w zdobyciu? koles czytaj uwaznie wlasnie sie ktos go pozbywa w zakladce ogloszenia ?:)

hehe prefernecje odsluchowe?:) uwierz mi ta f870 tam nie ma prefernecji odlsuchowych ten wzmak nowy kosztowal 10 tys marek ! jest za 1900 zl w ogloszeniach

sam sie nad nim zastanawiam mam tafes 770

770 i 870 to high end sonego ! naprawde prosze cie nie porownoj i nie gadaj glupot o preferencjach odsluchowych bo to nie jest volkwagen golf tylko mercedes s

jesli mi nei wierzysz popytaj fachowcow w zakladce stereo :) o ten model !

dziwie śię tylko KOLEŚ że go niebieżesz,bo wiesz KOLEŚ wzmak który gra jak te za 30 tyś a kosztuje 1900złociszy to prawie jak trafić 6tke w totka,dziwie sie tylko tym co kupuja wzmacniacze za 30 tys a nie tego sonego Mercedesa

>770 i 870 to high end sonego ! naprawde prosze cie nie porownoj i nie gadaj glupot o preferencjach

>odsluchowych bo to nie jest volkwagen golf tylko mercedes s

nigdzie sonego nie prównywałem,czytaj dokładnie,o preferencjach też,może tematy ci sie pomyliły i wychodzi ze ty głupoty opowiadasz,jedynie mowiłem o możliwosciach odsłuchu przed zakupem

Koleś ten wzmak ma 15 lat :-) wtedy byl odpowiednikiem cenowym tych dzisiejszych za 30 tys takze koncze temat z toba bo nei dorastasz mi do piet jestes typowym polskim burakiem zaprogramowanym do fiata pandy !:) typowy przedstawiciel handlowy hehe

Czy to rzeczywiście ma takie znaczenie? Nieśwoadomie łącząc dwa świetne komponenty audio w sumie może wyjść górnolotnie rzecz ujmując - 'kupa'? :-)

A koledzy polecieli z tym wątkiem. Chociaż jestem tu nowy i nikogo nie chce pouczać to pamiętajcie o co pytałem, takie cwaniackie pyskówki zostawcie sobie na priva a mnie ludzie którzy potrafią i chcą pomóc niech pomagają. Poto chyba istnieje to forum.

I Bogu dzięki że istnieje...

:)

Pzdr, Sandowall

Gość hiend71

(Konto usunięte)

marcin1982, 24 Sie 2008, 11:11

>Koleś ten wzmak ma 15 lat :-) wtedy byl odpowiednikiem cenowym tych dzisiejszych za 30 tys takze

>koncze temat z toba bo nei dorastasz mi do piet jestes typowym polskim burakiem zaprogramowanym do

>fiata pandy !:) typowy przedstawiciel handlowy hehe

witam,z takim poziomem to faktycznie buractwo,przykro to sie czyta

Sandowall, 24 Sie 2008, 14:18

>Czy to rzeczywiście ma takie znaczenie? Nieśwoadomie łącząc dwa świetne komponenty audio w sumie

>może wyjść górnolotnie rzecz ujmując - 'kupa'? :-)

>A koledzy polecieli z tym wątkiem. Chociaż jestem tu nowy i nikogo nie chce pouczać to pamiętajcie o

>co pytałem, takie cwaniackie pyskówki zostawcie sobie na priva a mnie ludzie którzy potrafią i chcą

>pomóc niech pomagają. Poto chyba istnieje to forum.

>I Bogu dzięki że istnieje...

>:)

>

>Pzdr, Sandowall

masz racje w 100%,zaproponowałem sprzęt i zostałem zaatakowany ze sie podniecam,próbowałem sie tylko bronic retorycznie ale jak widac wyżej nic to nie dało ktoś tu wszystkie rozumy pozjadał i obraża innych

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.