Skocz do zawartości
IGNORED

Velodyne CHT-12R vs JBL E250P

keleleki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was. Jestem zdecydowany zakupić subwoofer do mojego zestawu Cambridge 640v2 i kolumny Dali Concept 6. Wybór padł na te dwa suby, natomiast nie wiem który z nich da mi więcej satysfakcji ze słuchania muzyki. Mam pokój 18m2 i słucham praktycznie wszystkiego. Jest bardzo dużo recenzji na temat Velodyne 10R natomiast na temat 12R czyli głośnika pokroju JBL'a nie mogę znaleźć informacji. Interesuje mnie porównanie tych dwóch chyba że uważacie że 10R albo E150 w 18m zagrają lepiej. Chciałbym dźwięk kulturalny ale żeby czasem serce drgnęło. Napiszcie proszę co sądzicie o tych subach i którego byście polecili.

Z góry dziekuję i pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/45180-velodyne-cht-12r-vs-jbl-e250p/

Szczerze Ci powiem, że jak widzę, jak mocno muszę temperować CHT-10R w takim pół-otwartym pokoju 17-metrowym - najbardziej lajtowe ustawienia, mocne ściszenie głośności, etc. - to nie bardzo widzę w nim głośnik jeszcze większy i mocniejszy.

Poza tym czy różnica 3Hz w paśmie przenoszenia i 15W w mocy wzmaka jest warta niemałej różnicy w cenie? Gorąco polecam Ci odsłuch i 10-tki i 12-tki. Bo może się okazać, że dopłata będzie bez sensu.

Z drugiej strony - 12-tki nie słuchałem, więc niczego nie przesądzam. :)

JBL E150p i E250p to kiepskie suby, nadają się tylko do robienia łomotu, lepsze już są es150 i es250 ale i tak Velodyne bije obydwa na głowę jakością basu, niewiele ustępując mocą temu es250

do 17m jednak tak jak napisał Snajper - spokojnie wystarczy nawet z zapasem ten mniejszy Velodyne

Niezgodzę się z tym, że suby JBL-a serii E nadają się tylko do łomotu. Bo grają całkiem muzycznie, na tle totalnie zmulonej i powolnej konkurencji stworzonej głównie do KD. Zwłaszcza e150, to już muzykalna skrzynka, z szybkim i napewno nie typowo subowym basem. Nie słuchałem tych Velodyne, ale są na ich temat bardzo pozytywne opinie, no i model CHT-10R zdobył wiele nagród i wyróżnień, więc coś w tym być musi ;) Pozdrawiam

Velodyne...dno...echo..i potem cała reszta. Do tego pokoju nawet 8 starczy.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Skoro tak to chyba wybiore Velodyne natomiast nie ukrywam że używki nie dostane a JBL mam za 1100 i dlatego mam dylemat. No chyba że macie jakie oko na używkę 10r to ją biore bo nawet na allegro nie ma a może by co taniej wyrwał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.