Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie to fajne forum, kiedyś było ;-)

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Powspominajmy.

Co się stało ? Dlaczego to forum " zeszło na psy " ???

Gdzie się podziali ci wszyscy ciekawi ludzie - współuczestniczący w tworzeniu tego forum ???

Nieprawdą jest ,ze odeszli na inne fora bo z rzadka tam zaglądam i nie ma tych znanych Lukarowych nicków.......

Poziom wypowiedzi ,żenujący ............

Poziom wiedzy taki sam ........

O czymś zapomniałem..................

Może ,można coś naprawić ???

Ponoć ,nie ma rzeczy niemożliwych !?

• Redaktorzy

Nie zauważyłem, żeby zeszło, jak się wyraziłeś, "na psy", i niektórzy aktywni forumowicze mogą poczuć się tym dotknięci, bo nie wydaje im się, aby brali udział w jakiejś psiej imprezie. Natomiast faktycznie, zwłaszcza w ciągu ostatnich paru lat wielu forumowiczów odchodziło, zniechęconych wysokim stopniem buractwa i agresji, nie idącym w parze z wiedzą merytoryczną. W swojej historii nasze forum przyczyniło się (przez wkład osobowy) do powstania forum HFM, a w ciągu plus minus ostatniego roku powstały jeszcze dwa inne fora, dla których AS było swego rodzaju hodowlą zarodową. A jednej strony można ubolewać, ze dobzi chłopcy odchodzą (chociaż często potem wracają), ale z drugiej podziwiać potencjał naszego forum, który na to pozwala. Chyba że chcesz jak ci Egipcjanie, to to na ścianach grobowców pisali, ze czasy się psują i młodzież na psy schodzi.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Redaktorze.

Nikt nie kwestionuje zasług w zakresie uspokojenia i ukulturalnienia forum.

Nie mniej nic się tu ciekawego nie dzieje, no może poza np okazjonalnymi wojnami wyznawców Thiela z czcicielami Tannoya : )

Wraz z uspokojeniem forum i odejściem pewnej częsci osób, zakończył się pewien twórczy ferment.

Na dawnym audiostereo co chwile powstawały nowe projekty, ktoś rzucał ideę, ktos inny sprawdzał lub po prostu krytykował ale był jakis pęd w pozytywnym kierunku.

Teraz tego nie ma bo ludzi zabrakło a ci co pozostali chyba nie mają ochoty dzielic się pomysłami i zapałem.

Odsłuchami w Pana Redaktora mieszkaniu, felietonami, czy okazjonalnymi sporami tej pustki sie nie zapełni.

Ot co.

Redaktor=>

No to chyba tylko ty nie zauważyłeś żenującego poziomu tego forum ;-)

Nie zapominaj ,że ja tez w nim uczestniczę.

No cóż z racji zajmowanego stanowiska, całkowicie rozumiem twój wpis, jest on niejako logiczny - zresztą spodziewałem takiego wpisu z twojej strony - jest on niejako twoim obowiązkiem ;-)

Nie założyłem tego wątku ,aby wywoływać awantury ,powiem więcej miałem cicha nadzieję ,

że ktoś powie coś twórczego w sprawie forum..........

• Redaktorzy

Sporo spośród tych chłopców, którzy odeszli ostatnio z naszego puebla (lub zostało zbanowanych za trollowanie) wróciło pod nowymi nickami, albo cudzymi, jak lancaster. Tylko co z tego? W dyskusjach merytorycznych ich nie widać, tam już inni forumowicze piszą o audio. Od czasu do czasu widać ich w peryferyjnych wątkach, gdzie piszą, jak to źle jest na AS. I to by było tyle. Jak widać, strata nie była zbyt dotkliwa. Na forum przybywa obecnie średnio 50 nowych userów tygodniowo. Sądzę że wśród nich znajdują się talenty nie mniejsze, niż tych kilku obrażonych. Mnie martwi raczej nieobecność wartościowych ludzi, którzy odeszli w ciągu ostatnich trzech lat, bo mieli dość niekontrolowanego trollingu. Trollowanie zostało ukrócone, ale złe skutki długotrwałego braku zainteresowania forum ze strony administratora na jeszcze odczuwamy.

• Redaktorzy

"No to chyba tylko ty nie zauważyłeś żenującego poziomu tego forum ;-) Nie zapominaj ,że ja tez w nim uczestniczę."

Dziwie się w takim razie, ze uczestniczysz w tak najwidoczniej poronionym pzredsięwzięciu. Jeśli zaś masz po temu jakieś powody, to dlaczego nei starasz się tego stanu poprawić. Dużo razy słyszałem, ze forum to forumowicze, a nie zadna administracja. Też tak uważam. Do dzieła.

gutek sie zestarzał za szybko, to i panorame ma inną.Nie widze róznić.Brakuje pare nazwisk nawet kontrowersyjnych.....wlasciwie to tylko tego brakuje.Poza tym poziom TEN sam.

• Redaktorzy

"Dlaczego zwykły użytkownik forum nie ma prawa udostępniać swojego loginu innym a Administrator może? To chyba nie jest w porządku..."

Ma, bo lenam to zrobił, a ja tylko poprosiłem o poinformowanie mnie o tym, co też w końcu się stało. Natomiast udostępnianie własnego konta potajemnie userowi zbanowanemu za trollowanie, żeby mógł dalej trollować, jest chyba oczywistym naruszeniem regulaminu i netykiety. Tak więc proszę rozróżniać niuanse. Natomiast nick "Administrator" nie oznacza konkretnego użytkownika tylko funkcję. Nie ma tu mowy o udostępnianiu, bo nie należy do jednego usera. Wiele razy była o tym mowa.

• Redaktorzy

Swoją drogą, ciekawe, ze nikt z HFM, ani z prywatnego forum, na którym ja sam jestem, ani z innych mniejszych forów typu Audio, nie przychodzi tutaj ogłosić jako sprawę nie cierpiącą zwłoki, ze jesteśmy do dupy. Mimo że wszystkie tamte fora są pełne naszych dawnych forumowiczów. Tylko co jakiś czas AH sobie o nas przypomina i raczy nas swoimi przemyśleniami na nasz temat. Dzięki za braterską troskę, ale jakoś sobie chyba poradzimy, skoro już znamy nasze słabe strony. AS nie jest doskonałe, ale jest największym forum o tej tematyce w Poslce (i szybko rosnącym), i wyglada na to, ze ten stan się utrzyma przez najbliższe 20 lat. Potem zobaczymy.

Zastanawia mnie taka sprawa. Po tym ,jak nasz Jozwa wziął za mordę lub oględniej pisząc w cugle to forum i skutecznie usunął kilka osób z tak zwaną "trudną osobowością", zaprzestało jednocześnie się udzielać tych kilka osób, którym ci okropni, bezbożni, zdegenerowani osobnicy z innych planet nie pozwalali rozwinąć im "intelektualnych skrzdełek" na forum. Gdzie oni SOM - ci gwałceni, niewoleni, zaszczuwani, poprawni intelektuaaaliści od piątej boleści w rodzaju ARGUSA ,Grzeszcza i tym podobnych od tropienia moczu i kału, walającego się rzekomo po podłogach tego forum. Przecie tera można nie będąc gwałconym w biały dzień, ujawnić pełne talenta, błysnąć wyobraźnią, popisywać się szerokimi zainteresowaniami i bezmiernymi horyzontami własnego geniuszu. No i co. G..no.Jak się okazuje, ich racja bytu tutaj była możliwa tylko dzięki obecności rzekomych dewiantów, wichrzycieli, zboczeńców seksualnych i innego jeszcze diabelskiego pomiotu. Salon już niemalże do czysta został przez Jozwę wysprzątany, można więc szaleć w myśl wszechogarniającej poprawności, płodząc rajskie owoce własnego naciąganego intelektualizmu.Chłopaki do roboty. Czytacie przecie, że nudno i bez polotu. Teraz możecie wznieść się na tych swoich skarlałych skrzydełkach ponad przeciętność- WIEC DO ROBOTY.

Redaktor, 27 Sie 2008, 13:46

>... AS nie jest doskonałe,

>ale jest największym forum o tej tematyce w Poslce (i szybko rosnącym), i wyglada na to, ze ten stan

>się utrzyma przez najbliższe 20 lat. Potem zobaczymy.

Najbardziej przodującym forum w tej branży jest www.piano.pl prowadzone przez Nadredaktora Stryjeckiego. wręcz eksperymentalne, wdrażające nowe idee na drodze ku świetlanej przyszłości. Jest to forum pracujące nad stworzeniem nowego sieciowego człowieka przyszłości, więc w pewnym sensie kadrowe.

Gdzie tam ci, Józwa do nich :-)

Swoją drogą, ciekawe, ze nikt z HFM, ani z prywatnego forum, na którym ja sam jestem, ani z innych mniejszych forów typu Audio, nie przychodzi tutaj ogłosić jako sprawę nie cierpiącą zwłoki, ze jesteśmy do dupy.

W tym watku naliczyłem ze 4 osoby z, jak to redaktor ujął, "prywatnego formum". Redaktor zresztą, co ciekawe, dość często podkreśla, że jest jego uczestnikiem

Będę jednak obstawał przy twierdzeniu, że należy znać granice hipokryzji. Tzw. porządek na forum nie był zaprowadzany w celu usprawnienia jego funkcjonowania, tylko po to aby uczynić zeń użyteczne narzędzie biznesowe. Moderowane jest nie to, co trzeba (chamstwo i wulgaryzmy zostają), banowani są nie ci, co trzeba (za wolnomyślność, a nie żadne trollowanie), nikt nie dba o żywot ciekawych tematów, liczą się liczby i profity. No i dobra. Tylko nazywajmy rzeczy po imieniu.

zwolennik łagodności

Gość

(Konto usunięte)

Dobra lenam, poskarżyłeś się, nazwałeś rzeczy po imieniu i jak będzie twój następny krok?

Dbanie o rozwój ciekawych tematów, zakładanie wielkiej ilości takowych?

Czy dalej będziesz płakał jaki to świat i jozwa niedobry?

I udowadniał wszystkim wyższość tamtego forum nad tym, czym nikt oprócz kilku delikwentów się nie interesuje ani niezdrowo podnieca.

Czy może zaczniecie znowu robic naloty dywanowe jak niedawno temu?

No lenam jak będzie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.