Skocz do zawartości
IGNORED

Obecna wartość kolumn Audiowave 171SE

ICE

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moje pytanie dotyczy obecnej wartości Audiowave 171Se. Od dłuższego czasu mam chętnego kupca, jednak nie wiem jaką realną cenę można podać?

Jednocześnie powstaje pytanie, co w zamian? W miarę możliwości proszę o jakieś sugestie.

Pozdrawiam

też mam 171se i za 1000 w życiu bym ich nie sprzedał! Może za 1700 ale co dalej? Musisz dołożyć co najmniej drugie tyle żeby pójść krok dalej. Taniej wyjdzie modyfikacja, było o tym na forum- zwrotnica, wytłumienie obudowy ewentualnie wymiana głośnika wysokotonowego bo ten Seas, który tam siedzi jest taki sobie. Sam o tym myślę ale najpierw muszę zrobić porządek z moim cd.

Kolumny są bardzo dobre, możesz je zmodyfikować jak będziesz chciał czegoś lepszego (np zmodyfikować zwrotnicę i wstawić lepszą wysokotonówkę)Wymień wzmacniacz na coś mocniejszego. Ja przymierzam się do chińskiej lampy(np Music Angel na Kt88).Ponoć bez problemu wysteruje Audiowave.

MA na KT88 z palcem w d... poradzi sobie z Audiowave. Z tym, że brzmieniowo to do nich raczej bardziej będzie pasował Yaqin MC10 lub Bewitch 6550. Obecnie mam w domu i Bewitcha, i Music Angela. Jak ktoś chce posłuchać tych wzmacniaczy z Audiowavami, to zapraszam, z tym, że nie posiadam standów.

Czyli generalnie lepiej pozostać przy tych kolumnach. Jednak wymiana wzmacniacza to też jest spory wydatek. Czy poza wymienimymi "lampami" jest coś wartego uwagi w zakresie do 800 zł. Bo niestety na tą lampkę na razaie mnie nie stać, nawet po sprzedaży DENONA

Możesz spróbować to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub trochę drożej:

Ukryta Zawartość

ewentualnie coś samemu sprowadzić z Chin ale te min.1200 musisz wydać (wzmacniacze trochę ważą więc przesyłka dużo kosztuje)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czyli sytułacja jest dość patowa. W zakresie cenowym 800 zł trudno doszukać sie lepszego wzmacniacza niż PMA-860. A na zamianę kolumn też nie ma wiekszego sensu. No to może zainwestować w CD.

Może tak ale tu może być podobnie. Niestety trzeba wyłożyć trochę kasy żeby grało!!! Można tunningować, kupować chińskie daci itp. Mam podobny dylemat tylko celuję w wyższy pułap cenowy.

ICE, 28 Sie 2008, 13:53

>Czyli sytułacja jest dość patowa. W zakresie cenowym 800 zł trudno doszukać sie lepszego

>wzmacniacza niż PMA-860. A na zamianę kolumn też nie ma wiekszego sensu. No to może zainwestować w

>CD.

Tu sytuacja jest podobna. Raczej nie kupisz cedeka wyraźnie lepszego niż twoja Yamaha za niewielkie pieniądze. Na szczęście w przypadku cedeków są inne rozwiązania. Można pomyśleć o zamontowaniu lampowej analogówki, można też rozejrzeć się za chińskimi DACami, z których najtańsza jest tzw. "lampucera". Z tym, że "lampucerę" należy poddać "obróbce" żeby uzyskać wybitne rezultaty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.