Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C352+NAD C542 - jakie kolumny?

xavy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Proszę tych, którzy mają chwilę czasu do poświęcenia, o radę. Jestem posiadaczem integry NAD C352 oraz odtwarzacza NAD C542. Mam aktualnie monitory Wharfedale Diamond 8.1, które emanują niesamowitą przestrzenią, bardzo ładnie budują scenę i generalnie mi odpowiadają, poza jednym drobnym niuansem - mają trochę za mało dołu - trochę, tzn. żeby schodził niżej, ale nie był zbytnio wyeksponowany i nie zabijał reszty pasma, jak to niektóre kolumny potrafią. Chciałbym kupić podłogówki i tu zwracam się do posiadaczy takich zestawów NAD'a amp + CD jak ja, o ich wrażenia z podłogówkami, jakie kolumny i odczucia z odsłuchu. Chciałbym zawęzic pole poszukiwań do paru sprawdzonych marek. A słucham glównie muzyki rockowej: gothic-metal, seattle, rock progresywny, hard rock - gitary i smyczki to moje instrumenty.

Myślałem o Monitor Audio RS6, Focal Chorus 714, Heco Metas 500 - gdyby ktoś miał takie doświadczenia, to tym bardziej ich proszę o odzew.

Dzięki

Maciek

https://www.audiostereo.pl/topic/45500-nad-c352nad-c542-jakie-kolumny/

miałem nada 352 podpiętego pod jbl e90 i grało to naprawdę dobrze, mocno, dynamicznie i szczegółowo te kolumny bas mają konkretny reszta pasma też na niezłym poziomie słucham takiej samej muzyki jak ty więc możesz się domyślać jak to gra, polecam ci te skrzynki, chociaż mają wielu przeciwników są to kolumny stworzone do cięższej muzyki

ja kiedyś miałem NAD'a C350 i AVANCE EPSILON 910 mk2 - to było bardzo dobre połączenie z dobrym basem - jeśli potrzeba go więcej to może warto spróbować z EPSILON 960 mk2 - widziałem w jakimś sklepie na wyprzedaży bodajże za 2200zł - mają ten sam głośnik (kevlarowa 18" scan-speak'a).

Myśle że warto spróbować.

Witam wszystkich, korzystając z okazji że wątek jest o NAD-zie chciałbym się dowiedzieć czegoś o brzmieniu CD tejże firmy C525 BEE. Czy ktoś z szanownych forumowiczów go posiada, lub może miał przyjemność odsłuchu tego cd? Z góry dziękuję za wszelkie opinie i informacje, pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...

posiadam Nad-a C525Bee, zakupilem go jakies 2 tygodnie temu i po tygodniu zmienilam go na model C542 troche drozszy z systemem hdcd, szczerze powiedziawszy to nie widze roznicy w dzwieku miedzy tymi dwoma no ale stalo sie , zdecydowalem sie na ten drugi model a Nad C525bee lezy w kartonie pod lozkiem i czeka na aktywacje konta na allegro, brzmi naprawde fajnie nie mialem jeszcze doczynienia ze sprzetem tej klasy:)jezeli jestes zainteresowamy kupnem to wyceniam go na jakies 900 zl, albo 1000zl z kablami qed-a, sprzet naprawde nowy jak nieuzywany z tego co wiem w polsce ponad 1300 za nowke, jezeli jestes zainteresowany to pisz na [email protected]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.